Neiven Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Poszykuje psa na CAC Kalisz 14.06. Odpowiedzi na PW, please :) Quote
Magda & Zicko Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Jeżeli ktoś by chciał oferuję na JH psa shih tzu ;) na sobotę ;) pytania na PW Quote
mortikia Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Lived napisał(a):Szukam na Warszawę, dzień obojętny. :) Będę z kilkoma haszczakami i malamutami ;) Odezwij się na pw. Quote
narisowa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 na lublin mogę użyczyć gordona - ostrzegam tylko - cieżki typ :evil_lol: Quote
.Agata. Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Kurcze chętnie bym skorzystała - mam nawet okazję wystawić ukochanego bordera ale nie jestem zarejestrowana w ZK ani nikt z rodziców a dostałam e-maila że podobno musi być.. :-( Quote
.Agata. Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 po 1.Mam 14lat po 2.Nie zarabiam na siebie żeby mieć na składki - rodzice mi na pewno w tym nie pomogą. eot. Quote
McDzik Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 No właśnie. Nie trzeba mieć psa, żeby być członkiem ZK. Idź do swojego oddziału i się zapisz. Quote
Ilka21 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 po 1. nie musisz być ty zarejestrowana tylko ktoś kto ma 16 lat(chyba się nei mylę) a ty mozesz wystawiać, jeżlei pies jest wasz to któryś z rodziców moze się zarejestrować po 2. skoro rodzice nie pomogą no to rzeczywiście masz problem Quote
.Agata. Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Wiem że ja nie muszę ale właśnie w tym jest problem - bo nikt u mnie w domu nie jest tak zapsiony jak ja i nie rozumie tej potrzeby - prędzej brat by się dał do Polish Mouse Club zapisać niż do ZK - czubole :shake: Nie mam innego wyjścia jak poczekać do tych 16lat,będę jeździć na wystawy i douczać się,pomagać w przygotowaniach i rozmawiać z handlerami - zawsze jakieś pocieszenie ;) Quote
Ilka21 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 ale możesz przecież startować jako MP tylko z cudzym psem, nie musisz być zapisana do ZK tylko nie wiem od jakiego wieku jaka grupa bo się tym nie interesowałam nigdy. Quote
Zuza i Noddy Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Ilka21 napisał(a):ale możesz przecież startować jako MP tylko z cudzym psem, nie musisz być zapisana do ZK tylko nie wiem od jakiego wieku jaka grupa bo się tym nie interesowałam nigdy. Żeby startować w MP, młody prezenter lub jego opiekun musi być zarejestrowany w ZK. Quote
Ilka21 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 no ale ona chyba już moze się zarejestrować tylko psa nie może mieć na siebie - sprostujcie jeżeli się mylę bo ja nigdy w to się nie zagłębiałam Quote
Zuza i Noddy Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Ilka21 napisał(a):no ale ona chyba już moze się zarejestrować tylko psa nie może mieć na siebie - sprostujcie jeżeli się mylę bo ja nigdy w to się nie zagłębiałam Rejestrować można się dopiero od 16 lat. Quote
Shetanka Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 W regulaminie jest, że rodzic/opiekun JH musi byc zarejestrowany w ZK, ale tak na prawdę to tego nikt nie sprawdza i spokojnie mozesz się zgłaszać, ja i kilka znanych mi osób startujemy mimo że nasi rodzice nie są z ZK. Quote
McDzik Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Dokładnie, nikt Ci nie wyskoczy w zk z hasłem "legitymację proszę, sprawdzimy wiek!" Ja się co prawda rejestrowałam regulaminowo jak skończyłam 16 lat, a jak miałam 14-15 to wszystko szło na tate, ale też znam przypadki, że się rejestrowali poniżej tego progu wiekowego i nic... Ja jak się zgłaszam na MP to na opiekuna wpisuje sama siebie!!! :evil_lol: Quote
.Agata. Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Też o tym myślałam,wysłałam zgłoszenie ale chyba nie doszło bo nie dostałam żadnego potwierdzenia a potem już termin minął - trudno na następnej spróbuję i będę miała więcej czasu na zapoznanie się z psem ;) Quote
Shetanka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Agata_Roki napisał(a):Też o tym myślałam,wysłałam zgłoszenie ale chyba nie doszło bo nie dostałam żadnego potwierdzenia a potem już termin minął - trudno na następnej spróbuję i będę miała więcej czasu na zapoznanie się z psem ;) nieraz nie ma potwierdzeń, a raz mi się zdarzyło że przyszło pocztą tydzień przed wystawą. najlepiej zadzwonić do ZK i się spytąc. Szukam pieska na BĘDZIN. Quote
McDzik Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Co do poprzedniego, już trochę minionego tematu - w Lublinie sędzina na MP kazała schować wszelakie piłki czy smakołyki na MP - powiedziała "pies ma wszystko umieć sam" Quote
Shetanka Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 McDzik napisał(a):Co do poprzedniego, już trochę minionego tematu - w Lublinie sędzina na MP kazała schować wszelakie piłki czy smakołyki na MP - powiedziała "pies ma wszystko umieć sam" Co do smaków - to praktycznie większość psów ustawiane na nie dadzą się 'nabrać' na udawanie że ma się smakołyka ;) Gorzej z zabawką... A kto sędziował? Quote
Zuza i Noddy Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Shetanka napisał(a):Co do smaków - to praktycznie większość psów ustawiane na nie dadzą się 'nabrać' na udawanie że ma się smakołyka ;) Gorzej z zabawką... A kto sędziował? Chyba Magdalena Kozłowska, ale nie jestem pewna. Quote
McDzik Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Tak. Eee ja dalej jestem na 'nie' tym piłkom i smaczkom na MP, nie podoba mi się to i tyle, takie jest moje zdanie. Quote
McDzik Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Shetanka napisał(a):Nagaradzanie i przkonywanie do siebie psa jest złe? :eviltong: Poza ringiem jako element socjalizacji nie :lol: A na ringu już ma być do mnie przekonany i zachęcony :lol: Quote
Recommended Posts