Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj będąc w Biedronce doznałam olśnienia na najlepszy i najtańszy szarpak w historii. Kupiłam 2 rękawice do polerowania samochodu (takie z frędzelkami) po 5 zł. Są super mocne a Zayra się w nich zakochała bo im bardziej włochate, im więc ma frędzelków tym jest atrakcyjniejsze :)

Poza tym korzystając z resztek zabawek przecenionych na 2zł wzięłam 2 piłki na taśmie (też super zabawka  najtrwalsza z biedronkowych :)) i takie coś dziwne co skończyło swój żywot po 5 minutach zabawy :niewiem:  ale pozbyłam się wypełnienia i nadal działa :D

A to może i u nas będzie taka promocja :) Wiem, że przecenili nam smakołyki, ale czy zabawki?  :niewiem:

Posted

Ależ super :D Uśmiech sam pojawia mi się na twarzy. Wszystkiego najllepszego dla Was!

Posted

Moje zdolne psisko coraz lepiej reaguje na kształtowanie :) Umie już cofanie i wchodzenie tylnymi łapami na łóżko. To tak na początek do świadomości zadu.

Odgrzebałam kilka zdjęć Z i M :)

A na blogu nowy post o lęku separacyjnym u Z -> Przybij Łapę!

Zapraszam też na facebooka

DSC0767jp_wpwhsxs.jpg

DSC0788jp_wpwhsxa.jpg

DSC0800jp_wpwhsnp.jpg

Posted

Eh, nie mam ostatnio czasu tu zaglądać :(

Zayra się edukuje, spaceruje, męczy z wyżynającymi się ząbkami i kradnie pańci skarpetki :D

Kryzys odwoływania minął także mamy na razie ok. 95% skuteczności :)

Zapraszam na bloga. Jest nowy filmik :P Trochę inny niż poprzednie Przybij Łapę!

Posted

W celu nadrobienia zaległości wrzucam filmik :)

Szalona Zayra w lesie :P

Nawet nie wiecie jaka ona jest już wielka!

[media]http://youtu.be/uEURuroaoLY[/media]

Posted

Obecnie ma 48cm co jest dość wysokim wynikiem jak na jej wiek, więc podejrzewam, że dobije do maksimum wzorca czyli ok.56cm.

Nie pamiętam w sumie, do którego miesiąca pies rośnie na wysokość. Obecnie trochę zwolniła na wysokości ale nabiera figury i w końcu głowa robi się bardziej proporcjonalna do tułowia :P

No i mięśni nabiera.

Niestety rozumem to jeszcze głupiutki szczeniaczek :D

Edit: Jednak ma 50cm. Ciężko tego rozrabiake zmierzyć ;)

Posted

Widziałam wczoraj ten filmik na fanpejdżu :D Swiruska z niej.

Posted

Dzisiaj byliśmy na spacerze z kilkoma psami i Zayra jest taka super :loveu:  :P

Kocham swojego psa coraz bardziej :)

Bawi się z każdym psem i każdy pies bawi się z nią. No i w końcu mam psa, który nie płaszczy się na widok innych...

Dołączyliśmy do akcji Psijacielu drogi, w związku z ty zapraszam na Przybij Łapę!, jest tam notka związana z akcją.

Posted

W sumie ciekawa akcja.

Ja bym się chyba nie odważyła tak podliczyć.. :siara:

Wiem ile kasy idzie mi średnio w miesiącu i ta świadomość już mi wystarcza :eviltong: u nas wcale to nie jest mniej niż na samym początku, a jeszcze są te niespodziewane sytuacje jak wet..... ojj za często.

No może komuś pomoże to uniknąć pochopnej decyzji ;-)

Posted

Heh, ja nie odważyłam się podliczyć Maszy. Podejrzewam, że wyszłoby ok. 20-30tyś.... :question:

Dla tych co są zainteresowani większą ilością zdjęć Zayry, w tym niepublikowanych, oraz Maszy, począwszy od malutkiego szczeniaczka, zapraszam na facebooke'a >kilk< . Od dzisiaj postaram się tam codziennie wrzucić parę zdjęć, które będą szły chronologicznie, od pierwszych tygodni życia do dnia dzisiejszego ;)

Posted

Widziałam dzisiaj psiego anioła <3

Był nim długowłosy pies border collie w umaszczeniu jasno żółtym (lilac albo red - nie znam się ) :loveu: :loveu: :loveu:

Był przepiękny :loveu:

Już wiem jakiego umaszczenia będzie mój przyszły border :D

Posted

Mundek na pewno będzie jeszcze jeden i nie ostatni. Córcia Zayry za x lat. W moim domu na pewno ich nie zabraknie ;)

Ale border to moje niespełnione marzenie i na pewno dołączy do rodzinki, gdy tylko będą ku temu warunki, nawet jakby miało to być za 10 lat :P

Posted

Buu kolejna osoba, chcąca Borderka. Nie wiem, co ta rasa ma w sobie, że takie tłumy przyciąga :evil_lol:

Tylko ja jestem tak zboczona z tymi ONkami :laugh2_2:

Posted

Ja jestem z tych, która BC lubi, ale u kogoś... choć fakt, są ładne, lubię psy o wyglądzie kundelka - bez urazy oczywiście :D

Hehehe... a ja jestem wariatka i dalej nie wiem, jakiej rasy chcę mieć psa. Celuję w oziki versy, ale i do użytków ONów mam słabość... no i haszczaki, moja stara miłość. Ojjj... i tak wiem, że z kundlem ze schrona skończę, więc co mi za różnica. :D

Posted

Heh, ja dopóki nie wzięłam mundka też nie byłam pewna co chcę. Ale okazuje się, że mm-ki to super psy :D

Ale gdzieś tam w sercu z tyłu kryje się marzenie o bc. A mamie wcisnę kolejnego goldena jak przyjdzie na to czas :D Ale nie szczeniora tylko z fundacji pewnie. Ale to się zobaczy. Masza na chwilę obecną nie pozwoli na nowego towarzysza, a i mama musi do tego dojrzeć...

Czekam już 3 tydzień na obrożę z DS..wrr... :lmaa: 

A z Kudłatego miałam po niecałym tygodniu :klacz:

Na blogu nowy post  >klik<

Posted

W końcu dogomania działa.

U nas coraz lepiej. Zayra zaczyna szarpać zabawki a nie tylko przeciągać :D

Poza tym nauczyła się zgrabnie wskakiwać na kolana, docelowo będzie wskakiwać na ręce.

Nasza grupa spacerowa się rozwija, zaczniemy spotkania z instruktorem raz w tygodniu + spotkania spacerowo-szkoleniowe na własną rękę więc jest jeszcze nadzieja dla nas :P Mam nadzieję, że mała szybko załapie, że przy innych psach też musi być skupiona i posłuszna.

Po miesiącu oczekiwania :lmaa:  doszła do nas obroża z dogstyle, dodatkowo za to, że musieliśmy czekać dostaliśmy drugą obroże gratis ;)

Dzięki temu odkryłam, że Zayra dobrze wygląda w żółtym :loveu:

W weekend mam nadzieję jakieś zdjęcia porobimy bo ostatnio ciągle ciemno wieczorami i nie było jak zrobić

Posted

Co ja dla Was mam!

Nowy, ciekawy post o tym jak oszczędzić na zabawkach a w nim niepublikowane dotąd zdjęcia malutkiej Zayry :D >klik<

Wrzuciłam zdjęcia na wątek obrożowy, ale wrzucę też tutaj ;)

Koniki 2,5cm od Kudłaty Art

DSC1383jp_whxqhpe.jpg

A tu odblaski od DS

DSC1394jp_whxqhpa.jpg

DSC1406jp_whxqhhp.jpg