Sebastian Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Natomiast na rewolucje typu zostań sędzią, co się z tymi sędziami dzieje, tak nie może być, itp. jestem za stara :eviltong: Za stara??? Panienko miła, całe życie przed tobą, lecz żeby zostać sędziną to pewnie wiesz doskonale, że namowy innych wiele tu nie wnoszą. Ludzie różne rzeczy mówią i piszą!!!...czasami banały i bzdury. Quote
Sebastian Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Natomiast na rewolucje typu zostań sędzią, co się z tymi sędziami dzieje, tak nie może być, itp. jestem za stara :eviltong: Za stara??? Panienko miła, całe życie przed tobą, lecz żeby zostać sędziną to pewnie wiesz doskonale, że namowy innych wiele w tej kwestii nie wnoszą. Ludzie różne rzeczy mówią i piszą!!!...czasami banały i bzdury. Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Przypomniałam sobie kiedy jeszcze się wkurzam :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jak sędzia powie mi coś mądrego. na przykład: stawia moja sukę na 4, ostatniej lokacie i mówi, że ona była najlepsza w tej klasie. No to albo jesteśmy w piaskownicy i musimy się pocieszać, albo sędzia ma problemy z matematyką. Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 [quote name='Giovani']Za stara??? Panienko miła, całe życie przed tobą, lecz żeby zostać sędziną to pewnie wiesz doskonale, że namowy innych wiele w tej kwestii nie wnoszą. Ludzie różne rzeczy mówią i piszą!!!...czasami banały i bzdury. Giovani, ja nie będę owijać w bawełnę, nie mam chęci na to bagienko. Wolę sobie siedzieć na wsi :eviltong: Quote
Sebastian Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 porterin napisał(a):Giovani, ja nie będę owijać w bawełnę, nie mam chęci na to bagienko. Wolę sobie siedzieć na wsi :eviltong: I tej wersji będziemy się trzymać, a swoją drogą to Cię rozumiem. Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 [quote name='porterin']Już z 9 lat temu przerabiałam wystawę, na której wygrał mój pies (hod. Z. Jarząbek):evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i wywiązała sie awantura z tą samą sędziną, oo, a tak to nikt nic nie wiedzial o niej :placz: Moja wina, że parę razy wygrał? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no a nie? :) jakby pokazal zeby jak ta dzisiejsza to moglby zejsc z "nie do oceny" Wkurzam się kiedy nie rozumiem werdyktu, albo gdy mam jakieś dziwne rzeczy w opisie.jak najbardziej - ja mam dosyc dobra w ruchu - a wkurza mnie to, ze babinka doslownie rzucila okiem wiec albo sie patrzy jak sie pies rusza albo sie nie wali takiej kaszany choc chyba powinnam sie jednak cieszy - zawsze moglam zejsc z bdb :) lepiej od czasu do czasu zaprosić sędziego, który oczywiście też nam nie daje gwarancji bezstronności, ale jest nadzieja, że ma pojęcie :evil_lol:no i wlasnie o to chodzi - o pojecie :angryy: Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 [quote name='dzasta'] naprwde szkoda że jednak Sędzina nie znalazła u niej grama tłuszczyku nie, no gram to ja bym znalazla, bo wg mnie sucz przytyla troche ostatnio ale sedzina to liczy na kilogramy, a nie na gramy jak reszta ;-) choc zarzucila Lindzie, ze jest ociezala - buahaha bo niewiele brakowało do tych trzech literek ano niewiele, ale to juz male piwo przy sedzinej tolerancji dzisiaj bo o gustach sie nie dyskutuje - ma prawo lubi grube Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Strumyczku kochany i tak mnie w ZK nie lubią :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , co miałam napisać? ja mam dosyc dobra w ruchu - a wkurza mnie to, ze babinka doslownie rzucila okiem ciesz się, że rzuciła, jest taka jedna sędzina, która każe biegać i biegać i biegać, a w tym czasie ogląda sędziowanie innej rasy na ringu obok :evil_lol: :evil_lol: Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 [quote name='porterin']Strumyczku kochany i tak mnie w ZK nie lubią :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , co miałam napisać? no prawde, sama prawde; za prawde nie moga pozwac ani sobie nie zyczyc :evil_lol::evil_lol: jak Cie nie lubia, to co Ci szkodzilo? :evil_lol: ciesz się, że rzuciła, jest taka jedna sędzina, która każe biegać i biegać i biegać, a w tym czasie ogląda sędziowanie innej rasy na ringu obok :evil_lol: no ale bym chociaz pobiegala, czulabym, ze cos zrobilam, no w koncu jakby nie bylo to place, zeby pobiegac z wdziekiem :loveu::loveu: a tu - zero; bo psy pobiegly razem 2 koleczka i tyle, zadnych prostych, zadnych samotnych kolek, nic - a ja zalozylam prawie nowe spodnie :) Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 a ja zalozylam prawie nowe spodnie no to mogę Ci na priva napisać, który sędzia docenia takie starania :evil_lol: :evil_lol: Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 porterin napisał(a):no to mogę Ci na priva napisać, który sędzia docenia takie starania :evil_lol: :evil_lol: ale musze najpierw pojsc do niego, zdjec je i pokazac, ze o te, te tu spodnie sa specjalnie zalozone? :evil_lol: a swoja droga dawaj :) jak kazdemu, mi sie tez juz robi spis sedziow :) Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, bo nie mam "prawie nowych spodni" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 porterin napisał(a):Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, bo nie mam "prawie nowych spodni" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: buuuu, ale ja nowych nie mam; mam tylko albo stare albo te prawie nowe :) Quote
Patka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 dziewczyny i jak ja laik debiutant mam swoja kluskę wystawić ... normalnie miałam juz i tak stracha i tremę, a przez was jeszcze urodzę za szybko :evil_lol: strumyk daj proszę ten spis :p a napiszcie mi na priva o tym panu co w Toruniu będzie mi głąba oceniał dobijcie mnie :evil_lol: Quote
Vectra Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Wielkie gratulacje dla wszystkich :) Dzięki za fotki Diabła Patka my też będziemy w Toruniu :evil_lol: Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Patka, ty nie przeżywaj, tylko przygotuj sie jak najlepiej możesz, bo naprawdę jedyne co możesz to najlepiej jak potrafisz pokazać psa i nie przejmuj sie głupotami :evil_lol: czyli inaczej mówiąc - więcej luzu :lol: Ty masz priorytatet urodzić kiedy trzeba, a nie denerwować się z powodu jakieś wystawy ;) Quote
strumyk Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Patka napisał(a):dziewczyny i jak ja laik debiutant mam swoja kluskę wystawić ... normalnie miałam juz i tak stracha i tremę, a przez was jeszcze urodzę za szybko :evil_lol: ale luuuuuz patrzac na dzisiej sze sedziowanie (szczegolnei suki) - im gorzej wystawiany tym lepsza lokata :) Quote
Vectra Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 strumyk napisał(a):ale luuuuuz patrzac na dzisiej sze sedziowanie (szczegolnei suki) - im gorzej wystawiany tym lepsza lokata :) Rany , dlaczego mnie tam nie było :crazyeye: :diabloti: Franio się bomnastycznie wystawia :oops: :roll: :diabloti: Quote
Patka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 wiecie przygotowałam ja tak ze stoi ładnie nie rusza sie nawet więcej pół minuty :razz: teraz męczę męża by nauczył ja ładnie truchtać przy nodze bo brzuch już mi nie pozwala :cool3: oj tam z tym rodzeniem wole sie psem przejmować mniejszy stres ... Ewciu wszystko Ci opowiem ;) porterin dzieki tylko żeby pokazać trzeba umieć pokazać ;) :evil_lol: ale pewnie tak sie ułoży, że maż będzie pokazywał ;) Quote
wera99 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Gratulacje dla wszystkich bez wyjatku!!! Wyniki hmmmm ciekawe ;) Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza, dlaczego Lindzik zostala pokazana w klasie mlodziezy - przeciez wczoraj ukonczyla 18 miesiecy ?? No chyba , ze ja zle przeliczam czas hmmmm - jesli tak to sory za zamieszanie, ale jakos tak mi to wychodzi - urodzona 15 stycznia 2006 wiec 14 lipca 2007 konczy 18 miesiecy, natomiast 15 lipca 2007 rozpoczyna 19 miesiac zycia ?? ps NSzwR - swietny psiak!!! Quote
porterin Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Według mnie do 15 lipca miała 18 miesięcy, a od 16 lipca zaczyna 19 miesięcy. Quote
wera99 Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 porterin napisał(a):Według mnie do 15 lipca miała 18 miesięcy, a od 16 lipca zaczyna 19 miesięcy. hmmm czyli np od 1 stycznia do 1 lutego mamy pelny miesiac czyli 31 dni? - mnie sie wydaje ze 31 stycznia mija pelny miesiac - sorki za takiego offa , ale jakos nie daje mi to spokoju. I podobnie z obchodzieniem Nowego Roku - obchodzimy go z 31 na 1 - a 1 styczen liczony jest jako Nowy Rok ;) hmmmm Quote
wejherstaff Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 [quote name='wera99']Gratulacje dla wszystkich bez wyjatku!!! Wyniki hmmmm ciekawe ;) Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza, dlaczego Lindzik zostala pokazana w klasie mlodziezy - przeciez wczoraj ukonczyla 18 miesiecy ?? No chyba , ze ja zle przeliczam czas hmmmm - jesli tak to sory za zamieszanie, ale jakos tak mi to wychodzi - urodzona 15 stycznia 2006 wiec 14 lipca 2007 konczy 18 miesiecy, natomiast 15 lipca 2007 rozpoczyna 19 miesiac zycia ?? Lindzik dobrze się pokazała, w klasie pośredniej mogła być dopiero w dniu 16 lipca :p Miałam niedawno taki sam problem a mianowicie, chcialam pokazać bialaskę w szczeniorkach na bygdoskiej (3.05) ale mała urodzona jest 3.11 - zabrakło jej właśnie tego jednego dnia i nie mogłam jej zgłosić ;) ps [quote name='wera99'] NSzwR - swietny psiak!!! Bardzo dziękujemy :oops: :p Quote
hun Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 GRATULACJE dla wszystkich:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Family Buldożer Quote
strumyk Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 wera99 napisał(a):Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza, dlaczego Lindzik zostala pokazana w klasie mlodziezy - przeciez wczoraj ukonczyla 18 miesiecy ?? Ano, wczoraj Lindzik mial 1,5 urodzinek Wiec zgodnie z pkt 6 rozdz. II Regulaminu wystaw to byl jej ostatni mozliwy dzien do pokazania w mlodziezy, bo "Datą decydującą o wieku psa jest dzień wystawienia (np. pies urodzony 15 maja może być wystawiony w klasie szczeniąt najwcześniej 16 listopada)." Quote
Recommended Posts