Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Shetanka']Szukam na RYBNIK na Młodego Prezentera dwóch psów - dla mnie i dla koleżanki (która obecnie nie ma internetu). Rasa obojętna, byleby wiedział o co chodzi i poszedł z obcą osobą - ten jeden pies najlepiej jakby był " łatwy ", bo koleżanka będzie pierwszy raz startować.

ja również przypominam się :p

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Awaryjnie szukam psa na Kielce 14.11.09. Najlepiej średni/duży pies (tylko taki nie za duzy, molosy odpadają :eviltong:) Chętnie aussie, springer spaniel, seter, husky, collie, sheltie

• 1 month later...
Posted

co prawda w Poznaniu jest finał, ale gdby ktoś chciał sobie z polską rasą pobiegać to chętnie udostępnię psa - oczywiście można wcześniej sobie wyprobować.

Szczegoły o psie na stronie w podpisie ;)

• 4 weeks later...
Posted

Poszukuje psa na JH z Poznania, na wystawe 13/14.02.2010 w Bydgoszczy. Chciałabym zacząć cwiczyc najlepiej juz w styczniu bo bede debiutować w Młodym prezenterze i chciałabym dobrze wypaść.
Rasa obojętna, fajnie gdyby psiak miał juz jakąś styczność z ringiem :)

• 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

[quote name='kivik']jesli ktos bylby chetny na jamnika, to moze sprobowac:) ladnie chodzi na pileczke i jedzenie, tylko trzeba z nim lagodnie i bez adnych nerwow[/QUOTE]

a na jakich wystawach będziecie ?
bo byłabym zainteresowana ;D

Posted

[quote name='Shetanka']a na jakich wystawach będziecie ?
bo byłabym zainteresowana ;D[/QUOTE]

Rzeszow i KAtowice juz zarezerwowany. Jak ktos bedzie w
Rzeszowie i chcialby sprobowac czy mialoby to by to jakis sens to mozemy sie gdzies kolo ringu naszego umowic. jak sie spodoba, to mozemy sie umowic na inne wystawy.
A przy okazji, bo sie na tym nie znam. Jak to wyglada w praktyce - pies czeka na swoja kolej na ocene na ringu, a z tego co wiem eliminacje MP odbywaja sie w tym samym czasie. Czy mozna to sobie jakos dopasowac zeby nie kolidowalo?

Posted

Zacinające dogo doprowadza mnie do szału, zjadło mi wypowiedź...

MP stara się ustawić tak, żeby nie było akcji 'mój pies wchodzi na ring, nie mam psa na MP', w Kielcach na przykłąd podane były 2-3 terminy, w których można było iść na eliminacje, godzinę dopasowywało się do 'swojego' psa, tak, zeby nie kolidowało z normalnym wystawieniem.

No ale niestety zdarzają się takie wypadki, że coś na siebie nachodzi ;)

Mam nadzieję, że wyjaśniłam ;)

Posted

[quote name='kivik']Rzeszow i KAtowice juz zarezerwowany. Jak ktos bedzie w
Rzeszowie i chcialby sprobowac czy mialoby to by to jakis sens to mozemy sie gdzies kolo ringu naszego umowic. jak sie spodoba, to mozemy sie umowic na inne wystawy.
A przy okazji, bo sie na tym nie znam. Jak to wyglada w praktyce - pies czeka na swoja kolej na ocene na ringu, a z tego co wiem eliminacje MP odbywaja sie w tym samym czasie. Czy mozna to sobie jakos dopasowac zeby nie kolidowalo?[/QUOTE]

Zależy od wystawy i sędziego. Albo jest tak, że eliminacje są np. od 12 do 14 i wtedy przychodzi się po ocenie, każdy tak jak mu pasuje. Albo eliminacje są po ocenie wszystkich psów , np. o 14 czy 15. Albo eliminacje są o konkretnej godzinie, ale wtedy jak nie pasuje to można zgłosić do sędziego i umówić się na inną godzine.
Tak czy siak w regulaminie MP pisze, że konkurs musi być zorganizowany tak, aby pies miał możliwość pokazania się na ringu i na MP.

Posted

dziekuje za wytlumaczenie. Tak sobie myslalam, ze jakos tak to powinno byc, ale czesto to co nam sie wydaje logiczne, w rzeczywistosci jest calkiem inne:)