Ty$ka Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Marudy, przestańcie narzekać :) Ja lubię śnieg i przyznam się, że też należę do wariatów, bo zimą kocham jeździć rowerem. :) Oczywiście nie po ulicy, ale po lesie i mniej uczęszczanych miejscach (tam, gdzie kolizja jest mało prawdopodobna) - naprawdę to nie jest nic nadzwyczajnego ;) Trzeba mieć tylko dobre hamulce i trochę oleju w głowie (wiem, jestem skromna :lol: ), by zanadto się nie rozpędzić. Dla mnie nawet zimą jest lepiej - bo człowiekowi nie jest gorąco jak latem ;) Quote
mańka_ Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Ty$ka']Ja lubię śnieg i przyznam się, że też należę do wariatów, bo zimą kocham jeździć rowerem. :) Oczywiście nie po ulicy, ale po lesie i mniej uczęszczanych miejscach (tam, gdzie kolizja jest mało prawdopodobna) - naprawdę to nie jest nic nadzwyczajnego ;) Trzeba mieć tylko dobre hamulce i trochę oleju w głowie (wiem, jestem skromna :lol: ), by zanadto się nie rozpędzić. Dla mnie nawet zimą jest lepiej - bo człowiekowi nie jest gorąco jak latem ;)[/QUOTE] Wiesz, ale ja nie mówię o jeździe po np. lesnych dróżkach. Mówię o rowerzystach na drogach miejskich, uczęszczanych, zakorkowanych. Hamulce nic tu nie pomogą, bo jak jedzie taki kretyn na kolażówce i wjedzie kołami w wał śniegu (a takie niestety są - służby nie nadążają z odśnieżaniem i się zbiera), to zwyczajnie się przewróci w tym maśle - jak w piachu. A do tego wszystkiego - ulice węższe przez zebrany na bokach śnieg i przez takich cwaniaków korki robią się potworne - bo nijak wyprzedzić i cały pas zablokowany. Sama rower lubię i jeżdżę, mój TŻ praktycznie tylko na rowerze - ale czasem trzeba pomyśleć logicznie, żeby w momencie, gdy od 2 dni bez przerwy sypie nie wyjeżdżać na drogę na cieniuśkich oponkach. Mało to kurde ścieżek rowerowych? (stopień odśnieżenia podobny jak dróg). Quote
Ty$ka Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 No to tak :) Zgadzam się z Tobą - osoby jeżdżące ulicami są kompletnie bezmyślne. Co prawda u nas nie ma ścieżek rowerowych, ale niemniej jednak też uważam, że jeśli już wybieramy się do miasta to dla własnego (i innych) bezpieczeństwa lepiej to zrobić pieszo :). Tu się z Tobą całkowicie zgadzam. Quote
łamAga Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='mańka_']Wiesz, ale ja nie mówię o jeździe po np. lesnych dróżkach. Mówię o rowerzystach na drogach miejskich, uczęszczanych, zakorkowanych. Hamulce nic tu nie pomogą, bo jak jedzie taki kretyn na kolażówce i wjedzie kołami w wał śniegu (a takie niestety są - służby nie nadążają z odśnieżaniem i się zbiera), to zwyczajnie się przewróci w tym maśle - jak w piachu. A do tego wszystkiego - ulice węższe przez zebrany na bokach śnieg i przez takich cwaniaków korki robią się potworne - bo nijak wyprzedzić i cały pas zablokowany. Sama rower lubię i jeżdżę, mój TŻ praktycznie tylko na rowerze - ale czasem trzeba pomyśleć logicznie, żeby w momencie, gdy od 2 dni bez przerwy sypie nie wyjeżdżać na drogę na cieniuśkich oponkach. Mało to kurde ścieżek rowerowych? (stopień odśnieżenia podobny jak dróg).[/QUOTE] Ja jeżdżę tylko rowerem ( na grubych kolach ) ale nigdy jezdnia , jak widze ludzi którzy w śnieg jeżdzą rowrem po ulicy to az mnie trzesie , przeciez wystarczy chwila nieuwagi , koło sie poslizgnie i wpadnie taki prosto pod koła samochodu :roll: siebie zabiję albo trafi do szpitala , nie mowiąc juz jakich problemów narobi prowadzącemu auto :shake: Quote
