Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Ty$ka napisał(a):Też jestem w szoku :PPP Bo wydawało mi się, że jednak łysole wymagają właśnie golenia, a pp tylko przeczesać (choćby nawet codziennie) i wykąpać co jakiś czas ;) Ty$ka napisał(a):Co tydzień? :O Woow. W jaką krew? :p O mamo, jakich ja tu rzeczy się dowiaduję. Serio myślałam, że pp potrzebują mniej pielęgnacji niż łysole :PP. W takim razie skreślam grzywka z listy "może kiedyś" :lol: M&S napisał(a):A dlaczego trzeba kąpać co tydzień?Buhahaha miało być w "krem" a nie "krew" ha ha ha Padłam jak przeczytałam co napisałam :D No co tydzień albo dwa, no chyba, że pp jest ogolony to mniej z nim roboty. Jak chce się utrzymać szatę w super stanie to się często kąpie, odżywia. Przecież to psy długowłose i jak są normalne prowadzone (biegają po lasach, polach, taplają się w błocie itp) to trzeba mocno dbać o sierść. Łysole nie mają z tym problemu :eviltong: Quote
M&S Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Moje też mają futro, ale nie kąpiemy się tak często... Quote
Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 M&S napisał(a):Moje też mają futro, ale nie kąpiemy się tak często...Bo wilcze mają inny rodzaj sierści niż grzywacze :) Niech może Iza. się wypowie, ona ma pp :) Quote
Ty$ka Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Tak myślałam, że chodziło Ci o krem :lol: Hmmm... pp mają podobną sierść jak maltany czy yorki, czy się mylę? Nie wiem, pytam bo się nie znam :D Jeśli tak to owszem, wymagają częstej kąpieli, ale moi znajomi kąpie je tak porządnie z szamponem i ze wszystkim co miesiąc, a nie co tydzień ;). Owszem, mój też po spacerze wygląda jak 7nieszczęść i należałoby go wsadzić pod prysznic i brud wypłukać, ale żeby go za każdym razem traktować szamponem? :) Myślę tylko głośno, żeby nie było :lol: bo dla mnie niepojęte jest to, by co tydzień psa kąpać, ale ja się nie znam :PPPP Quote
jonQuilla Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 To pp można golić i np je wystawiać jako łysola? Quote
Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 M&S napisał(a):Wiem, że mają inne futro. :) Ty$ka napisał(a):Tak myślałam, że chodziło Ci o krem :lol: Hmmm... pp mają podobną sierść jak maltany czy yorki, czy się mylę? Nie wiem, pytam bo się nie znam :D Jeśli tak to owszem, wymagają częstej kąpieli, ale moi znajomi kąpie je tak porządnie z szamponem i ze wszystkim co miesiąc, a nie co tydzień ;). Owszem, mój też po spacerze wygląda jak 7nieszczęść i należałoby go wsadzić pod prysznic i brud wypłukać, ale żeby go za każdym razem traktować szamponem? :) Myślę tylko głośno, żeby nie było :lol: bo dla mnie niepojęte jest to, by co tydzień psa kąpać, ale ja się nie znam :PPPPMają inny włos, bo nie jest leisty, ale dla laika to coś podobnego :) Już kiedyś tu była dyskusja o kąpaniu psa co tydzień, ale napiszę jeszcze raz :D Ja z psami śpię, one robią różne rzeczy na podwórku nie mam zamiaru spać z psem, który śmierdzi albo widzę, że jest brudny. Po pierwsze kąpię je tak często dla mego komfortu a po drugie grzywacze nie mają sierści na całym ciele (hl), więc pocą się i nie wchłania to się w sierść i specyficznie pachną i to też mi nie odpowiada. Poza tym jak chce się mieć sierść na wystawy to trzeba kąpać co tydzień. W niczym to psu nie szkodzi :) Jakoś nie widać po Kissie ani Bobku by z tego powodu cierpły albo żeby im coś ze skórą lub sierścią działo, a raczej wręcz przeciwnie- są ładne i pachnące. Ja nikomu nie karze kąpać psa co tydzień. Ja to robię, bo chcę i jest dla mnie tak wygodnie. Jak ktoś chce spać z psem pół roku albo dłużnej niekąpanym to jego wybór, ja bym takiego psa w łóżku nie zniosła :eviltong: Quote
Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 jonQuilla napisał(a):To pp można golić i np je wystawiać jako łysola? Jasne, że nie. Można golić i w domu trzymać i z dala od wystaw :) Ale zdażają się takie kwiatki i niektórzy robią tak jak piszesz, ale sprawne oko sędziego a także znawcy rasy takiego psa od razu zauważy :) Quote
