Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hehe no moi rodzice tez nigdy psa nie chcieli, i oczywiscie ojciec najwiekszy przeciwnik, ale jak przyszlam z Dorcia, zakochal sie w niej od pierwszego wejrzenia... Powiedzial, ze tak naprawde asty zawsze mu sie podobaly :evil_lol: a bylam niemalze ze pewna, ze "mordercy" do domu nie wpusci, a tu prosze :)

A teraz skaczemy szybciutko na pierwsza, bo giniesz Koksik wsrod tych ogloszen...

Posted

A u mnie to matka jest przeciwniczką psa, ojciec tak jak ja tylko marzył aby jakiś piesek w domu mieszkał. W końcu matka się zgodziła byle mały, a dziś w psince zakochana po uszy jest:)

Posted

hmm..w sumie przy mnie od urodzenia był pies((*)Kubuś) u mojej mamy też... więc nigdy nie bedzie tak że żadnego psiaka nie bedzie:)..no ale drugi odpada:(...jak narazie:evil_lol:
Koks na góre!

Posted

Wola napisał(a):
Skikaj na pierwszą

Az wstyd sie przyznac co ja przeczytalam zamiast "skikaj" :evil_lol: W kazdym razie widzialam jak Sonia dzisiaj dzielnie psiaka pielegnowala, szkoda ze nie zrobilam zadnych fotek...

Posted

ja mam 3 średniej jakości bo to komórkowy aparat;) ale zawsze;)
Tak więc, byłam dzisiaj bardzo zajęta, miałam do zidentyfikowania 30 psów! tylko 12 na razie z pomocą udało mi się opisać i zaraz wylądują na odpowiednich wątkach. Nie miałam więc czasu na spacery (jeden zapoznawczy, żebym wiedziała czy psiak tak tylko w klatce się zachowuje czy ogólnie) a poza tym cały czas padało. No więc poszłam dalej szukać psów kiedy wpadłam na boks Koksa i Mefiego. Mefi jak zwykle nie mógł się od krat odkleić a Koks spokojnie stał na budzie... tak mi go żal było... No i go wyciągnęłam. Całego wyczesałam, dredy za uszami powycinałam, no i oczywiście odsłoniłam mu oczy bo już chyba nic nie widział. Trochę frędzle na pyszczku przycięłam, choć Koks chyba trochę boi się majstrowania nożyczkami tak blisko oczek i buźki. Jednak był dzielny. Jest bardzo łagodny i spokojny, no jestem pełna podziwu dla tego psa.

Posted

Dziewczyny, a on byłby dobry do domu z małym dzieckiem? Bo nie wiem jak by reagował jakby dzieciak czasem przez przypadek by go tu i ówdzie złapał

Posted

Dziecko jak to dziecko, czasem za ogon pociągnie, czasem za ucho, ale Koks to oaza spokoju, kręciłam mu głową, zaglądałam w uszy a jak przycinałam ogon (we wrześniu) to nawet nie drgnął, więc myślę że dziecku nic by nie zrobił.

Posted

hmmmm.... była by taka mozliwośc żeby się jakoś spotkać jak będziecie z Koksem wychodzić na spacer:Dog_run:? Wzieła bym mojego psa i sprawdziła jak na siebie reagują... może jakoś przebłagałabym rodziców...:cool3: o ile by się tolerowały...:kciuki:

Posted

No myslalam o sprzedazy Koksika, ale wlasnie w sumie nie znam jego charakteru... Chodz tak z psami sie dogaduje, ludziom pozwala na wszystko, genialnie. Im wiecej wiemy tym latwiej mu bedzie domek znależć. // Sonia moglas mowic bym mu fotke pstryknela, w koncu aparacik mialam :D

Posted

ale Ty jakoś mi co chwilę znikałaś :eviltong: Koks toleruje i psy i suki, nawet czasem daje się ustawić (Mefi to okropny zazdrośnik i nie lubi jak wyciągam Koksa a jemu każę zostać, potem muszę wypuszczać Mefiego żeby wsadzić Koksa i jak Koks juz jest w boksie to wsadzam tam Mefiego i dopiero jest spokój). Jest na prawde łagodny i towarzyski, choć trochę nieśmiały, bo zawsze na początku tak powoli podchodzi niepewny co się będzie dziać, a potem to już taki miziak i tylko chodź ze mną na spacer;)

Posted

No wiecie cioteczki ze ja glownie wieczorami i nocami na dogo siedzie :D Jaka tam radna ;) Ale w porzadku, dla dobra Koksika wyrazam zgode na spacer... Koks z natury nie jest zadziora wiec generalnie wszystko w lapkach Twojej suczy... Musisz porwac jakas wolontariuszke najlepiej Sonie na ten spacer, bo niektorzy zwykla probe ustawienia sie psow potraktuja jak agresje a to normalne w stadzie. Wiec sprobujcie a noz sie uda :D Z reszta co ja bede mowic, jak sie grubo zepna i nie bda chcialy puscic (oczywiscie nie dopuszczam takiej sytuacji, ale gdyby) to jedna i druga psiaki za ogonki lapie... Z reszta jak pojdziesz z Sonia to bedziesz w najlepszych rekach :)

Posted

co za opinia :oops: aż się zawstydziłam. Ona ma chłopca a nie sucz :eviltong: Myślę ze nawet jeśli jej pies dominant to nie powinno być problemu bo Koks np. Mefiemu daje się ustawić a Mefi to taka ciapa kochana. Więc myślę że powinno być ok, poradzimy sobie jakoś. Myślę że będę w sobotę ale dam Ci jeszcze znać. Na pewno mnie poznasz bo jestem jedynym człekiem skazanym na rękawice.

Posted

No jakoś to nazwać musiałam :eviltong: nie powiem przecież lubię żółty i przyjemność sprawia mi noszenie go na rękach :eviltong:
A Wy, Natalia i Monika, kiedy będziecie? w sobotę czy niedzielę? bo wtedy od razu by zdjęcia Koksowi można pstryknąć.