Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dostałam wiadomość, że w Olkuszu na osiedlu błąka się od kilku dni sunia. Jest łagodna, nie będzie problemu ze złapaniem bo podchodzi do ludzi.
Problem "tylko" w tym że nie mam jej gdzie umieścić. ( u mnie już są 3 sztuki a mieszkanie mikro i ja w pracy )

O Olkuskim schronisku wolę nie myśleć. Krakowskie też jest ostatecznością .
Czy macie jakiś pomysł?

Posted

mar.gajko napisał(a):
Jak 1/3 z ON, to takie większe z małych, albo mniejsze ze średnich. A co Missieek :) mówi tak, czy mówi nie. Ja juz przestałam się doliczać ile ona ma tych psiaków.

misiek bardzo chcialby aby jakas inna cioteczka byla w stanie pomoc

off (nie zakladam watku bo bez zdjec i tak nikt nie zajrzy)
w weekend dzwonila do mnie kobieta z Krakowa ze ktos porzucil dwa psy na lancuchu na dzialce 80km od krakowa - poza schronem w olkuszu nikt ich nie chce
kobieta nie jest w stanie dojezdzac codziennie do nich aby nakarmic, do siebie nie wezmie bo ma wieelkiego psa, wziela juz stamtad koty
pies i suka 4 lata, zdjec brak, czy juz cos sie dla nich znalazlo nie wiem
i nie mam pomyslu co robic!!! tel do tej Pani mam

u mnie jest 8 psow tymczasowo i ponad 40 kotow
najgorsze jest to ze moja suczka zaczyna nietolerowac dorosle suki
a z kolei samiec kompletnie nie tolereuje samcow
i trzeba bardzo pilnowac

Posted

Sunia MA JUŻ DOM.:cunao:
Dziękuję gorąco wszystkim którzy pomogli.
Ale mam dobry humor od rana ( mnie do szczęścia wystarczy udana adopcja - a Wam;))

Posted

mar.gajko napisał(a):
Taks - jak ty to zrobiłaś??????? Ja usiłuję mój jedyny wolny DT trochę namówić, niby zmniejszając rozmary suni, a Ty już "ma dom" piszesz!!!!!

a moze by sie dal namowic na ta lancuchowa sunke o ktorej wspomnialam? jesli jeszcze nie ma sie gdzie podziac :roll:

Posted

Angelo, to ma być takie 5-8 kg najwięcej. Właśnie zmniejszałam tę suczkę od Taks do takich rozmiarów :). Bo tak na oko to miała ok. 12-15 kg.

Może coś więcej się dowiedz o niej, bo tak w ciemno to nic z tego nie będzie. Sama wiesz. Czasami zdjęcie "przemówi" likwidując problem rozmiaru.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Taks - jak ty to zrobiłaś??????? J

No bo ja mam więcej szczęścia jak rozumu:eviltong:.
Sunię wzięli ludzie z Olkusza z sąsiedniego osiedla- chłopak bywa w tej okolicy u babci, zakochał się w suni (albo raczej sunia go "poderwała"), rodzice ulegli i cała tajemnica. Teraz tylko trzeba mieć oko na domek- jak psica sobie radzi.
Jeszcze raz wieeelkie dzięki za pomoc.

Posted

missieek napisał(a):
taks porozmawiaj z nimi o sterylce

oczywiście - ja należę do tych okropnych ciotek które chcą "kroić" wszystkie niehodowlane suki :evil_lol:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Angelo, to ma być takie 5-8 kg najwięcej. Właśnie zmniejszałam tę suczkę od Taks do takich rozmiarów :). Bo tak na oko to miała ok. 12-15 kg.

Może coś więcej się dowiedz o niej, bo tak w ciemno to nic z tego nie będzie. Sama wiesz. Czasami zdjęcie "przemówi" likwidując problem rozmiaru.

zadzwonilam, w miare dobre informacje
pies znalazd dom w Krakowie u znajomych Pani szukajacej psiakom schronienia
mowi ze ma bardzo dobre warunki

suczke wzial ktos z sasiadow, ale chyba nie do tej miejscowosci gdzie byly psiaki tylko gdzies indziej
ta Pani niestety nic wiecej nie nie wie bo nie bylo jej przy tym

Posted

My wszytskie duże psiaki musimy trzymać w hotelu. W zeszłym tygodniu miałyśmy 8. A to 8 x 15 zł dziennie. To koszmar. Na szczęście Axelek w sobote poszedł do nowego domku. A może tego po wypadku uda mi się właśnie upchac do tymczasu, tylko on właśnie jest 14-16 kg. Ciut przyduży. Ale zobaczę.