Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dzisiaj pierwszy raz TK MAXX!

I się zakochałam :loveu:

Mają cudowne legowiska! I to w dobrych cenach. I tyylee zabawek. Widziałam konga balistic za 22zł jakby ktoś chciał.

Oczywiście kupiłam Zayrze aport w kształcie ptaka z happy tails z okazji skończenia 4 miesięcy. Wygląda solidnie, jest dość lekki i ma fajny kształt

Bo nie miałam nic do nauki aportu co nie byłoby zabawką wykorzystywaną w zabawie :P

Tylko nie było żadnych akcesoriów typu obroże, szelki a słyszałam,że miewają fajne i się trochę zawiodłam.

Niestety musimy wymienić tego amiplaya co mamy

Posted

i ja się zgłaszam jako podczytywacz, pałam do munsterlanderów jakąś nieuzasadnioną sympatią ;) bo to nie mój typ charakteru, ale zawsze się na ulicy obejrzę i pomacam.

mam w sąsiedztwie taką suczkę, za młodu była wesoła i skoczna, ale zrobiła się nieco lękliwa i STRASZNIE szczeka - Zayra też tak ma, że jest ujadaczem?

Posted

Amiplay ma wystarczającą regulację i jest bardzo ładny ale smycz tnie ręce, a obroża i szelki się rozregulowują i wkurza mnie poprawianie tego co chwilę.
Masza ma świetny komplet, kupiony z 6 lat temu na jakiejś wystawie. Używany jest codziennie a po każdym praniu wygląda jak nowy.
Tylko pojęcia nie mam co to za firma :(
Tak samo ma smycz fogza od którego zaginęła obroża ale też służył wiele lat, tylko, że tej firmy już chyba nie ma

Posted

mam w sąsiedztwie taką suczkę, za młodu była wesoła i skoczna, ale zrobiła się nieco lękliwa i STRASZNIE szczeka - Zayra też tak ma, że jest ujadaczem?

Zayra generalnie jest cichym psem. Szczeka tylko wtedy gdy jest sama na ciemnym podwórku i uważa że musi pilnować domu :P
Ostatnio obszczekala jakieś psy na spacerze ale to był chyba pojedynczy incydent.

Chociaż bywa gadatliwa ale nie jest to szczekanie tylko "jęczenie" w stylu: "no pobaw się ze mną" albo gdy chce na siku. Potrafi też szczeknąć na Masze w czasie zabawy gdy jest mocno nakręcona.
Ale myślę, że nie wykracza to poza standardy psiego zachowania ;)
Posted

To wy byliście dziś na wystawie myśliwskiej w Bydgoszczy? Bo widziałam takiego szczylka  :loveu:  

Na pewno nie my :P Ja dzisiaj we Wrocławiu byłam a mała w Zielonej Górze z TŻ:P

Posted

To wy byliście dziś na wystawie myśliwskiej w Bydgoszczy? Bo widziałam takiego szczylka  :loveu:  

To była miotowa siostra ZOYA :-)

Posted

Cierpię na brak zdjęć małej. Jak to mówią: "Szewc bez butów chodzi"

Obrabiam w pracy setki zdjęć dziennie a nie mam zdjęć swojego psa :P

Ale w sobotę będzie duużoo zdjęć. Jedziemy do Polkowic do psiego parku :loveu:

Ostatnio się szkolimy intensywnie.

Zaczęłam robić aport, jak na 2 dni ćwiczeń nie jest źle. Zawsze wraca,tylko czasem zostawia aport w pół drogi :P Osobno ćwiczę komendę weź

Z nowych rzeczy ćwiczymy do mnie, obroty i równaj.

Utrwalamy też stare, czyli podstawy siad, waruj, stój, zostań, łapa, target

I gwizdek czyli przywołanie i warowanie

I zaczynamy bawić się w chowanie i szukanie zabawki. Małej się spodobało tylko na razie muszę zostawiać zabawkę w łatwym miejscu, bo jak jej nie może znaleźć to się zniechęca.

Kilka starych zdjęć i archiwalne zdjęcia młodej, szczupłej Maszy :) Jej zdjęć mam z kolei od groma.

Edit: Zapomniałam dodać,że Zayra chyba myśli,że jest borderem. Staje naprzeciwko Maszy, próbuje ją hipnotyzować, bardzo wytrwale się w nią wpatrując i powoli się do niej skrada. Wygląda to co najmniej komicznie :D

DSC0634jp_eqwqhew.jpg

DSC0629jp_eqwqheq.jpg

DSC04346j_eqwqhwh.jpg

DSC00380j_eqwqhwx.jpg

DSC6068jp_eqwqhwe.jpg

Posted

Jak już wspomniałam są to archiwalne zdjęcia kiedy Masza w lecie miała bardzo mało sierści a ja eksperymentowałam ze strzyżeniem;) nie powiem żeby mi to wtedy jakoś super wychodziło;P

Posted

Dzisiaj tylko kilka zdjęć, jutro dłuższe sprawozdanie.

Powiem tylko,że psi park w Polkowicach jest super i też taki chce u nas!

A Zayra jak widać po zdjęciach przeszczęśliwa :)

Mam duuużoo super zdjęć tylko za niektóre pewnie dostanie mi się po głowie od hejterów ;)

DSC0992aj_eqareaw.jpg

DSC0842aj_eqareqh.jpg

DSC0921jp_eqareqn.jpg

DSC1072aj_eqareqq.jpg

DSC1102aj_eqarwpe.jpg