Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mraulina']A na czym polega robienie w konia przez spryciarzy z GKH?
Przecież działalność tej komisji tylko w wyjątkowych wypadkach dotyczy spraw indywidualnych.
A może po prostu nie ma z czym walczyć? Z faktu, że się narzeka, nie wynika, że jest źle.

Między innymi polega na tym :
[quote name='Mraulina']Pani Bogucka hoduje boksery. Hodowla Nostrum.
Rozumiemy się?

Wiem, że u nas jest prawny zakaz kopiowania - ale nic z tego nie wynika, bo niektórzy CHCĄ, żeby nie wynikało.
Przykład - własnie pani Bogucka.
Niedorzecznik ZK.

I na tym :
[quote name='Mraulina']Ze starym składem GKH w ogóle nie dało się rozmawiać. Był całkowicie zamknięty na wszelką dyskusję. W stosunku do oponentów zachowywał się niekiedy arogancko. Coś o tym, niestety, wiem.

Weź to :
[quote name='Mraulina']Spryciarze? Nazywasz tak kynologów o bardzo znanych i szanowanych nazwiskach. W czym zamyka się ich spryciarstwo? Czy ci spryciarze osiągają jakieś niedozwolone zyski, sięgają po specjalne przywileje? Gdzie tam. Poświęcają Komisji dużo czasu i energii, a także nerwów.

Oczywiście , że spryciarze , podtrzymuje w pełni to co napisałam ! To są fakty publicznie znane . Popularne czasopisma kynologiczne już o tym piszą . Przykład pierwszy z brzegu: „Mój Pies” sierpień 2009r. , strona 12 „Trzy zero dla Karola” . Szkoda że nie wiesz o tym . Potrafisz wyciągać wnioski ?
Poczytaj siebie :
[quote name='Mraulina'] A może po prostu nie ma z czym walczyć? Z faktu, że się narzeka, nie wynika, że jest źle. My, Polacy, bardzo lubimy narzekać.

Proszę Ciebie... To wszystko jest nielogiczne .
Skoro tak byłoby , to po co zabierasz głos w tej sprawie i piszesz to co piszesz ? Skąd ja biorę te cytaty ?
[quote name='Mraulina']Opłaty ponoszone przez członków rosną (składka, metryczki, koszt udziału w wystawach itp) - tymczasem niektóre oddziały organizują przy okazji wystaw ogromne i kosztowne bankiety w drogich restauracjach, zapraszają wazne osobistości, fundują wspaniałe prezenty. No i angażują bez szczególnego uzasadnienia sędziów z antypodów (USA, Argentyna).

O tym nawet nie wspomnę , bo to jest sprawa dla komisji rewizyjnej najmniej , a może nie tylko . Ale przywilejów nie ma , Twoim zdaniem .
Dlatego w pełni podtrzymuję :
[quote name='tabaluga1']Mnie chodzi konkretnie i wyłącznie o tych ludzi , którzy płacą za to że należą do związku , a jednocześnie za własne pieniądze dają się robić w konia przez spryciarzy z komisji . Płacą i płaczą , a nic nie robią . Olewają sami siebie . Według mnie oni przywykli do własnej martyrologii i niczego nie zmienią . Syndrom ofiary . Zasługują na to żeby ich walić w tyłek . I to dostają na co zasługują . :evil_lol:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z racji tego, iż wątek ten po pierwsze zbacza z toru na wątek o kopiowaniu, po drugie nie prowadzi do żadnych działań praktycznych zmierzających do zmian w Statucie ZkwP i regulaminach przeczących zdrowemu rozsądkowi zwracam się z uprzejmą prośbą do moderatora lub administratora tego forum o jego definitywne zamknięcie. Uważam, że ponowne otworzenie tego wątku powinno nastąpić dopiero po zebraniu się grupy osób pragnących naprawdę zmian w ZKwP a co za tym idzie jego statucie i regulaminach. Jeżeli znajdzie się grupa inicjatywna ponownie możemy powrócić do tego wątku, żeby wreszcie coś na poważnie zrobić a więc zaskarżyć ww akty prawne.

• 4 weeks later...
Posted

Polski Klub Psa Rasowego planuje powołanie nowego oddziału w Częstochowie. W najbliższym czasie odbędzie się zebranie założycielskie, planowane na 11 października. Członkowie i sympatycy Klubu z południa Polski, a także i z innych regionów kraju, którzy pragną być zrzeszeni w oddziale częstochowskim proszeni są o kontakt na adres czestochowa.pkpr@gmail.com Poinformujemy państwa o dokładnym terminie spotkania. Mamy nadzieję, że wspólnie stworzymy tak potrzebną na południu kraju placówkę Klubu, przyczynimy się do zorganizowania wystaw psów rasowych w naszym regionie oraz zaznaczymy naszą obecność na kynologicznej mapie Polski.

POLSKI KLUB PSA RASOWEGO - Oddział w Częstochowie

Posted

krzychu1991 będę za Was trzymał kciuki i jak już stworzycie swój oddział będący właściwie samodzielną organizacją ze swoja osobowością prawną będziecie atakować wszystkie polskie wydawnictwa kynologiczne aby wreszcie i o Waszym stowarzyszeniu zaczęli pisać a nie tylko ZkwP i FCI w kółko na okrągło. Mam nadzieję, że wywalczycie to jako prawnie zarejestrowane stowarzyszenie i sprawicie, że w czasopismach będą się wypowiadać nie tylko "eksperci" ZKwP i FCI ale także Wasi ludzie. Tym samym przed Wami długa i trudna droga ale ja będę trzymał za Was kciuki i obserwował jak sobie radzicie. I mam nadzieję, że jeśli częstochowski o. ZKwP zacznie coś na Was brąchać to podacie go najnormalniej do sądu i najnormalniej uwalicie go jak i cały ZG ZKwP. Życzę Wam powodzenia z całego serducha!!!!

Posted

Azawakh napisał(a):
krzychu1991 będę za Was trzymał kciuki i jak już stworzycie swój oddział będący właściwie samodzielną organizacją ze swoja osobowością prawną będziecie atakować wszystkie polskie wydawnictwa kynologiczne aby wreszcie i o Waszym stowarzyszeniu zaczęli pisać a nie tylko ZkwP i FCI w kółko na okrągło. Mam nadzieję, że wywalczycie to jako prawnie zarejestrowane stowarzyszenie i sprawicie, że w czasopismach będą się wypowiadać nie tylko "eksperci" ZKwP i FCI ale także Wasi ludzie. Tym samym przed Wami długa i trudna droga ale ja będę trzymał za Was kciuki i obserwował jak sobie radzicie. I mam nadzieję, że jeśli częstochowski o. ZKwP zacznie coś na Was brąchać to podacie go najnormalniej do sądu i najnormalniej uwalicie go jak i cały ZG ZKwP. Życzę Wam powodzenia z całego serducha!!!!

dziękuje bardzo! na razię potrzebujemy 15 osób żeby ten oddział otworzyć. Ale staramy się jak najlepiej, żeby to było.

Posted

Gdyby Wasz oddział powstawał gdzieś bliżej może i ja bym się do niego dołączył albo przynajmniej wspierałbym Was swoją pomocą i radą. Szkoda, że to będzie w Częstochowie a nie bliskich mi Piekarach Śląskich.

Posted

11 października (niedziela) godzina 14-15 na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej w parku krajobrazowym koło Przyrowa odbędzie się spotkanie założycielskie oddziału PKPR w Częstochowie. Zapraszam wszystkich chętnych na przybycie!

• 3 months later...
Posted

PKPR rośnie konkurencja albo młodsza siostrzyczka w postaci Polskiej Federacji Kynologicznej. Ciekawe co z tego wyjdzie i kto będzie lepiej działał PKPR czy PFK? Na kogo stawiacie?