jonQuilla Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Uwielbiam swoje nieogarnięcie związane z grzywaczami :evil_lol: Jestem taka głupiutka :p haha Co do częstego kąpania psa to mam podobne zdanie do Twojego, też śpię z rudzielcem i bardzo często nasze spacery biegane kończą się kąpielą bo ona tarza się we wszystkim więc nie mam ochoty żeby mi potem do wyra się ładowała i nie lubię jak pies za bardzo wali ogólnie psem :eviltong: Quote
Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 jonQuilla napisał(a):Uwielbiam swoje nieogarnięcie związane z grzywaczami :evil_lol: Jestem taka głupiutka :p haha Co do częstego kąpania psa to mam podobne zdanie do Twojego, też śpię z rudzielcem i bardzo często nasze spacery biegane kończą się kąpielą bo ona tarza się we wszystkim więc nie mam ochoty żeby mi potem do wyra się ładowała i nie lubię jak pies za bardzo wali ogólnie psem :eviltong:Ha ha pytaj jak czegoś nie wiesz, mnie tam nie frustruje opowiadanie :) O chociaż jedna myśli dobrze :D Mój pies ma pachnąć szamponem a nie smrodem z podwórka albo psim potem ha ha Quote
Izabela124. Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Alicja napisał(a)::roflt: krwawa kąpielSama jak to przeczytałam to się śmiałam :evil_lol: Quote
M&S Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Izabela124. napisał(a):Ha ha pytaj jak czegoś nie wiesz, mnie tam nie frustruje opowiadanie :) O chociaż jedna myśli dobrze :D Mój pies ma pachnąć szamponem a nie smrodem z podwórka albo psim potem ha ha Ma pachnieć jak pierwiosnek :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 M&S napisał(a):Ma pachnieć jak pierwiosnek :evil_lol:Coś w ten deseń :) jamnicze napisał(a):Miłej nocki życzę :)A ja życzę miłego dnia :) Quote
Izabela124. Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 M&S napisał(a):Doberek i miłego dnia :)Dziękuję i wzajemnie :) Zaraz na praktyki lecę :) Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Izabela124. napisał(a):Dziękuję i wzajemnie :) Zaraz na praktyki lecę :) Powodzenia na zajęciach. Quote
Izabela124. Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 M&S napisał(a):Powodzenia na zajęciach.To nie zajęcia, odbywam teraz miesięczne praktyki :) Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Izabela124. napisał(a):To nie zajęcia, odbywam teraz miesięczne praktyki :) Iza, praktyki to też zajęcia;) Dobrze praktykuj! Quote
Izabela124. Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 M&S napisał(a):Iza, praktyki to też zajęcia;) Dobrze praktykuj!Ha ha to chyba, że :) Po powrocie wstawię jeszcze zaległe fotki ze spacerku grzywkowego z Warszawy :) Quote
M&S Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Izabela124. napisał(a):Ha ha to chyba, że :) Po powrocie wstawię jeszcze zaległe fotki ze spacerku grzywkowego z Warszawy :) Ok. obejrzę z przyjemnością :) Quote
*Magda* Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Doberek :) Mój pies w łóżku nie śpi, więc nie muszę się "męczyć" z kąpielami co tydzień :eviltong: Quote
Błyskotka Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Ja czekam aż w końcu przyjdzie wiosna to Louis idzie do kąpieli. Quote
Izabela124. Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 [quote name='M&S']Ok. obejrzę z przyjemnością :)[/QUOTE]Już można oglądać :) [quote name='magdabroy']Doberek :) Mój pies w łóżku nie śpi, więc nie muszę się "męczyć" z kąpielami co tydzień :eviltong:[/QUOTE]Dla mnie kapiel to nie męczarnia a z psami lubię spać :D [quote name='Błyskotka']Ja czekam aż w końcu przyjdzie wiosna to Louis idzie do kąpieli.[/QUOTE] :) [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New%202013/IMG_1194.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New%202013/IMG_1201.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New%202013/IMG_1202.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New%202013/IMG_1222.jpg[/IMG] [IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New%202013/IMG_1223.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts