daga_27 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 ciezka sprawa jest z tym schronem. mialam juz z nim troche do czynienia. pytanie czy oni w ogole tego psa wydadza? z hotelami teraz tez pewnie bedzie ciezko. sezon urlopowy, hotele zawalone, a po drugie nie sadze by hotelarze chcieli ryzykowac i przyjmowac chorego psa. najlepszy bylby jakis tymczas lub klinika. Quote
iwop Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 a moze do szpitala do Poznania? Gdzie jest najbliżej? My tak sobie tu gdybamy a on umiera...:placz: Quote
Rybc!a Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Dziewczyny, to, że pies jest w moim mieście i to, że go widzę, nie oznacza, że jestem w stanie go wyciągnąć. Po pierwsze, nie mam gdzie. Jak już mówiłam, u nas hotel gorszy niż schronisko, a więc czy to ma sens? Myślałam o hotelu u Dagi, ale sami widzicie, że ona jest zajęta, wcale jej się nie dziwię. Napiszę do akuchy i brązowej, może one mi pomogą. Sama nie wiem co robić, w Elblągu nie ma żadnych możliwości ! Quote
iwop Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Rybca przeciez ja ci wierże! W moim mieście nie ma ani szpitala ani hotelu :( jedno wielkie g... cos jednak trzeba zrobić... Quote
Rybc!a Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 No właśnie, u nas szpitala też nie ma, a hotel równa się z zerem. Wiem, że chcecie mu pomóc, dziękuję, że chcecie sfinansować akcję, ale pisanie " wyciągnijcie go " naprawdę nic tu nie pomoże, bo gdybym mogła, to już bym to zrobiła. MUSIMY ZNALEŹĆ MU ALBO TYMCZAS, ALBO HOTEL POZA ELBLĄGIEM ! Quote
Gonitwa Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Ten mały już siedzi w schronie jakiś czas- nie ma zainteresowania... Pewnie przez te jego kołtuny- ale jak się go obetnie to będzie naprawdę śliczny psiak! Quote
iwop Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Sadzę, że kołtuny nie maja znaczenia... Trzeba go ratowac jakby nawet był brzydki! Quote
lavinia Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Rybcia, napisz pw do Irmy - ona jest w Gdańsku - to dobry Człowiek przez duże C - dała dom wielu niechcianym, starym, zapomnianym chorym psom. Spróbuj - może będzie mogła pomóc, albo chociaż poradzić Ci, dokąd można psiaka zabrać. jeśli uda się małego wyciągnąć, dorzucę coś do kosztó hotelu, lub leczenia Quote
lavinia Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 i jeszcze - Pajunię można lubić lub nie, ale jeśli może pomóc - to pomoże. Ona ma rancho gdzieś w okolicach Gdańska chyba, tam ma ludzi, którzy jej pomagają z psami i mieszkają tam cały czas, nawet gdy Pajuni nie ma. Może da mu tymczas. Napisz do niej pw. Quote
Poker Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Maksio przyjechał do mnie na DT od Pajuni z Zelgoszczy przed adopcj.ą w Holandii,to może miejsce jest wolne. Quote
Rybc!a Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Napisałam do Pajuni, niestety nie odezwała się do mnie /zrobiłam to wczoraj/. Powiadomię kila osób poleconych na tym wątku. Quote
Edi100 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Matko! Przeciez On tam czeka zrezygnowany na śmierć...:-( W bólu, cierpieniu, samotny, bez przyjaznej i ciepłej ręki:-( Nie pozwólmy na to. Litości:-( Podajcie mi na pw numer konta. Wpłacę na dobry początek dla Goliatka Quote
Rybc!a Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Nie ma sensu wpłacać pieniędzy. Po co? W schronisku mu nie pomogę, a żadnych planów co do tymczasu lub nowego zakwaterowania nie ma. Jeśli coś się dla niego znajdzie, to wtedy zaczniemy robić zbiórkę. Quote
Maupa4 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Rybcia - napisz jeszcze do Neris ... a ja wyślę do niej zaraz PW ... Quote
Avocado Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 O moj Boze! serce sie kroi, patrzac na cierpienie tego zwierzaczka:-( Rybc!a rowniez dorzuce sie do zbiorki dla malca, nie wolno pozwolic mu odejsc! Please podaj numer konta. [quote name='Rybc!a'] Mowa o tym małym piesku, który na zdjęciu wyżej pokazanym, leży. Goliat- bo tak go nazwałam- jest niesamowitcie pięknym stworzeniem. Ma piękne srebrno-beżowe futerko. Niestety, jego dni są policzone. Gdy go widzę, za każdym razem siedzi lub leży dygocząc, z głową spuszczoną nisko ku ziemi. Nie reaguje kompletnie na nic, nigdy nie podchodzi do krat, stracił wiarę w człowieka. Oprócz tego, że ma depresję, dochodzi jeszcze biegunka lejąca się dosłownie ciurkiem, nabrzmiały, napęczniały brzuch i okropne kołtuny na całym ciele. JEGO DNI SĄ POLICZONE! Quote
Rybc!a Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Proszę, czytajcie mnie dokładnie. NIE MA SENSU ZBIERAĆ PIENIĘDZY. Na nic się teraz one nie przydadzą! Nie pomogę psu dopóki nie zostanie on wyciągnięty ze schroniska! CHOĆBYM I MIAŁA TYSIĄC DOLARÓW! W poniedziałek będę jechała do Gdańska, może tam coś by się dla niego znalazło? Przy okazji zabrałabym i tego biedaka :( Quote
Maupa4 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Rybc!a napisał(a):Neris była już na tym wątku... ale czy Ty z Nią rozmawiałaś ? ja też bywam na róznych wątkach ... ;) a Ona tak ładnie napisała:" Ciężko mi uwierzyć, że w schronisku o niego zadbają" ... Drąż Rybcia skałę ;) Quote
pajunia Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Rybcia, nie dostalam od Ciebie zadnej wiadomosci. Sorry, bo juz bym odpowiedziala. Przez przypadek weszlam na ten watek. Kurcze, caly czas sie teraz zastanawiam, co bym mogla zrobic, ale nie mam pomyslu. Do mnie we wtorek przyjezdza 10 psow z Suwalk i Newa ze szczeniakami z Zamoscia i znowu bede full, wszystko zapchane. 40 psow. Slyszalam o bardzo dobrym hotelu w Niepolomicach. Moze by tam. Ja naprawde nie mialabym gdzie do dac. Gdzies czytalam watek o jakim nowym hotelu dogomaniackim, chyba nick byl Meta. jeszcze sprawdte. Moze tam. Cholera, gdybym pare dni wczesniej wiedziala.:placz: Quote
pajunia Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Znalazlam jeszcze taki watek http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39016&highlight=hotel Spis hoteli, moze by tam sprobowac. Agusia, nie myslalam o Mosii. jeszcze cos innego czytalam, ale za diabla nie moge sobie przypomniec. To byla jakas mloda stazem dogomaniaczka, ktora dysponowala lokum i jakos na M sie nazywala.:placz: Quote
Recommended Posts