tabaluga1 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='Mraulina']A na czym polega robienie w konia przez spryciarzy z GKH? Przecież działalność tej komisji tylko w wyjątkowych wypadkach dotyczy spraw indywidualnych. A może po prostu nie ma z czym walczyć? Z faktu, że się narzeka, nie wynika, że jest źle. Między innymi polega na tym : [quote name='Mraulina']Pani Bogucka hoduje boksery. Hodowla Nostrum. Rozumiemy się? Wiem, że u nas jest prawny zakaz kopiowania - ale nic z tego nie wynika, bo niektórzy CHCĄ, żeby nie wynikało. Przykład - własnie pani Bogucka. Niedorzecznik ZK. I na tym : [quote name='Mraulina']Ze starym składem GKH w ogóle nie dało się rozmawiać. Był całkowicie zamknięty na wszelką dyskusję. W stosunku do oponentów zachowywał się niekiedy arogancko. Coś o tym, niestety, wiem. Weź to : [quote name='Mraulina']Spryciarze? Nazywasz tak kynologów o bardzo znanych i szanowanych nazwiskach. W czym zamyka się ich spryciarstwo? Czy ci spryciarze osiągają jakieś niedozwolone zyski, sięgają po specjalne przywileje? Gdzie tam. Poświęcają Komisji dużo czasu i energii, a także nerwów. Oczywiście , że spryciarze , podtrzymuje w pełni to co napisałam ! To są fakty publicznie znane . Popularne czasopisma kynologiczne już o tym piszą . Przykład pierwszy z brzegu: „Mój Pies” sierpień 2009r. , strona 12 „Trzy zero dla Karola” . Szkoda że nie wiesz o tym . Potrafisz wyciągać wnioski ? Poczytaj siebie : [quote name='Mraulina'] A może po prostu nie ma z czym walczyć? Z faktu, że się narzeka, nie wynika, że jest źle. My, Polacy, bardzo lubimy narzekać. Proszę Ciebie... To wszystko jest nielogiczne . Skoro tak byłoby , to po co zabierasz głos w tej sprawie i piszesz to co piszesz ? Skąd ja biorę te cytaty ? [quote name='Mraulina']Opłaty ponoszone przez członków rosną (składka, metryczki, koszt udziału w wystawach itp) - tymczasem niektóre oddziały organizują przy okazji wystaw ogromne i kosztowne bankiety w drogich restauracjach, zapraszają wazne osobistości, fundują wspaniałe prezenty. No i angażują bez szczególnego uzasadnienia sędziów z antypodów (USA, Argentyna). O tym nawet nie wspomnę , bo to jest sprawa dla komisji rewizyjnej najmniej , a może nie tylko . Ale przywilejów nie ma , Twoim zdaniem . Dlatego w pełni podtrzymuję : [quote name='tabaluga1']Mnie chodzi konkretnie i wyłącznie o tych ludzi , którzy płacą za to że należą do związku , a jednocześnie za własne pieniądze dają się robić w konia przez spryciarzy z komisji . Płacą i płaczą , a nic nie robią . Olewają sami siebie . Według mnie oni przywykli do własnej martyrologii i niczego nie zmienią . Syndrom ofiary . Zasługują na to żeby ich walić w tyłek . I to dostają na co zasługują . :evil_lol: Quote
Azawakh Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Z racji tego, iż wątek ten po pierwsze zbacza z toru na wątek o kopiowaniu, po drugie nie prowadzi do żadnych działań praktycznych zmierzających do zmian w Statucie ZkwP i regulaminach przeczących zdrowemu rozsądkowi zwracam się z uprzejmą prośbą do moderatora lub administratora tego forum o jego definitywne zamknięcie. Uważam, że ponowne otworzenie tego wątku powinno nastąpić dopiero po zebraniu się grupy osób pragnących naprawdę zmian w ZKwP a co za tym idzie jego statucie i regulaminach. Jeżeli znajdzie się grupa inicjatywna ponownie możemy powrócić do tego wątku, żeby wreszcie coś na poważnie zrobić a więc zaskarżyć ww akty prawne. Quote
krzychu1991 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Polski Klub Psa Rasowego planuje powołanie nowego oddziału w Częstochowie. W najbliższym czasie odbędzie się zebranie założycielskie, planowane na 11 października. Członkowie i sympatycy Klubu z południa Polski, a także i z innych regionów kraju, którzy pragną być zrzeszeni w oddziale częstochowskim proszeni są o kontakt na adres czestochowa.pkpr@gmail.com Poinformujemy państwa o dokładnym terminie spotkania. Mamy nadzieję, że wspólnie stworzymy tak potrzebną na południu kraju placówkę Klubu, przyczynimy się do zorganizowania wystaw psów rasowych w naszym regionie oraz zaznaczymy naszą obecność na kynologicznej mapie Polski. POLSKI KLUB PSA RASOWEGO - Oddział w Częstochowie Quote
