Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
  • Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rudy, charakterny pies, dla osób z doświadczeniem. Swojego opiekuna kocha ponad wszystko, ale obca osoba może zapomnieć o jego pogłaskaniu
Czujny, szczekliwy.
Podobny do mieszańca spaniela tybetańskiego

• 1 month later...
Posted

Piesek na oko dwuletni, wesoły, zwinny, uwiebia zabawy i małe dzieci (liże naszą małą córeczkę po nosie). Średniej wielkości, posłuszny, wiernie strzeże domu. Reaguje mna komendy- najwyraźniej właściciel go szkolił. Ktoś go porzucił dwa tygodnie temu- mój mąż ma astmę i Rysiu nie może zostać z nami. piesek Rysiu szuka właściciela. Będzie radością i stróżem w każdym domu. Teraz mieszka w mojej piwnicy, ale zima idzie i będę musiała go oddać do schroniska- a tam Rysiu może sobie nie poradzić z dużymi i agrsywnymi kolegami. mogę Rysia przywieźć pod wskazany adres, odległość nie gra roli
606381915
http://szczecin.szerlok.pl/oferta/oddam-pieska-szczecin-ID37M3.html

Posted

Śliczne pieski 10 i 11-miesięczne są w krakowskim schronisku, zostały zabrane kobiecie która przez 9 miesięcy trzymała je tylko w domu i nie wychodziła z nimi, psiaki załatwiały się w domu i nie zostały zaznajomione ze światem zewnętrznym. Boją się świata i szczekania psów obok w boksach, w boksie siedzą na zewnątrz, przytulone do siebie i trzęsące się z przerażenia i zimna. Psów innych się raczej nie boją, dopóki nie zostaną obszczekane. Do ludzi się nie garną, ale też nie boją panicznie, szukają cierpliwych, spokojnych ludzi którzy je pokochają i pokażą im że świat nie jest taki przerażający, na zdjęciach mam tylko 3 pieski, ale będę się starać zrobić więcej zdjęć innym psikom. Wszystkie zdjęcia dostępne są tutaj: http://picasaweb.google.com/Paula.rumianek/Maluchy#

• 4 weeks later...
Posted

Nolan

rasa: mieszaniec

boks: 1
numer: 1653/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 08.12.2010, został do nas doprowadzony z ul.Brzozowskiego.

kontakt:
Zakład Usług Komunalnych ul. Ku Słońcu 125A 71-080 Szczecin Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 .
telefon interwencyjny całodobowy 91 487 02 81 lub Dyżurny Techniczny Miasta 1 96 56

Posted

Mała, ślepa sunia szuka domu! Obecnie przebywa w domu tymczasowym u Ronji ma marne szanse na dom-kaleka nikomu nie jest potrzebna...Ale ona nie zachowuje się jak pies okaleczony-bawi się, liże po rękach, przytula i ciągle ma nadzieję.

Ogłoszenie adopcyjne:
Gałeczka to piękna suczka. Jest dość mała (ok. 5 kg), włos średniej długości. Ma około dwa latka. Uwielbia się bawić, leżeć na kolanach i być głaskana. Jest bardzo spokojna, przyjacielska, niekłopotliwa.Zgodna z innymi zwierzętami .Lubi dzieci. Umie chodzic na smyczy. Do schroniska trafiła z powodu jednej, nie istotnej wady. Nie istotnej? Dla Niej tak, ale dla człowieka bardzo ważnej. Jest niewidoma, a przecież kaleka nikomu nie jest potrzebna. Porzucili Ją na jakimś polu, gdy była małym szczeniaczkiem. Nie widzi jak inne psy, ale kocha tak samo-może chcesz, aby Ciebie pokochała?
Jest zaszczepiona i po sterylizacji.
kontakt:
tel: 507 443 597

Zdjęcia ze schroniska:

Gałeczka jest na watku mikropiesków:
http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page339
Aktualne zdjęcia Gałeczki :loveu:

• 3 months later...
Posted

Dziewczyny a zdarza się że ktoś porzuci rodowodowego psiaka??
Bardzo bym chciała przygarnąć takiego psiaka ale niestety mam alergie a dzięki rodowodowi wiedziała bym że ma włos bez domieszek.

Posted

Nikuśka - psy uczulają , bajki na temat antyalergiczności są nieprawdziwe.
Uczula w 90 % ślina, naskórek, tylko te 10 % to rodzaje szaty ...

Posted

a skąd wiesz że to nie przypadek tych 10%?
wiesz wszystko zależy jeden pies antyalergiczny będzie uczulać a inny kundelek nie, dużo takich dyskusji było :roll:

• 1 month later...
Posted

Wiem że uczula podszerstek:)
Ale ja wolę nie ryzykować teraz się zastanawiam jak mogłam kopic psa w typie i zaryzykować że będzie miał jakieś domieszki ale na szczęście nie ma:)
Nie ma co rozmyślać na ten temat, jestem alergiczka i zawsze będę miała psa z włosem bo uważam że tak jest dla mnie najlepiej;)

• 4 weeks later...
Posted

W okolicach Katowic PILNIE potrzebny dom tymczasowy lub stały dla białej pudlowatej Jagi. Sunia prawdopodobnie została wyrzucona z pseudohodowli... Jest w strasznym stanie, potrzebuje pomocy, w schronisku nie ma szans :( W boksie tylko leży i się trzęsie, po wyjściu na spacer trochę się ożywia i jest bardzo przytulaśna w stosunku do ludzi, którym zaufa.

Tutaj jej wątek i więcej informacji: http://www.dogomania.pl/threads/209048-Pudlowata-sunia-PILNIE-potrzebny-DT-lub-DS

• 6 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
Posted

To ja ożywię :) na dom czeka taki oto przeuroczy psiak: [url]http://alegratka.pl/ogloszenie/cudow...-21046873.html[/url] wydaje mi się, że bardzo w typie TT.

• 3 months later...
Posted

PILNIE POSZUKIWANY DOM! :
Piesek znaleziony na trasie koło Skrzydlowa (k.Częstochowy) szuka odpowiedzialnego, kochającego domu!
Jest malutki, trochę w typie terriera lub jamnika szorstkowłosego, czarny z białymi znaczeniami, ma około roku.
To bardzo przyjazny, posłuszny, wesoły psiak. Nie ciągnie na smyczy, jest raczej uległy.
Niestety może być u mnie tylko tymczasowo, jeżeli szybko nie znajdzie nowego domu będę musiała oddać go do schroniska
:-(.
Ew. transport b[SIZE=2]yć może uda się zorganizować.

Kontakt : 516169156 lub PW.

PROSIMY O POMOC ! ! !

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234912-Ma%C5%82y-czarny-terrierowaty-psiak-SZUKA-DOMU!