Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja oczywiście będę (jako widz, fotograf i kamerzysta), bo mam wystawę pod oknem prawie (Międzynarodowa Wystawa w Starej Miłosnej, kto by pomyślał :evil_lol:)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azawakh napisał(a):
Ale tu była mowa o wystawie w Chorzowie...

Na poprzedniej stronie jest mowa o wystawie w Warszawie-więc chyba o St. Miłosną chodzi? W końcu to Warszawa :lol:

Posted

jefta napisał(a):
Ja oczywiście będę (jako widz, fotograf i kamerzysta), bo mam wystawę pod oknem prawie (Międzynarodowa Wystawa w Starej Miłosnej, kto by pomyślał :evil_lol:)

Jeśli nic nie pokrzyżuje moich planów to się spotkamy :) Poznasz mnie po pieknym bernusiu:)

Posted

jefta, Mraulina pisała o wystawie Międzynarodowej w Chorzowie a nie o Starej Miłosnej co w niczym nie umniejsza faktu, że PKPR przygotowuje obie te imprezy.

Posted

Ja już miałem okazję widzieć PKPR i to miałem okazję być na pierwszej wystawie tej organizacji i powiem szczerze, że była wzorowo przygotowana i niczego jej nie brakowało. Atmosfera była ok tylko psów nieco mało ale były za to zawody agility i na prawdę ładnie to było zorganizowane. Tyle, że mi potem wypominali co poniektórzy, że byłem na takiej wystawie i sędziowałem. Ale czego się można spodziewać po ludziach wąsko myślących i o wąskich rozumach oraz mózgach?

Posted

Przed ostatnim zebraniem Zarządu Głownego PKPR zbierano od członków klubu propozycje spraw do omówienia. Ja zgłosiłam właśnie kwestię kopiowania wraz ze stosownymi przepisami prawnymi (jestem zdecydowaną przeciwniczką tych karygodnych "zabiegów" na zwierzętach), wiem, że tę propozycję popiera także wiele osób. Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu w tej sprawie, ale mam nadzieję, że wkrótce Klub zakaże takiego procederu. Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione.

Posted

Marzena S napisał(a):
Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione.

A ja chciałabym to też przeczytac w topicu Stop Kopiowanie ;)
Wiec trzymam kciuki aby sie udalo

Posted

Marzena S napisał(a):
Przed ostatnim zebraniem Zarządu Głownego PKPR zbierano od członków klubu propozycje spraw do omówienia. Ja zgłosiłam właśnie kwestię kopiowania wraz ze stosownymi przepisami prawnymi (jestem zdecydowaną przeciwniczką tych karygodnych "zabiegów" na zwierzętach), wiem, że tę propozycję popiera także wiele osób. Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu w tej sprawie, ale mam nadzieję, że wkrótce Klub zakaże takiego procederu. Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione.

Czy proponowany zakaz będzie dotyczył także wystawiania? czy tylko hodowli?

Posted

Widzisz bo ustawa zakazujaca tych zabiegów juz jest. Chodzi tylko o dostosowanie wewnetrznych przepisów organizacji kynologicznych do prawa krajowego. Tak to widzę :)

Posted

Załączyłam przepisy. Ja, gdybym mogła decydować, widziałabym to tak: od chwili uchwalenia przez organizację egzekwowania prawa, hodowle nie mogłyby kopiować szczeniąt, a wystawiane mogłyby być tylko te kopiowane psy, na których przeprowadzono ten zabieg przed datą uchwały. Myślę, że taka interpretacja jest w miarę oczywista, ale oczywiście mogę sie mylić.

Posted

Mraulina napisał(a):
Koleżanka napisała, że z PKPR wywalono dwie hodowle za handel nierodowodowymi szczeniaczkami.
Marzenko - czy to prawda?

Marzena a czy była między nimi taa hodowla? :razz:

Posted

Mraulina napisał(a):
Napisz coś więcej!!!!!!!!!
Umieram z ciekawości.
Co toto hodowało? Pewnie ONy...

Raczej nie, za to bardzo dużo innych. Dam Ci wskazówkę - mysliwskie. Pisałam o tym na poczatku