Azawakh Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 krzychu1991 będę za Was trzymał kciuki i jak już stworzycie swój oddział będący właściwie samodzielną organizacją ze swoja osobowością prawną będziecie atakować wszystkie polskie wydawnictwa kynologiczne aby wreszcie i o Waszym stowarzyszeniu zaczęli pisać a nie tylko ZkwP i FCI w kółko na okrągło. Mam nadzieję, że wywalczycie to jako prawnie zarejestrowane stowarzyszenie i sprawicie, że w czasopismach będą się wypowiadać nie tylko "eksperci" ZKwP i FCI ale także Wasi ludzie. Tym samym przed Wami długa i trudna droga ale ja będę trzymał za Was kciuki i obserwował jak sobie radzicie. I mam nadzieję, że jeśli częstochowski o. ZKwP zacznie coś na Was brąchać to podacie go najnormalniej do sądu i najnormalniej uwalicie go jak i cały ZG ZKwP. Życzę Wam powodzenia z całego serducha!!!! Quote
krzychu1991 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Azawakh napisał(a):krzychu1991 będę za Was trzymał kciuki i jak już stworzycie swój oddział będący właściwie samodzielną organizacją ze swoja osobowością prawną będziecie atakować wszystkie polskie wydawnictwa kynologiczne aby wreszcie i o Waszym stowarzyszeniu zaczęli pisać a nie tylko ZkwP i FCI w kółko na okrągło. Mam nadzieję, że wywalczycie to jako prawnie zarejestrowane stowarzyszenie i sprawicie, że w czasopismach będą się wypowiadać nie tylko "eksperci" ZKwP i FCI ale także Wasi ludzie. Tym samym przed Wami długa i trudna droga ale ja będę trzymał za Was kciuki i obserwował jak sobie radzicie. I mam nadzieję, że jeśli częstochowski o. ZKwP zacznie coś na Was brąchać to podacie go najnormalniej do sądu i najnormalniej uwalicie go jak i cały ZG ZKwP. Życzę Wam powodzenia z całego serducha!!!! dziękuje bardzo! na razię potrzebujemy 15 osób żeby ten oddział otworzyć. Ale staramy się jak najlepiej, żeby to było. Quote
Azawakh Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Gdyby Wasz oddział powstawał gdzieś bliżej może i ja bym się do niego dołączył albo przynajmniej wspierałbym Was swoją pomocą i radą. Szkoda, że to będzie w Częstochowie a nie bliskich mi Piekarach Śląskich. Quote
krzychu1991 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 jedna pani z Piekar przyjeżdza;) Quote
Azawakh Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Nawet domyślam się, która - Wasza przedstawicielka regionalna. Quote
krzychu1991 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 11 października (niedziela) godzina 14-15 na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej w parku krajobrazowym koło Przyrowa odbędzie się spotkanie założycielskie oddziału PKPR w Częstochowie. Zapraszam wszystkich chętnych na przybycie! Quote
Azawakh Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Dzięki za informację i zaproszenie. Mam nadzieję, ze Wasze zebranie będzie udane i owocne czego Wam życzę z całego serca. Quote
bonusowa Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Ktoś wie co się dzieje z forum pkpr? Quote
Marzena S Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='bonusowa']Ktoś wie co się dzieje z forum pkpr?[/QUOTE] Ja wiem. Jest "w remoncie" po zawirusowaniu. Jeśli się uda go naprawić, to wróci, jeśli nie - powstanie nowe. Quote
bonusowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 No tak myślałam :) Marzenko orientujesz się ile normalnie czeka się na przydomek? Quote
Azawakh Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 PKPR rośnie konkurencja albo młodsza siostrzyczka w postaci Polskiej Federacji Kynologicznej. Ciekawe co z tego wyjdzie i kto będzie lepiej działał PKPR czy PFK? Na kogo stawiacie? Quote
Joan od Wolanda Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Nie zawsze młody jest piękny , a stary mądry...Różnie to bywa....Zobaczymy.... Quote
Azawakh Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Mądre słowa ale miejmy nadzieje, że PFK będzie organizacją rzeczywiście nowoczesną i godną reprezentowania interesów kynologii w kraju i za granicą. Miejmy też nadzieję, że PFK będzie miała lepszy start niż PKPR a ZKwP jakoś sensowniej zacznie patrzeć na polską scenę kynologiczną niż tylko z dotychczasowego punktu widzenia monopolisty choć Polska Federacja Kynologiczna będzie musiała się sporo natrudzić aby dojść do poziomu przynajmniej PKPR, który istnieje juz 10 lat a ciągle choruje na choroby wieku dziecieńcego. Przed Polską Federacją Kynologiczną długa droga i miejmy nadzieję, że nie będzie ona taka po grudzie jak ta PKRR-u, który w końcu jako pierwsza powojenna organizacja kynologiczna niezależna od ZKwP i FCI przecierał szlaki na tym polu i jako chyba jedyna jakoś się rozwija (istniały jeszcze inne organizacje ale o nich jakoś przycichło niestety). Miejmy też nadzieję, że Polska Federacja Kynologiczna nie będzie kalkować błędów i wypaczeń ZKwP i FCI czego sobie i Wam życzę na nowy 2010 rok. Quote
ROOFI Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Polska Federacja Kynologiczna-Świat Nowoczesnej kynologii,tak zapraszają na strone www.pfk.org.pl Quote
ROOFI Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Polska Federacja Kynologiczna-Świat Nowoczesnej kynologii,tak zapraszają na strone www.pfk.org.pl Quote
Azawakh Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 ROOFI owszem zapraszają ale nie bardzo wiadomo jak dalej się będą toczyć losy tej organizacji. Póki co stronkę mają dopiero w budowie a o rejestracji na razie jeszcze cicho sza. Być może jeśli się już zarejestrują to może coś z tego będzie ale ja sądzę, że będzie to powtórka z ZkwP i PKPR jeśli idzie o działanie czyli będą się zajmować tylko i wyłącznie psami rasowymi z rodowodem pozostawiając szarą strefę psów bez rodowodu samej sobie. Ja myślę, ze kolejna polska organizacja kynologiczna powinna się różnić od tego co już jest i wnosić coś nowego a nie chwalić się sloganem o nowoczesnej kynologii bo jak rozumieć tą nowoczesność kynologiczną? Quote
UTAAP Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Azawakh napisał(a):ROOFI owszem zapraszają ale nie bardzo wiadomo jak dalej się będą toczyć losy tej organizacji. Póki co stronkę mają dopiero w budowie a o rejestracji na razie jeszcze cicho sza. Być może jeśli się już zarejestrują to może coś z tego będzie ale ja sądzę, że będzie to powtórka z ZkwP i PKPR jeśli idzie o działanie czyli będą się zajmować tylko i wyłącznie psami rasowymi z rodowodem pozostawiając szarą strefę psów bez rodowodu samej sobie. Ja myślę, ze kolejna polska organizacja kynologiczna powinna się różnić od tego co już jest i wnosić coś nowego a nie chwalić się sloganem o nowoczesnej kynologii bo jak rozumieć tą nowoczesność kynologiczną? Zgadzam sie jak najbardziej. Mysle, ze wlasnie czegos takiego (organizacji kynologicznej zorientowanej w rownej mierze na psy rasowe jak i nierasowe) brakuje w PL. Quote
KrzysiekM Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mam niestety smutne spostrzeżenia PKPR się kurczy, a wnioskuję to po ilości sędziów i reproduktorów z ich oficjalnej strony. Niby tam są nieaktualne dane, ale w takim razie po co tam są takie dane? A ACE to chyba istnieje tylko na papierze, wnioskuję to z bardzo beznadziejnej strony organizacji i z tego, że przewodniczącą ACE jest przewodnicząca mało licznego polskiego PKPRu. Szkoda, bo w tych organizacjach widziałem szanse na złamanie monopolu :angryy: Quote
Karmi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='KrzysiekM']Mam niestety smutne spostrzeżenia PKPR się kurczy, a wnioskuję to po ilości sędziów i reproduktorów z ich oficjalnej strony. Niby tam są nieaktualne dane, ale w takim razie po co tam są takie dane? A ACE to chyba istnieje tylko na papierze, wnioskuję to z bardzo beznadziejnej strony organizacji i z tego, że przewodniczącą ACE jest przewodnicząca mało licznego polskiego PKPRu. Szkoda, bo w tych organizacjach widziałem szanse na złamanie monopolu :angryy: I na tym polega problem. PKPR zamiast skupic się na własnym rozwoju traci energię na łamanie ,,monopolu". Jednocześnie szukając sposobu na wymuszenie ,,współpracy" na ZK ( uznawanie rodowodów) sam sobie robi czarny PR. Przykład: niewłaściwa interpretacja unijnej dyrektywy. Dla mnie: wielka wtopa! Quote
Recommended Posts