Agga Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Napisałam CI PW. Mam nadzieje, że się uda. Jak nie to wyślesz mi zdjęcie to wstawię. Quote
Monia70 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Azulinko , kochana sunieczko , jakaś Ty piękna:loveu: Jestem pewna ze biegasz spokojnie po łąkach TM i spotykasz tam wielu naszych przyjaciół. SisiaO, możesz nam opowiedzieć o Azuli? Jesli możesz oczywiście. Dla Ciebie piękna Quote
Izunia86 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Azulka ma piekne ,madre oczy ... Piekna sunia . Biegaj spokojnie i czekaj z innymi zwierzatkami na nas . Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Azulki nie pamiętam jako szczeniaka bo miałam ją od zawsze. w sumei to z tego co mia babcia opowiadała ona była ze wsi pod Ostródą. I jak ja miałam 3 latka (nie pamiętam tego) przyszła pani z 2 szczeniakami sunia i pieskiem. piesek byl leniwy a sunei biegała i całe mieszkanie zdąrzyła poznać. No to wzieli sunię. Popularne wtedy było imię Aza. Ale ja i tak mówiłam Azulka lub Zulka. To była moja najlepsza kumpelka. Jak chciało mi sie płakać to wychodziłam z domu. SZłam do jej pokoju w domku letnim (moj pies mial wlasny pokoj) i plakalam u niej. Niestety w wieku 16 lat zaczął bardzo dokuczać jej reumatyzm. W nowy rok 2007 przyszła do domu ( bardzo bała się fajerwerków) i spała na korytarzu. 2 stycznia poszła juz do swojego pokoju. Zauwazylam ze przez cały dzien i 3 stycznia nie chcialla wyjsc z domku. zaczela siusiac pod siebie i robic bupe w pokoju. Wyprowadzlam ją na spacerki trzymając za recznik który robił za nosze pod brzusiem. Babcia powiedziala ze nastepnego dnia czyli 4 to byl czwartek wezwie weterynarza. jak tylko przyszlam w czwartek ze szkoly obawailam sie najgorszego. Ale na szczescie wet nie poddal jej eutanazji. ale ja juz czulam ze niedlugo bedzie koniec. zakopałam sie tam do niej po 5 kocami. i zegnalam sie z nia . podziękowalam jej za wszystko ze byla moja najlepsza przyjaciolka i zeby nie odchodzila ...tak bardzo palczac prosilam.... . ona wtedy polizala mnie po twarzy. ;(;(;(:(;(;( 5 stycznia poszlam do szkoly. ja czulam ze cos sie stanie tego dnia. gdy mialam wf na wfie o 14 poszla mi krew z nosa. to byla moja ostatnioa juz lekcja. wrocilam do domu ale pierwsze co to po przekroczeniu bramy mojego podworka jak zawsze szlam do garazu gdzie lezala. ( po przyjsciu weta lezala w garazu) no i zobaczylam ze garaz jest zamkniety. zobaczylam przez szybke ze azulka lezy z otwartymi oczkami. poszlam do domu maja nadzieje ze przez przypadek zamkneli grazaz nie chcialam dopuscic do sebie mysli ze ona niezyje. ale gdy weszlam do domu i zobaczylam jak babcia z dziadkiem placza....wiedzialam juz. I*I*I*I*I*I*I Śpij w spokoju malutka . Aza została poddana eutnazji przz weterynarza zeby nie cierpiala wlasnie o 14. wtedy kiedy poszla mi krew z nosa. Quote
szajbus Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 No i znów ryczę. Azulko kochanie, tam nie dręczy cię już żaden reumatyzm, zadne choróbsko. Jesteś szczęśliwa, zdrowa i młoda. Biegasz z naszymi psinami po tych wieczystych łąkach, wygrzewasz sie w słoneczku. Jest ci dobrze. Quote
Matusz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Azulka biegaj szczęśliwa po soczystych łąkach Teczowego Mostu ! <*> Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Azulko moje kocahnie jak ja za tobą tęsknie ;( w bibli niegdzie nie jest napisane co się dzieje z psami.... ale jeżeli kiedys trafię do raju i nie będzie tam Azy.. to nie będzie dla mnie raj . No i znowu ryczę. ...nic już nie pisze Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Zachowałam sobie kępkę jej sierści bo jak umarła to liniała. Mam też łancuszek od jej brameczki Quote
Monia70 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Ja też płaczę. Wiesz, ja tez mam kosmyk futerka Meli, i pwoiem wam , że czuję jeszcze jej zapach. Dla Ciebie Azulko Quote
Izunia86 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Sisia to piekne co napisalas.Bardzo mi to przypomnialo historie mojej Szamunki , ktora tez byla z nami od mojego dziecinstwa , ja rowniez wrocilam ze szkoly i nie bylo juz mojej suni (Szama juz nie chodzila ,wiec wiedzialam ,ze nie wyszla na spacer dalej niz podworko ) To taki przykre , mialam wielki zal do rodzicow ,ze nie zadzwonili do mnie zanim pojechali do weterynarza, nie zdazylam sie z nia nawet pozegnac :-( To bylo ok 17 a ja przychodze po 20 do domu (wieczorowa szk.) Wiem jakie to smutne , cos tak jakby zabralo czastke Ciebie , bez ktorej tak trudno jest normalnie zyc, funkcjonowac w codziennosci . Juz nie jest sie ta sama osoba. Ale musimy pamietac ,ze nadejdzie taki dzien ,w ktorym polaczymy sie z naszymi ukochanymi zwierzetami i bedziemy juz z nimi zawsze.Za TM spotkamy nasze zwierzaczki , te ktore pokochalismy , ktore znalismy dzien lub dwa i te ktorych nie udalo sie poznac osobiscie, bo przeciez kochamy je wszystkie. Znalazlam w internecie wzruszajacy obrazek , Azulko badz szczesliwa ['] Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Dziekuje za słowa otuchy mam nadzieję ze tak bedzie. Quote
szajbus Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Izuniu, ten obrazek jest śliczny i taki wymowny. Tak nasze zwierzaka przekraczają TM, a dalej jest już pięknie. Quote
Agga Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Izunia dałaś piękne zdjęcie Tęczy i zwierzątek idących po niej. Quote
Izunia86 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Bo tak bedzie.Spotkamy sie , wierze w to .Inaczej ich zycie nie mialoby sensu, ich cierpienie,strach ,milosc,przyjazn ,po co to wszystko jesli nie moglyby zyc wiecznie... Sisiu jestem tego pewna ,tak musi byc. Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 ja tez znalazlam obrazek TM śpij malutka I*I Quote
Izunia86 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Sliczny bije od niego cieplo i milosc :loveu: Azulko Quote
aga1616 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 też sie popłakałam:( Napewno jest jej lepiej, wiem ze te słowa nie złagodzą Twojego bólu bo przeżywam takie same chwile:( Quote
MaxSta Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Azulka teraz biega szczęśliwa z innymi pieskam!!!!!!!! Quote
Agga Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Płacz jest potrzebny. Czasami jestem sama na siebie zła, że płacze. Ale to pomaga. Quote
sisia0 Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Azulko pamiętam o tobie I*II*I*I*I*I*I*I*I*I*I*I*I Quote
sisia0 Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Dziękuję wszystkim za wsparcie..Azulko moja kiedyś sie spotkamy Quote
Recommended Posts