Xxxxxxxxxxxx Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 Witam u MojoJojo [SIZE=2] dla znajomych poprostu Mojo :) Kudłaty, sześcioletni psiak średniej wielkości - ma około 45 cm w kłębie i waży 11,5 kg. Pod bujną szatą ukrywa się szkielecik - kręgosłup i żebra są mocno wyczuwalne. Jest spokojny i zrównoważony. Do ludzi nastawiony bardzo przyjaźnie. Uwielbia pieszczoty, ale nie jest przy tym nachalny. Bez problemu daje się podnosić na ręce oraz cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne - czesanie, kąpanie i strzyżenie. Na smyczy chodzi ładnie przy nodze. Niestety ma problemy ze słuchem, z trudem reaguje nawet na głośne, wysokie dźwięki. W schronisku jest nieco zdezorientowany. Z większością psów raczej się dogaduje, nie szuka konfliktów. Ma długą, gęstą sierść, która będzie wymagała regularnej pielęgnacji. Kontakt w sprawie adopcji: 698 025 925, sandra.katowice@gmail.com [FONT=arial] [/FONT] Quote
maciaszek Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Mojo powędrował na katowicki wątek i stronę Fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska. Quote
Patrycja* Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Jestem u pięknego :) Mam nadzieję, że ten uroczy wygląd pomoże mu w szybkim znalezieniu domu mimo problemów ze słuchem. Quote
Natka28 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Jestem u MojoJojo! Jak go pierwszy raz zobaczyłam na stronie schroniska to od razu mi się spodobał, jest niesamowity :D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted August 24, 2014 Author Posted August 24, 2014 Ze spaceru na spacer coraz lepiej się poznajemy. Bardzo lubi się przytulać, ale nie narzuca się. Czeka aż człowiek zacznie go miziać, a potem wywala brzuchol do głaskania. Bardzo spokojny jest, na psy praktycznie nie zwraca uwagi. I straszny żebrak z niego. Jak przez dłuższą chwilę nie dostanie parówki przy robieniu zdjęć to się upomina szczekając :evil_lol: No i schronisko mu zdecydowanie nie służy, ani trochę nie przytył... przez jego burzę włosów nic nie widać, a jak tylko się go dotknie to anatomii można się uczyć ;( Mam nadzieję, że szybko znajdzie się ktoś kto pokocha tego miśka. i taki jeden portrecik z wczoraj ;) [IMG]http://i144.photobucket.com/albums/r173/Snukraina/20140823-DSC_0010_zps24e7b2fa.jpg?t=1408807367[/IMG] Quote
Agnieszka.D Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 (edited) Oj tak... Jest wychudzony. Nie spodziewalam sie tego i doznałam szoku gdy go dotknęłam... To starszy psiak, nie ma szans żeby w schronisku doszedł do siebie :( Edited August 27, 2014 by Agnieszka.D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Dziękujemy bardzo za firmówkę :loveu: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 4, 2014 Author Posted September 4, 2014 Mojo w nowym domku! Namiarów jeszcze nie dostałam, ale w niedalekiej przyszłości się to zmieni i wszystkiego się dowiem ;) Quote
kicia1616 Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 To powodzenia chłopaku :) i czekamy na jakieś wieści Quote
Patrycja* Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Bardzo się cieszę i czekam na wieści :) Quote
aniah Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 Trzymam kciuki, żeby dom był udany :kciuki: Quote
Recommended Posts