Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

York 8kg? :crazyeye:, toż to chyba jakiś mutant, moja Sajdunia waży 8,5kg :evil_lol:

A gdzie jest Twoja galeria? Może podaj tu linka do niej.
Ja zdjęcia mam na http://photobucket.com . Tam wrzucasz już zmniejszone fotki. To darmowy album, trzeba się tylko zarejestrować, jego obsługa jest bardzo łatwa. :p

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Toffi to pies z rodowodem przyjechał z Anglii.Tam ponoć york tyle waży te małe to miniaturki.Pierwotnie te psy były takiej właśnie wielkości to potem ludzie je tak zminimalizowali;)Kochani ja naprawdę nie umiem wrzucać fotek oj chciałbym mieć galerię...Mogę tylko komuś na email kto się zgodzi wysłać zdjęcia Muszki i Toffika żeby ich pokazać na forum:)Toffi ma klapnięte uszka bo właściciele mieli zero pojęcia jak dbać o psa,nie usunięte wilcze pazurki i brzydki charakter.Kupili go bo...był ładny:(Na szczeście u nas jest ok.Jak mi zwiewa na spacerze i chowa się w trawę to Mucha na komendę go znajduje:)Nie boję się wychodzić z nimi luzem pod las bo Mucha to "prawdziwy pies pasterski" zagoni Toffiego z powrotem:)

Posted

Jak chcesz, to wyslij mi na maila fotki, a ja je tutaj wstawię:
basenji@onet.pl

Niestety, nie podpowiem, jak załozyc Galerię na DGM, bo tego nigdy nie robiłam. Moją Galerię założył mój mąż Jacek ["]...

Instrukcja wstawiania zdjęć na DGM:
Instrukcja wstawiania zdjęć na DGM

1. Zdjęcia, które chcemy wstawić na DGM, musza być najpierw umieszczone na Pulpicie w jakimś folderze.
  2. Wybieramy zdjęcia, zapisujemy ich numery, nazwy folderów/plików z Pulpitu.
  3. Zdjęcia szybciej wstawimy na DGM, gdy będą one wcześniej zmniejszone. Służy do tego program np. ACDSee. Ja mam wersję 5.0. Można ją ściągnąć z Internetu.
  4. Zdjęcia można tez zmniejszać automatycznie w programie Imageshack, ale trwa to dłużej. Przy dużej ilości fotek – nie opłaca się zmniejszać przez Imageshack.
  5. Gdy zdjęcia SA już wybrane, zmniejszone – wchodzimy na stronę: www.imageshack.us.
  6. Klikamy na pole o nazwie „Browse”. Pojawiają się wszystkie nasze pliki/foldery znajdujące się na Pulpicie. Wyszukujemy ten wybrany, znajdujemy nr zdjęcia. Klikamy w „Otwórz”.
  7. Jeżeli nasze zdjęcie NIE JEST zmniejszone w programie ACDSee – klikamy w katalog (Image resize) przy rozmiarach zdjęcia. Na DGM wymagane jest 640x480. W Imageshacku można sobie ustawić tę funkcję.
  8. Klikamy w pole: „Upload now”.
  9. Po chwili klikamy w „Forum Code”. Zaznaczamy i Ctrl+C.
  10. Z dolnego paska przechodzimy na formu DGM i klikamy: Ctrl+V. Pojawia się link do zdjęcia.
  11. Klikamy 2xenter. To istotne, bo gdy tego nie zrobimy, to wstawiane zdjęcia będą „przyklejone” do siebie.
  12. Z dolnego paska wchodzimy ponownie do ImageSchack. Klikamy na „Media Upload” i powtarzamy wszystkie czynności od pkt. 6.

Pzdr.

Posted

Podaję na prosbę Alisy:
Samiec basenji EREVU MBWANA ALISINA ZVEZDOCHKA czeka na domek -
pies ur.15.10.2010, na Ukrainie ( i tam mieszka w tej chwili),
rudo biały,przygotowywany wystawowo i juz po pierwszych wystawach;
rodzice:
Salonga Che Gevara -brindle-(C-QUEST'S ECHO OF ELDORADO & AMBER FROM MAGIC LAND LOANGO)
Tim Spirit Al'Sabik -ruda -(ELDORADO N TERRARUST WHIRLWIND & RUS AHMAR'S RAPSODIA TO TIM SPIRIT)
kontakt:
alisa_dubas@ukr.net
tel. +380679758429 (Alisa mówi tylko po ukrainsku,rosyjsku)

Posted

Metheora napisał(a):
zgadzam sie, zdjęcia ze szczurkiem super- ciekawe czy moje psy chciałyby takiego przyjaciela? ;]

Muszka kocha co się tylko rusza:)Natomiast Toffi (jest na foto) to york, no i na początku próbował polować na braci mniejszych:(
Mam na tymczasie sunię w typie manchester terrier

Posted

[quote name='Tascha']Podaję na prosbę Alisy:
Samiec basenji EREVU MBWANA ALISINA ZVEZDOCHKA czeka na domek -
pies ur.15.10.2010, na Ukrainie ( i tam mieszka w tej chwili),
rudo biały,przygotowywany wystawowo i juz po pierwszych wystawach;
rodzice:
Salonga Che Gevara -brindle-(C-QUEST'S ECHO OF ELDORADO & AMBER FROM MAGIC LAND LOANGO)
Tim Spirit Al'Sabik -ruda -(ELDORADO N TERRARUST WHIRLWIND & RUS AHMAR'S RAPSODIA TO TIM SPIRIT)
kontakt:
alisa_dubas@ukr.net
tel. +380679758429 (Alisa mówi tylko po ukrainsku,rosyjsku)
Piesio do sprzedania czy raczej do adopcji?

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Asiaczek']Korenia, a macie może fotki całej jego figury?
Uszy powinny byc takie bardziej nachylone do przodu...;)

Pzdr.

Właśnie usiłuję dostac od ludzi ze zlotu ;) Wielkościowo jak basek, ogonka nie ma zakręconego ;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
...czyli taki piesek, co to stał obok baska:) Ale buźkę to ma podobną:)

Pzdr.

Tak, jasne :) Ale wczoraj jak biegali w haszczach, to centralnie basek ;)