Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze chętnie bym skorzystała - mam nawet okazję wystawić ukochanego bordera ale nie jestem zarejestrowana w ZK ani nikt z rodziców a dostałam e-maila że podobno musi być.. :-(

Posted

po 1. nie musisz być ty zarejestrowana tylko ktoś kto ma 16 lat(chyba się nei mylę) a ty mozesz wystawiać, jeżlei pies jest wasz to któryś z rodziców moze się zarejestrować
po 2. skoro rodzice nie pomogą no to rzeczywiście masz problem

Posted

Wiem że ja nie muszę ale właśnie w tym jest problem - bo nikt u mnie w domu nie jest tak zapsiony jak ja i nie rozumie tej potrzeby - prędzej brat by się dał do Polish Mouse Club zapisać niż do ZK - czubole :shake:

Nie mam innego wyjścia jak poczekać do tych 16lat,będę jeździć na wystawy i douczać się,pomagać w przygotowaniach i rozmawiać z handlerami - zawsze jakieś pocieszenie ;)

Posted

ale możesz przecież startować jako MP tylko z cudzym psem, nie musisz być zapisana do ZK tylko nie wiem od jakiego wieku jaka grupa bo się tym nie interesowałam nigdy.

Posted

Ilka21 napisał(a):
ale możesz przecież startować jako MP tylko z cudzym psem, nie musisz być zapisana do ZK tylko nie wiem od jakiego wieku jaka grupa bo się tym nie interesowałam nigdy.

Żeby startować w MP, młody prezenter lub jego opiekun musi być zarejestrowany w ZK.

Posted

no ale ona chyba już moze się zarejestrować tylko psa nie może mieć na siebie - sprostujcie jeżeli się mylę bo ja nigdy w to się nie zagłębiałam

Posted

Ilka21 napisał(a):
no ale ona chyba już moze się zarejestrować tylko psa nie może mieć na siebie - sprostujcie jeżeli się mylę bo ja nigdy w to się nie zagłębiałam

Rejestrować można się dopiero od 16 lat.

Posted

W regulaminie jest, że rodzic/opiekun JH musi byc zarejestrowany w ZK, ale tak na prawdę to tego nikt nie sprawdza i spokojnie mozesz się zgłaszać, ja i kilka znanych mi osób startujemy mimo że nasi rodzice nie są z ZK.

Posted

Dokładnie, nikt Ci nie wyskoczy w zk z hasłem "legitymację proszę, sprawdzimy wiek!" Ja się co prawda rejestrowałam regulaminowo jak skończyłam 16 lat, a jak miałam 14-15 to wszystko szło na tate, ale też znam przypadki, że się rejestrowali poniżej tego progu wiekowego i nic... Ja jak się zgłaszam na MP to na opiekuna wpisuje sama siebie!!! :evil_lol:

Posted

Też o tym myślałam,wysłałam zgłoszenie ale chyba nie doszło bo nie dostałam żadnego potwierdzenia a potem już termin minął - trudno na następnej spróbuję i będę miała więcej czasu na zapoznanie się z psem ;)

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Też o tym myślałam,wysłałam zgłoszenie ale chyba nie doszło bo nie dostałam żadnego potwierdzenia a potem już termin minął - trudno na następnej spróbuję i będę miała więcej czasu na zapoznanie się z psem ;)

nieraz nie ma potwierdzeń, a raz mi się zdarzyło że przyszło pocztą tydzień przed wystawą. najlepiej zadzwonić do ZK i się spytąc.

Szukam pieska na BĘDZIN.

• 2 weeks later...
Posted

Co do poprzedniego, już trochę minionego tematu - w Lublinie sędzina na MP kazała schować wszelakie piłki czy smakołyki na MP - powiedziała "pies ma wszystko umieć sam"

Posted

McDzik napisał(a):
Co do poprzedniego, już trochę minionego tematu - w Lublinie sędzina na MP kazała schować wszelakie piłki czy smakołyki na MP - powiedziała "pies ma wszystko umieć sam"

Co do smaków - to praktycznie większość psów ustawiane na nie dadzą się 'nabrać' na udawanie że ma się smakołyka ;) Gorzej z zabawką...
A kto sędziował?

Posted

Shetanka napisał(a):
Co do smaków - to praktycznie większość psów ustawiane na nie dadzą się 'nabrać' na udawanie że ma się smakołyka ;) Gorzej z zabawką...
A kto sędziował?

Chyba Magdalena Kozłowska, ale nie jestem pewna.

Posted

Shetanka napisał(a):
Nagaradzanie i przkonywanie do siebie psa jest złe? :eviltong:

Poza ringiem jako element socjalizacji nie :lol: A na ringu już ma być do mnie przekonany i zachęcony :lol: