Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanie, moja znajda wie, ze zalatwiac sie trzeba na dworzu i nigdy nie miala z tym problemow (jest u mnie od konca maja), ale ostatnio przestala wytrzymywac i coraz czesciej znajduje w domu kaluze, np po nocy od razu wychodzimy ale jak zakladam buty to juz zrobi, albo tak po prostu pomiedzy spacerami. czego to moze byc objaw? dodam, ze wychodzi 4-5 razy dziennie, poczekac i zobaczyc co dalej czy od razu isc do weta?

Posted

Ja bym ją do weta wzięła i zrobiła badanie moczu bez czekania. Jak coś się święci chorobowo, to pomoc będzie przynajmniej szybka.

Posted

Gina&Lex napisał(a):
Czy zdaża jej się nasikać w nocy, że rano znajdujesz kałużę, czy dopiero przed samym wyjściem?

nie , po nocy nigdy kaluzy nie znalazlam, wstajemy dosc wczesniej ;) ostatnio zrobila jak wiazalam buty na spacer. czasami znajduje kaluze w dzien, raz tu raz tam, czyli pomiedzy spacerami. padlo podejrzenie na jej watku osobistym, ze przeziebila pecherz. tak czy inaczej chyba zrobie tak jak ver radzi i zlapie troche siuskow na zbadanie.. to bedzie wyzwanie biorac pod uwage, ze zapewne i drugi pies sie tym bardzo zainteresuje ;)

Posted

Nieraz mój pies jak był młodszy to sikał zanim otworzyłam drzwui przed spacerem, bo tak się cieszył, że nie mógł utrzymać. Ale jeśli znajdujesz kałuże, to może faktycznie oznaczać, że coś dzieje się z jej pęcherzem. Najlepiej jest poradzić się weterynarza

Posted

Może po prostu ma przeziębiony pęcherz? Czy zdarza jej się leżeć brzuszkiem na zimnej lub mokrej powierzchni (np na trawie lub betonie?) Jeśli ma łysawy brzyszek to może być to...

Posted

tak myslalam, ze moze sie podzibila (tak,ma goly brzuszek i lezy w roznych miejscach, na podlodze na kamieniach tez, ale generalnie jest cieplo teraz to chyba nie powinno to byc przyczyna? )ale po jakims czasie przeszlo, niestety, to sie okazalo chwilowe. bo dzis ze szczescia popuscila 2 razy, a po zabawie zostawila za soba kaluze.
a co sie robi, zeby tak sie nie podniecala, ze az popuszcza? uspokajac ja jakos i przejdzie? myslalam, ze to tylko szczeniaki tak maja :shake:

Posted

Jeśli kiedyś się zaziębiła i nie zostało to w 100% wyleczone, to teraz będzie popuszczać - stany zapalne w takich przypadkach są straaaasznie długie. Zresztą tak samo u ludzi :razz:

• 1 year later...
Posted

Wykopuje ten post bo jest najbardziej zbliżony do mojego problemu.
Sunia 14 lat , wysterylizowana parę lat temu, sika(nie popuszcza) w czasie schodzenia po schodach, nie robi tego bez czucia tylko po prostu siada i leje:shake: nie ma to związku z częstotliwością wyprowadzania bo nawet jeśli wyjdę z nią godzinę po poprzednim spacerze to to się zdarzy a np po nocy nie zawsze, raz się jej to zdarzy a raz nie.

Sunia jest teraz w domach tymczasowych i nie wiem czy takie zachowanie jest związane ze stresem czy może to coś z jej pęcherzem :-(

Jestem bardzo zaniepokojona :look3: co to może być?

• 4 months later...
Posted

Dzisiaj tzn.w niedziele zauwazylam ,ze moja suczka popuszcza mocz.Z tego powodu jest zdenerwowna.Jutro ide do wet ,ale moze macie doswiadczenie ,z pieskami co bez kontroli pies popuszcza mocz.Popuszczanie nastepuje np.na kanapie ,wtedy po trochu malymi ilosciami wyplywa mocz.Profilaktycznie podalam w poludnie antybiotyk.
Piesek ma 9 miesiecy,i tydzien temu skonczyla sie cieczka.