peate Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 są matki rodów :evil_lol: czarna Salma http://www.dogomania.pl/forum/f486/salma-czarna-kocica-jej-4-odchowane-kotki-daj-nam-dom-start-sterylka-110862/ buraska Myszka http://www.dogomania.pl/forum/f486/myszka-porzucona-wiele-przeszla-ona-jej-dzieci-czeka-na-dom-sterylka-110262/ czarnulka z białą krawatką Diuna http://www.dogomania.pl/forum/f486/diuna-drobna-kotka-czeka-na-kochajacy-dom-po-sterylce-jej-dzieci-w-domku-razem-122207/ i mama ozdrowieńców http://www.dogomania.pl/forum/f486/ozdrowiency-po-panleukopenii-dorosla-kotka-3kotki-czekaja-na-pomoc-czarnulek-ma-dom-122276/ jest też nowa biała kotka Alaska http://www.dogomania.pl/forum/f486/alaska-o-smutnym-spojrzeniu-nie-wie-co-dom-pilne-dt-ds-129948/ i łaciata Dakota http://www.dogomania.pl/forum/f486/dakota-w-mrozny-grudniowy-dzien-stracila-dom-daj-jej-dom-131322/ wszystkie są mniej więcej w wieku 2-3 lat na dokładniejsze info będzie trzeba już poczekać na Jolę :lol: Quote
peate Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 no nie .. teraz Jola jest, a iryska nie ma :roll: Quote
irysek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 ja jestem, ale zdjecia musze podrukowac i pokazac osobie, ktora koteczke chce :) wiesz, ktora z nich jest najbiedniejsza i najstarsza, albo, ktora najdluzej czeka na dom? (musi byc taka do glaskania, nie dzika i nie gryzaca!) Quote
peate Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 z tego co ja wiem to: Salma jest raczej nietykalska :diabloti: Myszka jest przylepką :loveu: Diuna była dzikuską, ale po wyadoptowaniu jej dzieci podobno zrobiła się całkiem łagodna mama ozdrowieńców ... hmm o nie w sumie niezbyt dużo wiem :roll: Alaska i Dakota są u Joli od niedawna, ale to Alaska jest chyba do jak najszybszego wydania, ponieważ niezbyt dobrze czuje się w towarzystwie innych kotek Joli :roll: chyba nie jest agresywną dzikuską, ale jako, że zabrana została z ulicy to musi się oswoić z nową sytuacją .. a Dakota .. to najprawdopodobniej domowa kotka, którąś ktoś wyrzucił .. i miziak straszny :loveu: ale ja nie mieszkam z nimi na co dzień, więc mogłam coś przeoczyć, dlatego lepiej poczekać aż Jola się wypowie .. a może ma jeszcze jakichś innych kandydatów lub kandydatki :cool3: Quote
Jola_K Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 peate napisał(a):z tego co ja wiem to: Salma jest raczej nietykalska :diabloti: Myszka jest przylepką :loveu: Diuna była dzikuską, ale po wyadoptowaniu jej dzieci podobno zrobiła się całkiem łagodna mama ozdrowieńców ... hmm o nie w sumie niezbyt dużo wiem :roll: Alaska i Dakota są u Joli od niedawna, ale to Alaska jest chyba do jak najszybszego wydania, ponieważ niezbyt dobrze czuje się w towarzystwie innych kotek Joli :roll: chyba nie jest agresywną dzikuską, ale jako, że zabrana została z ulicy to musi się oswoić z nową sytuacją .. a Dakota .. to najprawdopodobniej domowa kotka, którąś ktoś wyrzucił .. i miziak straszny :loveu: ale ja nie mieszkam z nimi na co dzień, więc mogłam coś przeoczyć, dlatego lepiej poczekać aż Jola się wypowie .. a może ma jeszcze jakichś innych kandydatów lub kandydatki :cool3: uzupelnie tylko mama ozdrowiencow, to lagodna kotka, miziasta najdluzej czeka Myszka prosze o wiecej informacji o nowym domu to pomoge dobrac odpowiednia kandydatke Quote
peate Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 no i na reszcie jest Jola to ja już mogę iść spać ;) a jeszcze tylko chciałam zapytać co z imieniem mamy ozdrowieńców :cool3: bo taka biedaczka bezimienna jest :roll: Quote
