Vectra Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Iza. napisał(a):A ja tam uwazam że to kwesta osobnicza a nie owłosienia :P to też , ale są pewne prawidłowości w dziedziczeniu charakteru sprzężone z urodą ;) Quote
Vectra Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Perukę to ma koloru , jak taki sprany blond kłak , samodzielnie farbowany :evil_lol: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Vectra napisał(a):Perukę to ma koloru , jak taki sprany blond kłak , samodzielnie farbowany :evil_lol: Śmieszny ma kolor włochów, taki nie wiadomo jaki :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 to teraz pytania praktyczne :diabloti: [TABLE] [TR] [TD="colspan: 2"]Wrażenie ogólne[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="colspan: 2"]Mały, żywy i pełen gracji pies, kościec średni lub delikatny. Gładkie, bezwłose ciało, włosy jedynie na łapach, głowie i ogonie lub okryte delikatną woalką włosa.[/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"]Cechy charakterystyczne:[/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD="colspan: 2"]Dwa wyraźne typy w tej rasie: typ przypominający jelenia, elegancki, o delikatnej kości oraz typ krępy, o mocniejszym ciele i kośćcu, przypominający kuca.[/TD] [/TR] [/TABLE] który masz typ ? Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Vectra napisał(a):to teraz pytania praktyczne :diabloti: który masz typ ?Ha ha ha nie wiem. Chyba za wcześnie, by to ocenić. Rodzina mówi, że to kucyk ha ha Quote
Iza. Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Vectra napisał(a):to też , ale są pewne prawidłowości w dziedziczeniu charakteru sprzężone z urodą ;) Oj to, to ja wiem ;) chodziło mi o to, że nie ma co uogólniać. Kiss raczej będzie z tych mocniejszych psów, a przynajmniej tak się zapowiada na tą chwilę. Quote
xxxkaluniaxxx Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 na moje to on kucowaty jest :evil_lol: w grzywkach od dawna siedzę ale nadal mam problem z rozróżnieniem typu :lol: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Iza. napisał(a):Oj to, to ja wiem ;) chodziło mi o to, że nie ma co uogólniać. Kiss raczej będzie z tych mocniejszych psów, a przynajmniej tak się zapowiada na tą chwilę.Jak dla mnie to on jest delikatny. Na żywo w ogóle inaczej wygląda niż na fotach. Na zdjęciach jest bambaryłą a w rzeczywistości jest normalny :) Vectra napisał(a):to masz dwa w jednym kucyka i psa :diabloti:On biega jak kucyk ha ha Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 xxxkaluniaxxx napisał(a):na moje to on kucowaty jest :evil_lol: w grzywkach od dawna siedzę ale nadal mam problem z rozróżnieniem typu :lol: Dorosłej grzywce łatwo jest określić typ, takiemu szczylowi trudniej Quote
agaga21 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 mały grzywek faktycznie wygląda jak kucyk. w dodatku zabawkowy! :) http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis3/IMG_2593.jpg łał! co za oko! Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 agaga21 napisał(a):mały grzywek faktycznie wygląda jak kucyk. w dodatku zabawkowy! :) http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis3/IMG_2593.jpg łał! co za oko! On jest jak zabawka hi hi Quote
ceris Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 No śliczny ten Kissiuk :lol: Gdyby tak zgwarzyć, to byłoby kiziuk, co w naszej gwarze oznacza źrebak :lol: Ale współczuję mu, bo w chłody nie będzie miał lekko. Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 ceris napisał(a):No śliczny ten Kissiuk :lol: Gdyby tak zgwarzyć, to byłoby kiziuk, co w naszej gwarze oznacza źrebak :lol: Ale współczuję mu, bo w chłody nie będzie miał lekko.Będę go ubierała tak jak i Bobika :) Quote
Daga&Maks Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 piękny ten grzywek :) one mnie zawsze rozbawiają tą czupryną :lol: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 dagaa111 napisał(a):piękny ten grzywek :) one mnie zawsze rozbawiają tą czupryną :lol: Prawda, czuprynkę mają śmieszną :lol: Quote
kaskaSz Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 ale słodziak, gratulacje! a z jakiej hodowli, bo nie widziałam? Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 kaskaSz napisał(a):ale słodziak, gratulacje! a z jakiej hodowli, bo nie widziałam? Hodowla Nasza Sfora :) Quote
Iza. Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 A Kiss to siostrzeniec mojego dziubdziusia jakby ktoś nie wiedział :P :diabloti: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Iza. napisał(a):A Kiss to siostrzeniec mojego dziubdziusia jakby ktoś nie wiedział :P :diabloti:Jesteśmy rodziną :lol: Quote
Iza. Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Izabela124. napisał(a):Jesteśmy rodziną :lol: w końcu oficjalnie :loveu: :loveu: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Iza. napisał(a):w końcu oficjalnie :loveu: :loveu:Ha ha prawda :) Trzeba teraz tylko poznać nasze psy ze sobą :cool3: Quote
Recommended Posts