Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 kalyna napisał(a):ja tylko tak nieśmiało napiszę, że jak nie mogę psów wybiegać, czy coś to daję jajo. Ale to każdy pojedynczo ma sesję, coby było sprawiedliwie ;) Jęzory wywalone i szczęśliwe... poza tym branie drugiego psa, gdy pierwszy ma jeszcze jakieś problemy to nie polecałabym... Gdy Ciap czy Sonia się rozbawią to ja potrafię przerwać zabawę, niestety Gandolina idzie na żywioł :roll: Tylko moje beze mnie raczej bawić się nie umieją.. a moje psy maszerują na lince.. nawet Ciapka wczoraj nie puściłam wolno :mad:Dlatego niech najpierw Justyna ogarnie Cezarra a potem bierze drugiego psa :) Moje bawią się i beze mnie Jakbym mieszkała w centrum miasta i nie miała gdzie puszczać psów luzem też by łaziły na lince. Na szczęście mieszkam w takim miejscu, że niedaleko mam pole Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Wpadam z rewizytą ;) Ciężko będzie przeczytać ponad 900 stron, więc chyba się ograniczę do kilku ostatnich ;) Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 magdabroy napisał(a):Wpadam z rewizytą ;) Ciężko będzie przeczytać ponad 900 stron, więc chyba się ograniczę do kilku ostatnich ;)Witaj :) Starsznie dużo czasu byś musiała poświecić na przeczytanie tylu stron, nie wyobrażam sobie tego :lol: Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Witaj :) Starsznie dużo czasu byś musiała poświecić na przeczytanie tylu stron, nie wyobrażam sobie tego :lol: Nie wiem czy by mi życia starczyło :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 magdabroy napisał(a):Nie wiem czy by mi życia starczyło :evil_lol: Ha ha wystarczy tylko zobaczyć pierwszą stronę i oblukać jakich domowników mam i tyle :D Quote
kalyna Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Ha ha wystarczy tylko zobaczyć pierwszą stronę i oblukać jakich domowników mam i tyle :D swoją droga to myślałam, ze masz Owczarka collie.... ale to od samego początku jak widziałam gdzieniegdzie twoje posty ;) ja też nie mieszkam w centrum, ale jakoś nasze tereny spacerowe są oblegane przez ludzi i ich psy... Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 kalyna napisał(a):swoją droga to myślałam, ze masz Owczarka collie.... ale to od samego początku jak widziałam gdzieniegdzie twoje posty ;) ja też nie mieszkam w centrum, ale jakoś nasze tereny spacerowe są oblegane przez ludzi i ich psy...Jestem zafascynowana szetlandami a nie collie :) I taki pies do nas na pewno kiedyś zawita :) U mnie na szczęście są takie miejsca gdzie często psów/ludzi nie ma Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Wczorajsze niebo tuż po deszczu: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Iza. napisał(a):dostałaś mojego smsa ? :PMam wyłączony tel ha ha Zapomniałam włączyć, bo coś mi z kartą sie działo. Już go włączam i spr Quote
Iza. Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Mam wyłączony tel ha ha Zapomniałam włączyć, bo coś mi z kartą sie działo. Już go włączam i spr ok ok :P u mnie zasięgu od rana nie było przez te burze w nocy Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Iza. napisał(a):ok ok :P u mnie zasięgu od rana nie było przez te burze w nocyJuż odp :D Mi pewnie też przez te burze zje....ł się tel, ale zaczyna już funkcjonować Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 dziś zupełna zmiana, Cezar słuchal, ladnie się skupiał, wykonywał wszytskie komendy, nie ciągnął, za każdym razem wracał, jednak jak idziemy sami na spacer, tzn bez mojego Sebka i innych osób to zupełnie inny pies. wyszalał się i zmęczony i zadowolony śpi. jak na razie nie kupię/wezmę 2 psa na stałe, jak się trafi to ew jakiś tymczas, żeby Cezar obcował z innymi psami. chem z nim wypracowac chociaz podstawy posluszenstwa, bo w sumie tylko z tym jest problem, do ludzi i psow zero agresji, ale wypracujemy to i pomyslimy, mysle ze jak Cezar bedzie mial ok 2 lat to zaczne sie rozgladac. Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 justysiek napisał(a):dziś zupełna zmiana, Cezar słuchal, ladnie się skupiał, wykonywał wszytskie komendy, nie ciągnął, za każdym razem wracał, jednak jak idziemy sami na spacer, tzn bez mojego Sebka i innych osób to zupełnie inny pies. wyszalał się i zmęczony i zadowolony śpi. jak na razie nie kupię/wezmę 2 psa na stałe, jak się trafi to ew jakiś tymczas, żeby Cezar obcował z innymi psami. chem z nim wypracowac chociaz podstawy posluszenstwa, bo w sumie tylko z tym jest problem, do ludzi i psow zero agresji, ale wypracujemy to i pomyslimy, mysle ze jak Cezar bedzie mial ok 2 lat to zaczne sie rozgladac. Cieszę się, że Cezarek dziś był grzeczny :) Oby tak dalej. Pracuj z nim to będziesz widziała efekty :) On lubi na smaka czy zabawkę pracować? Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Cieszę się, że Cezarek dziś był grzeczny :) Oby tak dalej. Pracuj z nim to będziesz widziała efekty :) On lubi na smaka czy zabawkę pracować? pracujemy codziennie, ale jak go ta łapa bolała to był rozdrażniony. a co do motywacji to różnie dziś na smaki ćwiczyliśmy i tak też pracujemy na treningach a w domu to pracujemy na frisbie, bo on je uwielbia. Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 justysiek napisał(a):pracujemy codziennie, ale jak go ta łapa bolała to był rozdrażniony. a co do motywacji to różnie dziś na smaki ćwiczyliśmy i tak też pracujemy na treningach a w domu to pracujemy na frisbie, bo on je uwielbia. Dlatego trzymam kciuki, by z łapką już przeszło :) Bo to na pewno dekoncentruje psa. Ciesz się, że nie masz psa niejadka, bo wtedy tylko zabawki zostają. Muszę kupić Kissowi frisbe, bo mam tylko strasznie duże, większe od niego :evil_lol: Potrzebne mi jakieś miniaturowe Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Dlatego trzymam kciuki, by z łapką już przeszło :) Bo to na pewno dekoncentruje psa. Ciesz się, że nie masz psa niejadka, bo wtedy tylko zabawki zostają. Muszę kupić Kissowi frisbe, bo mam tylko strasznie duże, większe od niego :evil_lol: Potrzebne mi jakieś miniaturowe Cezar jak widzi frisbie to az sie trzesie i komendy wykonuje w mig. tak je uwielbia, choc terser nam powiedzial ze frisbie to nie jest dobra nagroda, tylko, zeby brac pilke na sznurku, ale on na nia sie tak nie nakreca. Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_6460.jpg on jest taki opalony? Moja szwagierka ma szetlanda :eviltong: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']Cezar jak widzi frisbie to az sie trzesie i komendy wykonuje w mig. tak je uwielbia, choc terser nam powiedzial ze frisbie to nie jest dobra nagroda, tylko, zeby brac pilke na sznurku, ale on na nia sie tak nie nakreca.Musisz go nakręcać na piłkę. Zrobić tak zeby piłka na sznurku była najlepszą zabawką pod słońcem. Baw się z nim nią przez moment i chowaj. I tak codziennie. Musi on uznać, że piłka na sznurku jest super! [quote name='magdabroy']http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_6460.jpg on jest taki opalony? Moja szwagierka ma szetlanda :eviltong:Tak, opalony jak murzyn :D Z jakiej hodowli? :cool3: Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Z jakiej hodowli? :cool3: Teraz Ci nie napiszę, bo nie pamiętam nazwy, ale z czeskiej hodowli (moja szwagierka jest czeszką) ;) Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Musisz go nakręcać na piłkę. Zrobić tak zeby piłka na sznurku była najlepszą zabawką pod słońcem. Baw się z nim nią przez moment i chowaj. I tak codziennie. Musi on uznać, że piłka na sznurku jest super! Tak, opalony jak murzyn :D Z jakiej hodowli? :cool3: tak sie staram, zobaczymy czy sie uda:) Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 magdabroy napisał(a):Teraz Ci nie napiszę, bo nie pamiętam nazwy, ale z czeskiej hodowli (moja szwagierka jest czeszką) ;) Aaaaa :) Prowadzi hodowlę czy tylko jednego szelti ma? Jak oglądam mioty szetlandów to cały czas mam ochotę napisać maila do hodowcy, ze biorę jednego :D Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 justysiek napisał(a):tak sie staram, zobaczymy czy sie uda:)Na pewno Ci się uda, musisz być tylko wytrwała i konsekwentna :) Quote
*Magda* Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Izabela124. napisał(a):Aaaaa :) Prowadzi hodowlę czy tylko jednego szelti ma? Jak oglądam mioty szetlandów to cały czas mam ochotę napisać maila do hodowcy, ze biorę jednego :D Ma jednego samca ;) Nigdy nie planowała hodowli. Ale trenują agility i chyba z dobrym skutkiem, bo u nich w domu stoi kilka pucharów ;) Ja gustuję w dużych psach, ale Bengi ma w sobie coś :loveu: Quote
Recommended Posts