Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koleżanka, od której mam tę info, wie, jak wyglądają basenji, zna moje baski. I twierdzi, że to na pewno basek.
Jezeli uda jej sie zrobic fotke, to wtedy będziemy miały pewność.

Pzdr.

• 1 month later...
  • Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Uwaga - 3 let.piesek basenji (rudobialy),szuka nowy domek (urodz.18.12.2008 )-jest s rodowodem - ojec - Fulbu Ekibondo + m.Bluebery Krumlos .Wlas.niemaju na niego dostatek czasu !!!

Posted (edited)

Tutaj info ze strony Klubu Basenji w Czechach nt. rodziców.

[TABLE="width: 50%, align: center"]
[TR]
[TD="bgcolor: #af9253, colspan: 3"][FONT=Comic Sans MS] Ch Fulbu Ekibondo (4 kids)[/FONT][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 10%, align: center"][FONT=Comic Sans MS][SIZE=-1]litter
nr. 1[/FONT][/TD]
[TD="align: center"][FONT=Comic Sans MS][SIZE=-1]E - litter
18. 12. 2008

2 r/w males
2 r/w females

kennel: Krumloš
breeder: Ilona Kuzdasová[/FONT][/TD]
[TD][FONT=Comic Sans MS][SIZE=-1]mother: Blueberry Krumloš

Elian Krumloš
Elry Krumloš
Eilika Krumloš
Enya Krumloš [/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Hanacek - a możesz podac imię chłopaka + jakies fotki?

Pzdr.

Edited by Asiaczek
Posted

hanacek napisał(a):
Piesek juz w schronisku -bardzo prosze o pomocz !!!W tej zime nieprezyje !

Piesek juz nie je w schronisku -zabral go k sebie do domu jej maz - niezija spolu -rozwadziaja se !Ale tylko niez go niekto wezme nowy !

Posted

gosiaja napisał(a):
Znacz piesek jest w jakims domu w ktorym go nie chca ? I szuk nowego ?
bo sie zgobilam

Tak piesek jest u maza wlasnicielky-spolu niezija(rozwod)-i on tiez go niechce a jeszcze jest w domu kicia ,ktora tiez niemoge byc s pieskem- szukaja nowy domek !!!Przepraszam ale nieweim dobrze po polsku .

Posted

Ja już też znalazłam domek dla kawalera i kolega już się szykował na wyjazd,a tu taka niespodzianka Go spotkała :).Ale nie ważne gdzie,oby w dobre i odpowiedzialne ręce trafił :)

Posted

[quote name='hanacek']Tak piesek jest u maza wlasnicielky-spolu niezija(rozwod)-i on tiez go niechce a jeszcze jest w domu kicia ,ktora tiez niemoge byc s pieskem- szukaja nowy domek !!!Przepraszam ale nieweim dobrze po polsku .[/QUOTE]
Hanacek - my tutaj w PL wszystko rozumiemy, co piszesz:)

[quote name='gosiaja']Ja niestety moge zaoferowac tylko dom tymczasowy.[/QUOTE]
[B]gosiaja[/B] - dzięki za ofertę:)

pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Sorry- ale ja uwazam, ze jest to watek dla BASENJI w potrzebie, a nie rozmaitych kundelków.Dla kundelków są odpowiednie działy.
To jest dział dla BASENJI.
Basenji to rasa specyficzna - maja specyficzny charakter, inny rodzaj siersci, nie szczekaja.

To,ze jakis kundelek w minimalnym stopniu z wygladu moooze przypomina nieco baska, to nie znaczy że jest psem w typie.
Nie nalezy wprowadzac ewentualnych zainteresowanych w bład- a wprowadzaniem w błąd, jest własnie wklejanie tutaj mieszańców nic nie mających wspólnego z nasza rasa.

Prosze mnie zle nie zrozumiec. Oczywiście kazde zwierzę zasługuje na wspaniały dom i kochających włascicieli.
Ale to jest wątek dla psów określonej rasy potrzebujących pomocy.
I taki powinien pozostac.

Posted

[quote name='Tascha']Sorry- ale ja uwazam, ze jest to watek dla BASENJI w potrzebie, a nie rozmaitych kundelków.Dla kundelków są odpowiednie działy.
To jest dział dla BASENJI.
Basenji to rasa specyficzna - maja specyficzny charakter, inny rodzaj siersci, nie szczekaja.

To,ze jakis kundelek w minimalnym stopniu z wygladu moooze przypomina nieco baska, to nie znaczy że jest psem w typie.
Nie nalezy wprowadzac ewentualnych zainteresowanych w bład- a wprowadzaniem w błąd, jest własnie wklejanie tutaj mieszańców nic nie mających wspólnego z nasza rasa.

Prosze mnie zle nie zrozumiec. Oczywiście kazde zwierzę zasługuje na wspaniały dom i kochających włascicieli.
Ale to jest wątek dla psów określonej rasy potrzebujących pomocy.
I taki powinien pozostac.
tasha, może właśnie ktoś chciałby psiaka, który jest podobny do basenji? A jest zwykłym kundelkiem... czasmi takie "podpiecie" pod rasę daje psiakowi sznse na znalezienie domu. i łatwiej szukającemu, zwłaszcza, że basenji to unikatowa rasa i mało jest basków szukających domów. Po to jest właśnie ten wątek....

Posted

Watek jest po to, aby ogłaszac tu baski w potrzebie.
Ewentualnie mixy basenji, wygladające jak basenji -o ile takowe istnieją , choć mam nadzieje,że nie.
Ze jest ich mało - to chyba tylko sie cieszyc, prawda ? ;)

Natomiast wklejanie tu ogloszeń o kundelkach które w zadnym procencie baskami nie ,są słuzy tylko zagmatwaniu watku.
Duzo jest kundelków sredniego wzrostu, ze stojacymi uszami i z białymi skarpetkami na łapach - i co z tego? to nie czyni ich psami w typie basenji. Basenji to stanowczo wiecej niz kolor i wielkośc.
Ludzie i tak sie mało znaja na rasach. Po co dodatkowo mieszac im w glowach?
Spójrz prosze co sie dzieje w innych rasach, gdzie ludzie wszelkie "w typie" zaczęli rejestrowac w obecnych "lagalnych-pseudo" i hodowac. Bo nikt im tego nie zabroni, a rasowośc psa okreslaja po zdjęciu (!) ludzie, którzy nie maja pojecia o wzorcach ras i kynologii. Masakra.
Dlatego tez podkreślam cały czas i podkreslac bede wyjatkowośc i inność basków.
I nie uważam za stosowne okreslanie slowem "w typie basenji" piesków, które nic z nimi wspólnego nie maja.
Ani umieszczanie ich tutaj.
;)

Posted

[quote name='Tascha']Watek jest po to, aby ogłaszac tu baski w potrzebie.
Ewentualnie mixy basenji, wygladające jak basenji -o ile takowe istnieją , choć mam nadzieje,że nie.
Ze jest ich mało - to chyba tylko sie cieszyc, prawda ? ;)

Natomiast wklejanie tu ogloszeń o kundelkach które w zadnym procencie baskami nie ,są słuzy tylko zagmatwaniu watku.
Duzo jest kundelków sredniego wzrostu, ze stojacymi uszami i z białymi skarpetkami na łapach - i co z tego? to nie czyni ich psami w typie basenji. Basenji to stanowczo wiecej niz kolor i wielkośc.
Ludzie i tak sie mało znaja na rasach. Po co dodatkowo mieszac im w glowach?
Spójrz prosze co sie dzieje w innych rasach, gdzie ludzie wszelkie "w typie" zaczęli rejestrowac w obecnych "lagalnych-pseudo" i hodowac. Bo nikt im tego nie zabroni, a rasowośc psa okreslaja po zdjęciu (!) ludzie, którzy nie maja pojecia o wzorcach ras i kynologii. Masakra.
Dlatego tez podkreślam cały czas i podkreslac bede wyjatkowośc i inność basków.
I nie uważam za stosowne okreslanie slowem "w typie basenji" piesków, które nic z nimi wspólnego nie maja.
Ani umieszczanie ich tutaj.
;)[/QUOTE]
Tasma, jesli jesteś założycielka wątku to popros moda o skasowane postu....
Poza tym juz kilka kundelkowej jest tu wystawionych i co? Swiat sie nie skończył.... Ja sama mam psa, którego charakter jest "inny" i co? Z tego powodu mam odbierać szanse innym psiakom w potrzebie podobnym??? Wpisz w temacie "TYLKO Z RODOWODEM" a w pierwszym poście napisz, ze tylko psy z typowym charakterem. Ręce opadają..... Czy zamieszczenie jednego postu od czasu do czasu psiakiem podobnym do basenji aż tak bardzo zasmieci wątek?????
EOT

• 1 month later...
Posted

Kochani ja adoptowałam sunie basenji-nie basenji ogłaszana na wszym watku i dobrze nam razem:)Nie kasujcie watku i niech te basenjipodobne psiaki tez mają szansę:)

Posted

Tascha - a ja myslę, że - tak, jak na watkach psów w potrzebie konkretnej rasy - niech i u nas te "w typie" tez mają szanse... co to przeszkadza? Nie jest znowu az tak duzo ani basków w potrzebie ( i bardzo dobrze!), ani tych "w typie".
Ja bym proponowała, aby pozostawić watek takim, jaki jakim jest. Jak widać, juz jeden basek-nie basek znalazł dom, dzieki temu wątkowi, więc...?
Dajmy wszystkom szanse. Takie jest moje zdanie.

Dla informacji, na watkach np. jamniki w potrzebie czy goldeny w potrzebie itp. nikt nie ma wątpliwości, czy warto i czy akurat ten konkretny watek jest dla tego kundelka. Więc dlaczego my mamy tutaj protestowac...? Powtarzam: dajmy szansę baskom-niebaskom:)

pzdr.

• 4 weeks later...
Posted

domu szuka taki psiaczek - moim zdaniem ma coś z basenji ;) - przebywa już w dt

[IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/48081_577627658932611_1712576770_n.jpg[/IMG]
NESTEA.
Właścicielka Bardzo Imponujących Uszu.
Krewna psów rasy: podenco z Ibizy.
1,5 - roczna. Wesoła. Urokliwa.
Z czarną plamą w życiorysie: kilka miesięcy spędzonych w schronisku.
... Spragniona kontaktu z ludźmi. Ufna, mimo wcześniejszych złych przejść.
Lubiąca psie towarzystwo i wspólne szaleństwa.
Zawsze skora do zabaw, z zapałem aportująca nawet wielkie kłody drewna.
Bardzo bystra.

Pozna miłą rodzinę na lat kilkanaście.
W celu wspólnego zamieszkania.
Na dobre i na złe.
Gwarantuje psią wierność - taką aż do grobowej deski.
I pokocha - tak jak pies, który zaznał już w życiu niedoli i poniewierki.