Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moj 5cio miesieczny szczeniak podczas kazdego spaceru wraca do mnie caly wysmarowany odchodami innych psow,kotow, a nawet ludzi :| !:shake:
Jest tak szalony, ze zasze spuszczam go ze smyczy jednak spacer zamiast byc przyjemnoscia to jest koszmarem ( bynajmniej dla mnie) :(
Da sie temu jakos zapobiec? Dlaczego szczenieta smaruja sie w odchodach?
Wiem, ze mlode psy je jedza...ale turlanie sie to juz przesada poniewaz moj pies w ciagu ostatnich 2och tygodni zostal wykapany juz z 5 razy :|

Posted

Zmień szampon. Mozliwe ze tarza sie tak uporczywie bo próbuje pozbyc sie zapachu kosmetyku. Albo np zapachu legowiska/kocyka/dywanu które moze są wyprane w czymś dla psa nieprzyjemnym.
W odchodach tarzaja sie równiez dorosłe psy - to nic dziwnego. Nabranie zapachu zwierzyny na która sie poluje utrudnia ofierze zweszenie napastnika.
Ćwicz posłuszeństwo na kazdym spacerze. A przede wszystkim przywołanie i komendy: nie, fe, wróc, itp. zeby pies był odwoływalny w momencie jak zobaczysz ze przystawia sie do wytarzania.

Posted

mój tarza się w krowich plackach i nie tylko, ale rzadko... na szczęście. Też mnie to strasznie denerwuje, ale przywoływuję go zawsze, gdy zauważę takie "coś" na poboczu. Jest jeszcze młody, dlatego musisz ćwiczyć z nim posłuszeństwo. Mój poprzedni pies został kiedyś wyperfumowany :lol: :lol: przez moją niemądrą kuzynkę. W tej sytuacji załatwił się w domu i to duuuużo tego zrobił. Śmialiśmy się, że woli swojskie zapachy :lol:

Posted

Moja suka ma 9 lat i stara sie wykorzystac kazda okazje na tarzanie, niektore psy chyba tak poprostu maja, pracowalam nad tym i fakt..daje sie ja odwolac jak sie zauwazy w odpowiednim momencie ze cos wyweszyla :) ale trezba miec oczki dookola glowy. Zauwazylam tez ze im czesciej kapalam ja w szamponach dla psow, ktore przewaznie sa super pachnace to czesciej sie tarzala.

Posted

hahaha mój śp spaniel lubił rozkładająca się rybkę,takiż serek kilka razy tata do domu nie chciał mnie z nim wpuścić,kąpać go mogła tylko mama bo tak śmierdział że pozostali członkowie rodziny mieli reklamacje
może ma coś z myśliwskiego?one lubią podobno zabijać swój zapach?

Posted

może to troche dziwne:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:ale dla psa to normalne:cool3::cool3:
jednak warto oduczać takiego nawyku:evil_lol:

Posted

moje suczydło nie dość że wysmaruje się cała kupskiem:angryy: to na dodatek włączyła je do swojego menu.:placz:
Oczywiście gdy widzę że jest gdzieś ''niebezpieczeństwo''mogę ją odwołać ale zdarza się że ona pierwsza wyczai gdzie ''to coś'' leży i wtedy mam problemik.
Nie jest szczeniaczkiem i nie wydaje mi się żeby czegokolwiek brakowało jej w pokarmie.
Może coś doradzicie?

Posted

moja mała sunia nie robi takich rzeczy na szczęście :p ale teraz zastanawiam się poważnie nad tym czy by zaniechać kąpania jej w szamponie dla zwierząt :eviltong: właśnie dwa dni temu kupiłam jej ale chyba będę się musiała jeszcze raz zastanowić czy warto zaryzykować :evil_lol:

Posted

To chyba problem wszystkich właścicieli psiaków, a przynajmniej większości :evil_lol:

Jakiś czas temu mój pies raczej często się "perfumował", ale każde wyperfumowanie kończyło się w wannie, a rudy baardzo nie lubi byś kompany... i jakiś czas temu mu przeszło, podejrzewam, że głównym "bodźcem" były kompiele :diabloti: i teraz jak się wyśmierdzi to po pierwsze: bardzo rzadko, a po drugie: bardzo delikatnie...

devegacja - na wątkach żywieniowych szukaj topików odnośnie zjadania odchodów lub/i lekko nadpsutego mięska (podobno można podawać, ale lepiej poczytaj zanim podasz psu - był taki wątek o tym, ale nie mogę go znaleść...)

• 2 months later...
Posted

Moja Nesca tarzała sie jako szczeniak regularnie w ludzkich "pozostałosciach" lub ewentualnie zdechłej rybce. Przeszło jej po użyciu szmponu dla psów alergicznych, bezzapachowym. Pachniała po nim psem, ale czystym. Teraz sporadycznie jej sie zdazy wytarzac, ale tylko w polu, jak wystawia bażanty i to tylko w trawie lub ziemi.

• 5 months later...
Posted

mojej suni tez zdarza się wytarzać w odchodach - najczęściej są to krowie placki :) jak była mała to też zjadała odchody, naszczęscie udało się ją tego oduczyć, bo zapaszek był nieprzyjemny :P haha

Posted

Ja z Leną też miałem taki problem, może nie tarzała sie często ale jej się zdarzyło:diabloti:. A jadła gówienka na potęge. Ale całe szczęście wyrosła!:ylsuper:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Moja Westa bardzo często sie w czymś wytarza, a ma już 3 lata. I żeby to były tylko koopki to by było wspaniale. Ale nie, ona wytarza się w rozkładającej sie głowie ryby (wczoraj tak było), w zdechłym wróbelku, po którym chodzą już larwy, w czymś co wygrzebie z piaskownicy (nawet nie chcę dochodzić co to było) itp. Pies nie do pobicia:evil_lol: