Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odezwała się do mnie znajoma z informacją, że jej córka na działce pod Ciechanowem znalazła i przygarnęła tymczasowo suńkę. Mała jest młoda, ma ok. roku wg weterynarza, jest już po szczepieniu na wściekliznę. Jest nieduża, sięga trochę ponad pół łydki.

Uwielbia się bawić, jest posłuszna, choć czasem kradnie skarpetki :evil_lol: ale nie niszczy, tylko wynosi i pilnuje. Jak na razie je suche, nie jest wybredna. Lubi psy, z suniami na razie nie wiadomo do końca, ale będąc na rękach nie atakowała. Koty goni, jak uciekają.

Dorota może przywieźć suńkę, jeśli domek znajdzie się poza Warszawą.
Kontakt na 695203231 lub dorotka.matysiak[małpa]wp.pl

Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domku, w ewentualnym jego sprawdzeniu, jeśli będzie poza Wawą.

Halo, Warszawo, prośba o pomoc!

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rita&Diana, bardzo dziękuję, że jesteś :loveu:
Nigdy nie wyadoptowywałam suńki i już sama nie wiem, gdzie szukać pomocy, a malutka nie może zostać zbyt długo tam, gdzie jest.

Posted

Nie ma sprawy...jeżeli potrzebujesz pomocy ,to jestem do dyspozycji, może plakaty ze zdjęciem zrobić i porozwieszać u wetów i w miejscach dostępnych , w sklepach zoologicznych również, a jeżeli potrzebujesz umowę adopcyjną też służę pomocą, i dom trzeba sprawdzic przed oddaniem psa, nawet 2 razy bo różnie bywa raz sie umówić a raz z nienacka

Posted

barbeluszek czy to Ty napisales/ napisalaś mi maila?
jak chcialam odpisać to wyskoczyl komunikat, że jest zly adres mail i nie można wyslać:roll:
na pw wysylam więc odpowiedz:razz:

Posted

Prawie dwa dni wymieniali kable w moim bloku i byłam odcięta od netu:cool3:
Dlatego dopiero teraz zaglądam do suni :roll:

To ma już ogłoszenia?? :roll:

Posted

beatko, już nie wiem, czy to Dorota się odezwała, czy nie to nie ona.
Dałam jej kilka linków do aukcji, może na razie poczekajmy, zobaczymy, co Dorotka wystawi. Ale jeśli mogę to z Ciebie skorzystam w razie co :p

Posted

Tekst na allegro, sklecony w pośpiechu, więc jeśli ktoś wymyśli inny, to bardzo proszę:

Witam, to ja, Pchełka!
Błąkałam się dłuższy czas w okolicy działek pod Ciechanowem. Dobrzy ludzie trochę mnie dokarmiali, ale nikt nie chciał mnie zabrać do domu, gdzie miałabym dobrze i byłabym najukochańszą psinką na świecie. Zamiast tego co chwilę ktoś mnie przepędzał, gonił i krzyczał na mnie. Trochę straciłam wiarę w ludzi, ale trafiłam na szczęście na takich dobrych, którzy mnie przygarnęli, zaprowadzili do weterynarza i otoczyli opieką.
Niestety los tak chciał, że nie mogę u nich zostać na stałe. Szukam domku na całe moje długie życie, bo jestem jeszcze młodą suńką, mam około roku.

Itp. pdnośnie sprawdzenia domku, zakończenia aukcji przed czasem itd...

Posted

tekst dobry, ale ja bym dodala trochę dramatyzmu:razz:
jak wróce do domu to skontaktuję się z Dorotką i pomogę jej wystawić aukcje
aha jeszcze jedno, czy pchelka jest wysterylizowana?

Posted

Tak to ja Dorota.

Odpowiadajac na pytanie powyzej - sunia nie jest wysterylizowana.

Zdrojka - jeszcze dzis tak jak sie umawialysmy wysle Ci wiecej fotek suni.

Co do kwestii poruszonej wczesniej - jesli dobry dom znalazlby sie w Walbrzychu, Gdansku czy Rzeszowie - my napewno pieska tam zawieziemy.

Dziekuje za tekst Zdrojka, czekam jeszcze na kontakt od Beatki i wspolnymi silami jeszcze dzis wystawimy aukcje.

Posted

Tak na szybko musiałam coś napisać, zabrakło czasu. Jej, dopiero usiadłam po pracy i padam.
Co tam u małej?

Witamy Dorotko serdecznie na forum :loveu: