Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='natija']ja tak samo, czasami nawet zalowalam,ze nie mieszkam w Polsce i nie moge spotkac sie z cioteczkami z dogo :)a to prosze taka mila niespodzianka :)[/QUOTE]

Ja nawet założyłam wątek tu na dogo w "spacerach", że szukam kogoś z okolic VIE, MG i Venlo, ale nikt się nie odezwał :shake:

Posted

[quote name='natija']:) u nas tez sie duzo pozmienialo,zreszta sama sie przekonasz ;)[/QUOTE]Jeszcze do was nie zajrzałam, ale niebawem to zrobię :D

[quote name='magdabroy']
P.S. Iza, sorrki za spam :grins:[/QUOTE]Nic nie szkodzi :)

Posted

okularki super,a w dodatku rozowe idealne dla dziewczynki:)
A ten Twoj hin normalnie rewelacja nie moge sie napatrzec i chyba juz wiem jaka rasa bedzie u mnie nastepna:)

Posted

[quote name='natija']okularki super,a w dodatku rozowe idealne dla dziewczynki:)
A ten Twoj hin normalnie rewelacja nie moge sie napatrzec i chyba juz wiem jaka rasa bedzie u mnie nastepna:)[/QUOTE]
Olcia sama okularki wybierała :)
Chińczyki są bombowe :D

Posted

[quote name='natija']ale jak to jest jedne rodza sie cale z wlosami a te drugie maja wlosy tak jak u Ciebie?czy tez sie to rozni z tym obwosieniem?
Są dwie odmiany chińskich grzywaczy, jedne rodzą się naturalnie łyse a drugie rodzą się całe owłosione. Ale łyse dzielą się też na różne stopnie owłosienia. Niektóre są bardziej łyse a niektóre mniej. Tu masz np.: stopnie zarastania łysych: http://akizabo.manifo.com/stopnie-zarastania-hl

Posted (edited)

aha a tam gdzie zarasta to musisz golic?a jak jest z 5 tez sie goli tam gdzie zarasta? o juz doczytalam i zlapalam bakcyla ;)

Edited by natija
Posted

[quote name='natija']aha a tam gdzie zarasta to musisz golic?a jak jest z 5 tez sie goli tam gdzie zarasta? o juz doczytalam i zlapalam bakcyla ;)[/QUOTE]
Na wystawy trzeba golić oprócz grzywy, głowy, ogona i łap. Ogon do 1/3 długości trzeba golić. A tak na co dzień jeśli nie przeszkadza taki "zaroślak" to nie musisz.Te zdjęcia z zarastania Kissa są po miesiącu niegolenia, ale zrobiłam to dla eksperymentu. Tak normalnie golę i kąpię go co tydzień.

Posted

[quote name='natija']nie no pieknie wyglada :)naprawde sa piekne :)ok spadam do pracy ,bo sie juz rozmarzylam ;)[/QUOTE]
Hi hi grzywacze są zaraźliwe :D A jak już się ma jednego to ciągle się chce następnego :) Miłej pracki życzę :)

Posted

kurde mam juz dwie sumie na 3 psa moj TZ sie nie zgodzi...narazie chin zostanie w moich dalszych marzeniach,ale bede wpadac do Ciebie Twojego china podgladac :)a dziekuje ja juz po pracy :)

Posted

[quote name='natija']kurde mam juz dwie sumie na 3 psa moj TZ sie nie zgodzi...narazie chin zostanie w moich dalszych marzeniach,ale bede wpadac do Ciebie Twojego china podgladac :)a dziekuje ja juz po pracy :)[/QUOTE]
A wpadaj :) I jak kiedyś zdecydujesz się na kupno chińczyka to pisz, chętnie pomogę :)

Posted

Przyszły też niedawno wyniki chorób genetycznych Kissa, PLL i prcd-PRA, jest czysty na te choroby :) W sumie to było pewne odkąd go mam, bo po przodkach jest czysty, ale zrobiłam mu badania na te choroby by to potwierdzić :)