Izabela124. Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='agaciaaa']Masakra z tym śniegiem! Ja wczoraj trzy godziny do Białego jechałam z S-ki, i to tylko dlatego tak krótko (:lol:) bo odechciało nam się czekać i pojechaliśmy inną trasą, naokoło :roll:[/QUOTE]Ha ha strasznie krótko jechaliście :evil_lol: [quote name='Ty$ka']Marudy, przestańcie narzekać :) Ja lubię śnieg i przyznam się, że też należę do wariatów, bo zimą kocham jeździć rowerem. :) Oczywiście nie po ulicy, ale po lesie i mniej uczęszczanych miejscach (tam, gdzie kolizja jest mało prawdopodobna) - naprawdę to nie jest nic nadzwyczajnego ;) Trzeba mieć tylko dobre hamulce i trochę oleju w głowie (wiem, jestem skromna :lol: ), by zanadto się nie rozpędzić. Dla mnie nawet zimą jest lepiej - bo człowiekowi nie jest gorąco jak latem ;)[/QUOTE] [quote name='mańka_']Wiesz, ale ja nie mówię o jeździe po np. lesnych dróżkach. Mówię o rowerzystach na drogach miejskich, uczęszczanych, zakorkowanych. Hamulce nic tu nie pomogą, bo jak jedzie taki kretyn na kolażówce i wjedzie kołami w wał śniegu (a takie niestety są - służby nie nadążają z odśnieżaniem i się zbiera), to zwyczajnie się przewróci w tym maśle - jak w piachu. A do tego wszystkiego - ulice węższe przez zebrany na bokach śnieg i przez takich cwaniaków korki robią się potworne - bo nijak wyprzedzić i cały pas zablokowany. Sama rower lubię i jeżdżę, mój TŻ praktycznie tylko na rowerze - ale czasem trzeba pomyśleć logicznie, żeby w momencie, gdy od 2 dni bez przerwy sypie nie wyjeżdżać na drogę na cieniuśkich oponkach. Mało to kurde ścieżek rowerowych? (stopień odśnieżenia podobny jak dróg).[/QUOTE] [quote name='Ty$ka']No to tak :) Zgadzam się z Tobą - osoby jeżdżące ulicami są kompletnie bezmyślne. Co prawda u nas nie ma ścieżek rowerowych, ale niemniej jednak też uważam, że jeśli już wybieramy się do miasta to dla własnego (i innych) bezpieczeństwa lepiej to zrobić pieszo :). Tu się z Tobą całkowicie zgadzam.[/QUOTE] [quote name='dOgLoV']Ja jeżdżę tylko rowerem ( na grubych kolach ) ale nigdy jezdnia , jak widze ludzi którzy w śnieg jeżdzą rowrem po ulicy to az mnie trzesie , przeciez wystarczy chwila nieuwagi , koło sie poslizgnie i wpadnie taki prosto pod koła samochodu :roll: siebie zabiję albo trafi do szpitala , nie mowiąc juz jakich problemów narobi prowadzącemu auto :shake:[/QUOTE]Dla mnie jazda rowerem w zimę, gdzie jest pełno śniegu, mróz, ślisko jest totalnie bez sensu i nie wiem jak można tak robić. Quote
łamAga Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Izabela124.'] Dla mnie jazda rowerem w zimę, gdzie jest pełno śniegu, mróz, ślisko jest totalnie bez sensu i nie wiem jak można tak robić.[/QUOTE] gdyby to był Twój jedyny środek transportu to byś pisała inaczej ;) Quote
mańka_ Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='dOgLoV']gdyby to był Twój jedyny środek transportu to byś pisała inaczej ;)[/QUOTE] Nie przesadzajmy - nie istnieją autobusy? Quote
łamAga Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='mańka_']Nie przesadzajmy - nie istnieją autobusy?[/QUOTE] istnieją ale sa dostosowane dla młodzieży szkolnej wiec do pracy bym się spóźniła , z popołudniówki nie mam w ogóle autobusu zeby wrócić do domu o nockach nie wspomnę , z buta bym szła z 2 godziny a na taksówkę 2 razy dziennie wydawać nie będę ;) Quote
mańka_ Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='dOgLoV']istnieją ale sa dostosowane dla młodzieży szkolnej wiec do pracy bym się spóźniła , z popołudniówki nie mam w ogóle autobusu zeby wrócić do domu o nockach nie wspomnę , z buta bym szła z 2 godziny a na taksówkę 2 razy dziennie wydawać nie będę ;)[/QUOTE] No nie wiem, ja szczerze mówiąc wolałabym dla swojego własnego bezpieczeństwa znaleźć inny środek transportu, bo to co dziś na ulicy widziałam po prostu przyprawiało mnie o ciarki na plecach. I najgorzej, że jakby się taki jeden z drugim wywrócił w zaspie, a ja bym potrąciła, to JA bym miała problem, a nie rowerzysta.... Quote
Izabela124. Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='dOgLoV']gdyby to był Twój jedyny środek transportu to byś pisała inaczej ;)[/QUOTE] [quote name='mańka_']Nie przesadzajmy - nie istnieją autobusy?[/QUOTE] [quote name='dOgLoV']istnieją ale sa dostosowane dla młodzieży szkolnej wiec do pracy bym się spóźniła , z popołudniówki nie mam w ogóle autobusu zeby wrócić do domu o nockach nie wspomnę , z buta bym szła z 2 godziny a na taksówkę 2 razy dziennie wydawać nie będę ;)[/QUOTE] [quote name='mańka_']No nie wiem, ja szczerze mówiąc wolałabym dla swojego własnego bezpieczeństwa znaleźć inny środek transportu, bo to co dziś na ulicy widziałam po prostu przyprawiało mnie o ciarki na plecach. I najgorzej, że jakby się taki jeden z drugim wywrócił w zaspie, a ja bym potrąciła, to JA bym miała problem, a nie rowerzysta....[/QUOTE]Rzadko kiedy jeżdżę rowerem w lato a w zimę nigdy i nie sądzę bym kiedykolwiek zdecydowała się na rower w zimę. Wolę jechać autobusem miejskim. Quote
łamAga Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='mańka_']No nie wiem, ja szczerze mówiąc wolałabym dla swojego własnego bezpieczeństwa znaleźć inny środek transportu, bo to co dziś na ulicy widziałam po prostu przyprawiało mnie o ciarki na plecach. I najgorzej, że jakby się taki jeden z drugim wywrócił w zaspie, a ja bym potrąciła, to JA bym miała problem, a nie rowerzysta....[/QUOTE] dokładnie , wyzej to napisalam ze bezmyslni rowerzyści nie myślą o konsekwencjach i ze sobie zrobia krzywde a do tego byc moze s*******..... reszte życia temu kto ich potraci , ja jezdze scieżkami rowerowymi a jak nie ma to chodnikiem ale wolno , na pasach przeprowadzam rower , prawka nie mam wiec na prawde tylko rowerem dotre na czas do pracy , mylisz ze miło mi jechac w 15sto stopniowym mrozie ze soplami na brwiach rowerem ?? Quote
mańka_ Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='dOgLoV']dokładnie , wyzej to napisalam ze bezmyslni rowerzyści nie myślą o konsekwencjach i ze sobie zrobia krzywde a do tego byc moze s*******..... reszte życia temu kto ich potraci , ja jezdze scieżkami rowerowymi a jak nie ma to chodnikiem ale wolno , na pasach przeprowadzam rower , prawka nie mam wiec na prawde tylko rowerem dotre na czas do pracy , mylisz ze miło mi jechac w 15sto stopniowym mrozie ze soplami na brwiach rowerem ??[/QUOTE] No i żeby więcej było takich myślących rowerzystów - do takich nic nie mam. A prawo jazdy jest naprawdę dość prosto zrobić ;-) Quote
łamAga Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='mańka_']No i żeby więcej było takich myślących rowerzystów - do takich nic nie mam. A prawo jazdy jest naprawdę dość prosto zrobić ;-)[/QUOTE] dziekuje za uznanie , ja sama twierdze ze jazda rowerem w snegu gdzie jest slisko i zimno to totalna głupota ale nie mam innego wyjścia i jade , prawie rycze z zimna ale jadę ..... tak wiem , do niedawna mieszkałam mozna powiedziec w centrum miasta , wszedzie miałam blisko a do pracy jechałam autobusem gdzie przystanek "do" miałam po drugiej stronie ulicy a " z " troszke za zakładem pracy , prawko nie było mi potrzebne , teraz mieszkam u męża na totalnym zadupiu gdzie psy tyłkami szczekają a ptaki zawracają ale pracowac trzeba , w lutym ide na prawko ale zanim zdam dalej bede jezdzila rowerem .... Quote
mańka_ Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 No my tez mieszkamy na delikatnie mówiąc obrzeżach miasta (choc większe zadupie nam się marzy ;-) ), ale oboje mamy prawo jazdy, więc problemu nie ma. Quote
Izabela124. Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='magdabroy']Dobry wieczór :)[/QUOTE]Witam wieczorową porą :) Quote
Izabela124. Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='M&S']Witamy się wieczorkiem:)[/QUOTE] [quote name='Błyskotka']Dobry wieczór :)[/QUOTE]Witajcie dziewczyny :) Quote
Izabela124. Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='M&S']Hello Bobiki:)[/QUOTE]Witaj :) Może w weekend porobię jakieś nowe fotki :) Quote
M&S Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Izabela124.']Witaj :) Może w weekend porobię jakieś nowe fotki :)[/QUOTE] Fajnie, z przyjemnością pooglądam Quote
Izabela124. Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='M&S']Fajnie, z przyjemnością pooglądam[/QUOTE]Chyba jakąś świąteczną sesję zrobię :) Quote
betty_labrador Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 hej :) :loveu: jak tam leci czas? jasne ze zrob -bedzie ładnie na świeta w galerii :D Quote
Alicja Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 :cool2: fajnie wyglądacie http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/IMG_3365.jpg tak wspominkowo patrzę na Kissa to aż sie wierzyc nie chce że to taki pluszaczek był :) Quote
Recommended Posts