jefta Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Ja oczywiście będę (jako widz, fotograf i kamerzysta), bo mam wystawę pod oknem prawie (Międzynarodowa Wystawa w Starej Miłosnej, kto by pomyślał :evil_lol:) Quote
Marzena S Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Ale w Starej Miłosnej też będzie :) Fajnie :) Quote
jefta Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Azawakh napisał(a):Ale tu była mowa o wystawie w Chorzowie... Na poprzedniej stronie jest mowa o wystawie w Warszawie-więc chyba o St. Miłosną chodzi? W końcu to Warszawa :lol: Quote
Marzena S Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 jefta napisał(a):Ja oczywiście będę (jako widz, fotograf i kamerzysta), bo mam wystawę pod oknem prawie (Międzynarodowa Wystawa w Starej Miłosnej, kto by pomyślał :evil_lol:) Jeśli nic nie pokrzyżuje moich planów to się spotkamy :) Poznasz mnie po pieknym bernusiu:) Quote
Azawakh Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 jefta, Mraulina pisała o wystawie Międzynarodowej w Chorzowie a nie o Starej Miłosnej co w niczym nie umniejsza faktu, że PKPR przygotowuje obie te imprezy. Quote
Mraulina Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Strasznie bym chciała zobaczyć wystawę PKPR. Gdzieś na daleką północ nie pojadę, ale do Chorzowa jakoś dotrę. I obejrzę moje ukochane biewery. Quote
Azawakh Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ja już miałem okazję widzieć PKPR i to miałem okazję być na pierwszej wystawie tej organizacji i powiem szczerze, że była wzorowo przygotowana i niczego jej nie brakowało. Atmosfera była ok tylko psów nieco mało ale były za to zawody agility i na prawdę ładnie to było zorganizowane. Tyle, że mi potem wypominali co poniektórzy, że byłem na takiej wystawie i sędziowałem. Ale czego się można spodziewać po ludziach wąsko myślących i o wąskich rozumach oraz mózgach? Quote
niceravik Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Czy wiecie, jak ma się sprawa obcinania psom uszu i ogonów w PKPR? Wolno obcinać czy tez nie? Quote
Marzena S Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Przed ostatnim zebraniem Zarządu Głownego PKPR zbierano od członków klubu propozycje spraw do omówienia. Ja zgłosiłam właśnie kwestię kopiowania wraz ze stosownymi przepisami prawnymi (jestem zdecydowaną przeciwniczką tych karygodnych "zabiegów" na zwierzętach), wiem, że tę propozycję popiera także wiele osób. Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu w tej sprawie, ale mam nadzieję, że wkrótce Klub zakaże takiego procederu. Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione. Quote
Azawakh Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 I ja mam nadzieję, że zarówno PKPR jak i ACE orac UCI zabronią tego nieszczęsnego procederu. Quote
LALUNA Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Marzena S napisał(a): Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione. A ja chciałabym to też przeczytac w topicu Stop Kopiowanie ;) Wiec trzymam kciuki aby sie udalo Quote
Mraulina Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ja moim psom tylko pazurki obcinam, i to zimą, bo wtedy se nie ścierają. Quote
onek Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Marzena S napisał(a):Przed ostatnim zebraniem Zarządu Głownego PKPR zbierano od członków klubu propozycje spraw do omówienia. Ja zgłosiłam właśnie kwestię kopiowania wraz ze stosownymi przepisami prawnymi (jestem zdecydowaną przeciwniczką tych karygodnych "zabiegów" na zwierzętach), wiem, że tę propozycję popiera także wiele osób. Nie ma jeszcze oficjalnego komunikatu w tej sprawie, ale mam nadzieję, że wkrótce Klub zakaże takiego procederu. Żywo sie tym interesuję. Chciałabym pewnego pięknego dnia napisać tutaj, że jest to zabronione. Czy proponowany zakaz będzie dotyczył także wystawiania? czy tylko hodowli? Quote
onek Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Widzisz bo ustawa zakazujaca tych zabiegów juz jest. Chodzi tylko o dostosowanie wewnetrznych przepisów organizacji kynologicznych do prawa krajowego. Tak to widzę :) Quote
Marzena S Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Załączyłam przepisy. Ja, gdybym mogła decydować, widziałabym to tak: od chwili uchwalenia przez organizację egzekwowania prawa, hodowle nie mogłyby kopiować szczeniąt, a wystawiane mogłyby być tylko te kopiowane psy, na których przeprowadzono ten zabieg przed datą uchwały. Myślę, że taka interpretacja jest w miarę oczywista, ale oczywiście mogę sie mylić. Quote
Marzena S Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Ale ja oczywiście nie wiem, czy to sie uda czy nie... Quote
Mraulina Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Koleżanka napisała, że z PKPR wywalono dwie hodowle za handel nierodowodowymi szczeniaczkami. Marzenko - czy to prawda? Quote
LALUNA Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Mraulina napisał(a):Koleżanka napisała, że z PKPR wywalono dwie hodowle za handel nierodowodowymi szczeniaczkami. Marzenko - czy to prawda? Marzena a czy była między nimi taa hodowla? :razz: Quote
LALUNA Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Mraulina napisał(a):Jaka? jaka? :mad: Z duża iloscią psów :eviltong: Co się pozbywała tych nie produkcyjnych ;) Quote
Mraulina Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Napisz coś więcej!!!!!!!!! Umieram z ciekawości. Co toto hodowało? Pewnie ONy... Quote
LALUNA Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Mraulina napisał(a):Napisz coś więcej!!!!!!!!! Umieram z ciekawości. Co toto hodowało? Pewnie ONy... Raczej nie, za to bardzo dużo innych. Dam Ci wskazówkę - mysliwskie. Pisałam o tym na poczatku Quote
Recommended Posts