Posted

Mądre słowa ale miejmy nadzieje, że PFK będzie organizacją rzeczywiście nowoczesną i godną reprezentowania interesów kynologii w kraju i za granicą. Miejmy też nadzieję, że PFK będzie miała lepszy start niż PKPR a ZKwP jakoś sensowniej zacznie patrzeć na polską scenę kynologiczną niż tylko z dotychczasowego punktu widzenia monopolisty choć Polska Federacja Kynologiczna będzie musiała się sporo natrudzić aby dojść do poziomu przynajmniej PKPR, który istnieje juz 10 lat a ciągle choruje na choroby wieku dziecieńcego. Przed Polską Federacją Kynologiczną długa droga i miejmy nadzieję, że nie będzie ona taka po grudzie jak ta PKRR-u, który w końcu jako pierwsza powojenna organizacja kynologiczna niezależna od ZKwP i FCI przecierał szlaki na tym polu i jako chyba jedyna jakoś się rozwija (istniały jeszcze inne organizacje ale o nich jakoś przycichło niestety). Miejmy też nadzieję, że Polska Federacja Kynologiczna nie będzie kalkować błędów i wypaczeń ZKwP i FCI czego sobie i Wam życzę na nowy 2010 rok.

Posted

ROOFI owszem zapraszają ale nie bardzo wiadomo jak dalej się będą toczyć losy tej organizacji. Póki co stronkę mają dopiero w budowie a o rejestracji na razie jeszcze cicho sza. Być może jeśli się już zarejestrują to może coś z tego będzie ale ja sądzę, że będzie to powtórka z ZkwP i PKPR jeśli idzie o działanie czyli będą się zajmować tylko i wyłącznie psami rasowymi z rodowodem pozostawiając szarą strefę psów bez rodowodu samej sobie. Ja myślę, ze kolejna polska organizacja kynologiczna powinna się różnić od tego co już jest i wnosić coś nowego a nie chwalić się sloganem o nowoczesnej kynologii bo jak rozumieć tą nowoczesność kynologiczną?

• 2 weeks later...
Posted

Azawakh napisał(a):
ROOFI owszem zapraszają ale nie bardzo wiadomo jak dalej się będą toczyć losy tej organizacji. Póki co stronkę mają dopiero w budowie a o rejestracji na razie jeszcze cicho sza. Być może jeśli się już zarejestrują to może coś z tego będzie ale ja sądzę, że będzie to powtórka z ZkwP i PKPR jeśli idzie o działanie czyli będą się zajmować tylko i wyłącznie psami rasowymi z rodowodem pozostawiając szarą strefę psów bez rodowodu samej sobie. Ja myślę, ze kolejna polska organizacja kynologiczna powinna się różnić od tego co już jest i wnosić coś nowego a nie chwalić się sloganem o nowoczesnej kynologii bo jak rozumieć tą nowoczesność kynologiczną?

Zgadzam sie jak najbardziej. Mysle, ze wlasnie czegos takiego (organizacji kynologicznej zorientowanej w rownej mierze na psy rasowe jak i nierasowe) brakuje w PL.

• 3 weeks later...
Posted

Mam niestety smutne spostrzeżenia PKPR się kurczy, a wnioskuję to po ilości sędziów i reproduktorów z ich oficjalnej strony. Niby tam są nieaktualne dane, ale w takim razie po co tam są takie dane? A ACE to chyba istnieje tylko na papierze, wnioskuję to z bardzo beznadziejnej strony organizacji i z tego, że przewodniczącą ACE jest przewodnicząca mało licznego polskiego PKPRu. Szkoda, bo w tych organizacjach widziałem szanse na złamanie monopolu :angryy:

Posted

[quote name='KrzysiekM']Mam niestety smutne spostrzeżenia PKPR się kurczy, a wnioskuję to po ilości sędziów i reproduktorów z ich oficjalnej strony. Niby tam są nieaktualne dane, ale w takim razie po co tam są takie dane? A ACE to chyba istnieje tylko na papierze, wnioskuję to z bardzo beznadziejnej strony organizacji i z tego, że przewodniczącą ACE jest przewodnicząca mało licznego polskiego PKPRu. Szkoda, bo w tych organizacjach widziałem szanse na złamanie monopolu :angryy:
I na tym polega problem. PKPR zamiast skupic się na własnym rozwoju traci energię na łamanie ,,monopolu". Jednocześnie szukając sposobu na wymuszenie ,,współpracy" na ZK ( uznawanie rodowodów) sam sobie robi czarny PR. Przykład: niewłaściwa interpretacja unijnej dyrektywy. Dla mnie: wielka wtopa!