Jola_K Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 peate napisał(a):no i na reszcie jest Jola to ja już mogę iść spać ;) a jeszcze tylko chciałam zapytać co z imieniem mamy ozdrowieńców :cool3: bo taka biedaczka bezimienna jest :roll: pracuje nad tym mam tez nowe zdjecia, szczegolnie wlasne kociej mamy bo ona tylko byla chetna do pozowania :roll: Quote
peate Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Jola_K napisał(a):pracuje nad tym mam tez nowe zdjecia, szczegolnie wlasne kociej mamy bo ona tylko byla chetna do pozowania :roll: o! no to już nie mogę się doczekać tych fotek :multi: no i może któraś z mam w końcu będzie miała swój własny domek Irysek :thumbs: Quote
irysek Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 moze i tak. domek we wroclawiu by byl. jolu, ktora jest najbiedniejsza i najdluzej juz czeka? edit: jolu, ja juz 4 kotki wyadoptowalam, wiec jakies dosiwadczenie mam. ostatniej znalazlam dom z 3 tygodnie temu. a czekala 3 miesiace. dzis bylismy u babci mojego chlopaka, rzeskiej 80 tki ;) i bardzo chetnie przygarnelaby jakiegos koteczka. corka podrzuca jej w wakacje od jakiegos czasu 14 letniego persa, wiec wie co to kot. podrzuca tak na tydzien, dwa jak wyjezdzaja. bardzo fajna kobieta. kot czy kotka beda mialy u niej super. tego cykorka (persa) wyczesuje, glaszcze karmi. wiec nie bedzie problemu z innym kotem. ale chce takiego wlasnie starszego, biedunia, do glaskania, ktory czeka dlugo. musze jeszcze spytac kolezanki, ktora dziala u nas w schronie jakie koty sa. wstepnie na strone weszlam, ale chyba jakas nieuaktualniona byla. wiec musze dokladnie spytac. ale chetnie pomoglabym tobie i odciazyla cie z 1 kotki. zawsze to mnie kasy na jedzenie, zwirek itd. a dlug masz spory z tego co wiem :) Quote
xmartix Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 zeszły 28 cegiełki x 5 zł = 140zł tylko :placz: mogę prosić o rozliczenie (imiona i nazwiska) bo będę wysyłać dyplom z podziękowaniem Quote
peate Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 nie wiem, czy kogoś nie urażę, ale wydaje mi się, że dla pani około 80-tki, nawet rześkiej jak tu piszesz :cool3: odpowiedniejszy byłby kociak starszy niż 2-3 lata :roll: w końcu koty żyją nawet do 20 lat .. :oops: Quote
Kamila_s Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='xmartix']zeszły 28 cegiełki x 5 zł = 140zł tylko :placz: mogę prosić o rozliczenie (imiona i nazwiska) bo będę wysyłać dyplom z podziękowaniem zawsze cos xmatrix;);)ziarnko do ziarnka...:loveu: odblokowalam allegro...Jolu na Twoich kociakach mam 4 obserwatorow;) do domu juz!!;) Maluszki KOTKI Pokochaj wlasnie nas!! (548592493) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Seaside Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 xmartix napisał(a):zeszły 28 cegiełki x 5 zł = 140zł tylko :placz: To całkiem całkiem :p Quote
peate Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 właśnie :lol: już jedna sterylka zapłacona :p Quote
irysek Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 wiesz co, jakos troche zyje na tym swiecie i nigdy nie zetknelam sie z kotem, ktory zylby 20 lat. rodzice maja teraz 13 latka, a ja co prawda pozegnalam chyba z 4 maluchy, ktore padły nie wiadomo na co, w kilka dni. odpukac moje 2 dorosle zyja i maja sie calkiem dobrze. no nic, w takim razie szukam dalej. dzieki za zainteresowanie i pokazanie zdjec. Quote
korek221 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 MOJEJ CIOTKI KOTECZKA ŻYŁA 18 LAT:crazyeye:; NIBY MIAŁA SIĘ JAK "PĄCZEK W MAŚLE" ALE NIESTETY CIOTKA POZWALAŁA NA CIĄŻE CO ROKU:placz: I CO ROK BYŁ PROROK:angryy: MOŻE GDYBY MIAŁA STERYLKĘ, ŻYŁABY DO DZISIAJ... Quote
magda z. Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Jolu przesłałam za moje bazarki 96,15:cool1: Quote
Seaside Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 irysek napisał(a):wiesz co, jakos troche zyje na tym swiecie i nigdy nie zetknelam sie z kotem, ktory zylby 20 lat. rodzice maja teraz 13 latka, a ja co prawda pozegnalam chyba z 4 maluchy, ktore padły nie wiadomo na co, w kilka dni. odpukac moje 2 dorosle zyja i maja sie calkiem dobrze. no nic, w takim razie szukam dalej. dzieki za zainteresowanie i pokazanie zdjec.Moja pierwsza ma już prawie 16, sterylizowana lata temu a nasza wetka ocenia jej stan zdrowia na jakieś 8-10 lat. Kociczka jest w świetnej formie tylko trochę wzrok poleciał - więc może dożyje 20 :roll: MAgda :multi::multi: Ja już Twoje książki mam opisane i pofotografowane tylko wystawić :oops: Quote
Jola_K Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 dziekuje wam :loveu: ja nadal jestem poza domem wracam jutro i zajme sie aukcjami etc Quote
Jola_K Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 wczoraj Sally i Mala Mi byly u weterynarza z oczkami u Malej Mi odkryto narosle na wewn stronie trzeciej powieki, co jest powodem jej klopotow z oczami, ciagle wysunietej trzeciej powieki itp bo chociaz widocznych objawow dzialanosci herpesa nie ma, to jednak we wnetrzu on nadal sobie siedzi dostalismy nowe leki ktore mam podawac nawet przez 3 miesiace Sally pojechala przy okazji w zwiazku z urazem sprzed tygodnia, ma nadal widoczny stan zapalny powiek, bedzie miala podawane kropelki przez 3 tygodnie wiecej o urazie TUTAJ Quote
peate Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 irysek napisał(a):wiesz co, jakos troche zyje na tym swiecie i nigdy nie zetknelam sie z kotem, ktory zylby 20 lat. rodzice maja teraz 13 latka, a ja co prawda pozegnalam chyba z 4 maluchy, ktore padły nie wiadomo na co, w kilka dni. odpukac moje 2 dorosle zyja i maja sie calkiem dobrze. no nic, w takim razie szukam dalej. dzieki za zainteresowanie i pokazanie zdjec. ja 20 leniego też nie znam, ale coś około 20-tki :razz: sąsiadka np. ma 17 letnią kotkę, po mastektomi tedzień temu i ropomaciczu z 2 lata temu .. i zawsze twierdzi, że ona jest już stara i niedługo umrze, ale kotka chyba na złość jej trzyma se całkiem nieźle :multi: sama miałam psiaka 18 latka, na widok którego weci też dziwili się, że jeszcze żyje :eviltong: ja nie chciałam Cię irysku w żaden sposób urazić i nie chciałabym, żeby to przez mojego posta, któraś z kotek Joli straciła szansę na dobry domek :shake: dlatego jeśli Cię uraziłam to bardzo przepraszam :oops: a Ty i Jola dogadajcie się już proszę we dwójkę Quote
magda z. Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Jolu kasa wczoraj miała pójśc ta wpłata na AFN, z sopotu, i krawat w tytule oprócz kociaki żywieckie;) Quote
Mija Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Peate nie tłumacz się,wszyscy wiedzą o co Ci chodziło.Czasami trzeba realnie spojrzeć na sprawę i zastanowić się co dalej......!:shock::shocked!: Masz rację w 100% !!! Quote
Kamila_s Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Jolu na moim allegro dla Twoich kotkow jest 5 obserwatorow;) niech dzwonia!!!:cool3:;) Quote
peate Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 kamila_s napisał(a):jolu na moim allegro dla twoich kotkow jest 5 obserwatorow;) niech dzwonia!!!:cool3:;) niech dzwoniĄ !!!!! Quote
Recommended Posts