Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sprawuje się świetnie - woła na dwór, dużo śpi ale ma momenty, że pełen energii bawi się piłeczką :-) Ale jak ! Wulkan energii :-) Poza tym przychodzi się przytulać i na drapanie po brzuszku. I umie "siad" i "nie wolno" (jest bardzo wygłodniały i ciekawił go mój obiad na sole :-)) Och, na prawdę nie wiem co jeszcze pisać - jest poprostu cudowny :-) I chodzi za mną i jest nieśmiały do obcych, ale bardzo ładnie się zapoznaje. No kochany jest poprostu :-)

Posted

gameta napisał(a):
Sprawuje się świetnie - woła na dwór, dużo śpi ale ma momenty, że pełen energii bawi się piłeczką :-) Ale jak ! Wulkan energii :-) Poza tym przychodzi się przytulać i na drapanie po brzuszku. I umie "siad" i "nie wolno" (jest bardzo wygłodniały i ciekawił go mój obiad na sole :-)) Och, na prawdę nie wiem co jeszcze pisać - jest poprostu cudowny :-) I chodzi za mną i jest nieśmiały do obcych, ale bardzo ładnie się zapoznaje. No kochany jest poprostu :-)

Super! Trafił się Koksikowi naprawde wspaniały domek!:loveu:

Posted

Po pierwsze: możliwości było baaaardzo mało
Po drugie: Koks wcale nie jest pudlem - i mordka inna, i ogonek nie cięty, i łapy za masywne. Jest podobny do sznaucera olbrzyma, który nie wyrósł albo do wyżła lub też do teriera (np. rosyjskiego, który nie wyrósł) :-D
Po trzecie: sądzę, że ta fryzurka jest bardzo twarzowa dla niego i pewnie tak już zawsze będzie strzyżony. Niekoniecznie aż tak krótko, ale podobnie :-)
Niestety to co miał na sobie to były głównie kołtuny, słoma, drzazgi i bród...
Koksik ma wiele blizn, kilka świerzych. Teraz są bardzo widoczne, nie wiem, czy zarosną - jak nie, to będzie musiał mieć dłuższą sierść, żeby latem słońce go nie poparzyło :-/

Posted

Dopiero dostałam się do kompa (chora jestem i wczoraj temperatura przykuła mnie do łóżka).

Koks w takiej fryzurze wygląda jak istny sznaucer :loveu:
I nareszcie widać jego cudowne oczy. Ma takie śliczne ślepia :loveu: a te włoski zawsze mu je zasłaniały. Teraz już nie trzeba ich odgarniać ręką ;)
Gameta jesteś cudowna :loveu: Wierzę że Koks lepiej trafić nie mógł ;)
Zastanawiają mnie tylko te blizny... Pod tą ilością futerka nie było ich widać, ale nie mam pojęcia skąd są. Jego koleżanka i kolega z boksu raczej go lubili...

Dobrze że na siebie trafiliście ;) życzę dużo szczęścia i pociechy z psiaka;)

Posted

Jesteśmy, jesteśmy :-)
W sumie wszystko w porządku, oprócz tego, że kawaler jest zarobaczony :-( Ale leczymy i mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów :-)
Koks jest niesamowity, strasznie posłuszny i strasznie łasy na pieszczoty :-) Wyobraźcie sobie, że włazi mi na kolana, a to wbrew pozorom całkiem spory pies :-)
Lubi spać na fotelu i włazi na niego, gdy myśli, że nic nie widzę :-)
Ogólnie wszystko w porządku :-)
Może w przyszłym tygodniu uda mi się poprosić kogoś o zdjęcie, jak siedzi mi na kolanach, to same zobaczycie, jaki to śmieszny widok :-)
Pozdrawiam wszystkich ciepło :-)