Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Clavia, ciekawa jestem, ile Zayra teraz waży i ile ma cm. Pisałaś wcześniej, że juz rosnąć raczej nie będzie, a wcześniej, że raczej będzie tym większym "egzemplarzem", więc ciekawa jestem, ile to jest.

Posted

Clavia, ciekawa jestem, ile Zayra teraz waży i ile ma cm. Pisałaś wcześniej, że juz rosnąć raczej nie będzie, a wcześniej, że raczej będzie tym większym "egzemplarzem", więc ciekawa jestem, ile to jest.

Obecnie waży 16,5kg i ma ok.50-52cm. Trudno powiedzieć bo nie daje się zmierzyć :P

Będziecie w Drzonkowie? W jakiej klasie Zayra teraz jest, też młodzież? 

Będziemy w Drzonkowie w młodzieży ;)

Tak myślałam, że to Wy! :) 
Jak będziecie w Drzonkowie to my się obok Was rozbijemy :)

a_niusi nie będzie z tego co wiem, a koło nas możecie się rozłożyć ;D bo nie wiem do kogo to było :P

Talia a masz jak dojechać w końcu?

Posted

Sytuacja jest dość skomplikowana. Wstępnie mam w pt przed wystawą pojechać do Poznania, nocować u znajomego i z nim rano wyruszyć na wystawkę :)
Do Ciebie to było :) Tylko moja będzie bardziej niegrzeczna niż seterki a_niusi :) 

Posted

Nie widziałam jeszcze większego błazna wystawowego niż moja Meridka. Niestety jak mam ją nasmyczy/ringówce to nie mogę się do niej nie przyznawać. :D

• 2 weeks later...
Posted

Taka cisza tutaj ostatnio.

Jak zawsze zachęcam do zaglądania głównie na facebooka, tam się mnóstwo dzieje!

Na blogu również, nowe zdjęci itp. A dzisiaj kolejna odsłona "Filmoteki psa i człowieka", z filmem "Wilki u naszych drzwi" >klik<

A Zayra? Aktualnie ma codziennie spacer 1,5 - 2h. Pozwala na to pogoda, a poza tym trzeba nabrać masy przed wystawą :D

Od środy zaczynamy chodzić do sportowej grupy rally-o, także...jest moc :D

Postaramy się w niedługim czasie jakiś filmik skleić, wypadałoby w sumie. W końcu 9 miesięcy jutro stuknie!

Posted

Ja tez już zapomniałam jak fajnie się spaceruje kiedy o 17 jest jasno :) 
Czekamy na filmik i do zobaczenia w sobotę! :) 

Posted

I po wystawie...
Ocena doskonała, lok.1, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Młodzieży, BOB

W BIS Junior sędzina nawet na mnie nie spojrzała(!). Zanim dobiegłam do stawki (byłam na końcu) ona już wybierała czołówkę...wkurzyłam się trochę

W BOGu sędzia nam się mocno przyglądał i na ringu przygotowawczym często do nas wracał więc podejrzewam, że Zayra wpadła mu w oko. Ale nikt nie wybierze do czołówki w BOGu, 9-miesięcznego psa :P ale może jak podrośnie to nam się poszczęści kiedyś...;)

Trochę źle stoi na tym podeście ale mniejsza z tym. Grunt, że jest foto :D

DSC2680-1_wnehasn.jpg

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Tyyleee zdjęć mam dzisiaj dla Was. Trochę mnie tu nie było i dostało mi się, że tylko na fejsa wrzucam zdjęcia :P

Młoda jak to młoda. Ostatnio przechodzi szczyt buntu, nie słucha, udaje głuchą i że niby nie zna komend. Chyba cieczka jej się szykuje.

Do wczoraj byliśmy w sportowej grupie Rally O, a od 7 maja przenosimy się na agility :D W końcu! Zayra się ucieszy, w końcu będzie mogła pobiegać, poskakać, a nie jej karzą ciągle siedzieć, jakąś samokontrole robić, przecież to takie nudne!

Mimo wszystko odwołanie ma fajnie, ostatnio na spacerach bawimy się w chowanego, bo zaczęła się za bardzo oddalać. Wszystko fajnie, ale ona jest w to za dobra! Trudno jej się schować tak, żeby nas nie zauważyła, poza tym z łatwością nas znajduje. Ale znaleźliśmy fajny zrąb na którym powyrastały już małe choinki i mamy super zabawę. Jedno czeka z Zayrą, drugie się chowa, ona szuka, potem chowa się druga osoba itd. I tutaj już nie jest jej tak łatwo :)

Niestety musieliśmy zrezygnować z wystawy w Lesznie. Ale za to pojedziemy na DCDC we Wrocławiu i może się z kimś spotkamy? :))