Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magda222']Odnowione wyróżnione allegro:
Kotki, kocurki, kocięta ... czekamy na domy!!! (541507853) - Aukcje internetowe Allegro
Narazie tylko tak mogę pomóc :oops:

dziekuje :loveu:

z kotkow na tej aukcji domki maja:

- nr 2 wszystkie kotki
- nr 3 kotka Sally
- nr 6 Kocurek Lucky
- nr 7 dzieci poldzikiej kotki Diuny, ktora zreszta juz sie oswoila i polubila kontakt z czlowiekiem, z tej grupy tylko Diuna czeka na dom

reszta nadal czeka na dom

moze w koncu cos sie ruszy

Posted

Jolu, czy nie masz innych zdjęć pary czarnych kotków z króliczej klatki ???
To zdjęcie myślę,że nie przyciągnie chętnych do adopcji.A liczy się pierwsze wrażenie.Przynajmniej ja tak uważam.:crazyeye:

Posted

znalazlam takie

czarna para ktora u mnie wciaz czeka na swoj dom

wiecej zdjec w ich watku [SIZE="3"]TUTAJ

czarny kocurek , Czarny Salem

w drodze na kastracje

po kastracji jest jeszcze wiekszy, ale nie robilam mu zdjec od tamtej pory

kotka, Czarna Mamba

Posted

czekam na info do allegro cegiełkowego, trochę mogę wziąć z 1 strony i z tego allegro, ale wypisz mi Jola na co te cegiełki by szły i dlaczego to takie ważne :cool1: żeby ludzie wiedzili jak beda cegiełkować

Posted

xmartix napisał(a):
czekam na info do allegro cegiełkowego, trochę mogę wziąć z 1 strony i z tego allegro, ale wypisz mi Jola na co te cegiełki by szły i dlaczego to takie ważne :cool1: żeby ludzie wiedzili jak beda cegiełkować

xmatrix..DZIEKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!TAK BARDZO LICZYLAM,ZE PRZYJDZIESZ!!!
WIELKIE,OGROMNE DZIKUJE Z CALEGO SERCA!!!!:loveu::loveu::loveu:
jak tylko beda cegielki rusze w oglaszaniem!!
Musimy pomoc Joli z tym dlugiem!!:shake:;)

Posted

tekst musze napisac, jakis za serce chwytajacy, ale weny brak
zdjecia mam i podesle, to zdjecia kociakow z choroby kiedy to naprodukowaly mi duzy rachunek
wykorzystamy je teraz

Posted

Giną... każdego dnia giną z powodu wypadków, chorób, a przede wszystkim bezmyślności ludzkiej. Giną, bo są rozmnażane, porzucane lub oddawane do schronisk. A im są młodsze, tym mniej maja szans na przeżycie. Nawet ludzie wrażliwi nie wiedzą często, jak wiele ich ginie. A przecież można temu zaradzić. I sa tacy ludzie, którzy potrafią i chcą to robić. Należy do nich JolaK, ale bez wsparcia finansowego jej heroiczne próby skazane są prędzej czy później na porażkę. A wtedy kolejne kocie istnienia będą ginąć w męczarniach...

JolaK jest osobą cieszącą się dużym zaufaniem na forach pomocy psom - dogomania i kotom - miau, jednak zwierząt potrzebujących pomocy jest tak wiele, że szukamy różnych sposobów, by znaleźć dla nich wsparcie. Stąd ta aukcja cegiełkowa.

JolaK tak pisze o swoich działaniach:

" Czy wiesz, ze:
- w 2007 roku zabralam ze schroniska, gospodarstw i ulic w sumie ponad 130 kotow?
- w 2007 roku, rachunki za ratowanie kotow wyniosly sporo ponad 10tys?
- w 2008 roku liczba ratowanych kotow oraz koszt pomocy byl conajmniej rownie wysoki?
- dodatkowo uruchomilam u siebie dom tymczasowy, przez ktory przewinelo sie ponad 70 kotow?
- na dom nadal oczekuje u mnie 21 kotow, w tym wiekszosc jest dwukrotnie szczepiona, oraz czesc juz po kastracjach i sterylizacji?

to wszystko dzieki waszej pomocy, jednak ciagle jest ona potrzebna
bo choc nie ma teraz malutkich kotkow, bardzo chorych-medialnych osobnikow (na szczescie!) jednak utrzymanie i zabiegi strylizacyjne kotow tymczasowych pochlaniaja duze sumy. Do tego dochodzi profilaktyka, kotki wolnozyjace, ktore w ostatnim czasie, juz w rujce trafily pod noz.

Stad ta aukcja, jako pomoc kociakom, malym i duzym.
Abym dalej mogla pomagac, by dlugi mnie nie zrujnowaly, prosze bierzcie udzial w moich aukcjach.
Z wplywow zawsze sie rozliczam, mam rachunki, skrupulatnie od dwoch lat prowadzony jest wykaz wplywow i wydatkow, nie ma niescislosci.

Szczegolowe rozliczenie wplywow i wydatkow mozna zobaczyc TUTAJ

Aktualnie dlug kociakow wynosi ok 4,0 tys zl!!!!
Ostatni rachunek z lecznicy, za 6 kotow ratowanych po panleukopenii, ktore mialy kk i dodatkowo zlapaly grzybice , rachunek za nie podwoil moj dlug, jest on nie zaplacony.

Nie mam takich srodkow.
Na biezaco dochodza kolejne koszty karmienie, leki i streylizacje.

Prosze, wez udzial w tej aukcji i pomoz kociakom.

Calkowity dochod z tej aukcji zostanie przekazany na pokrycie dlugu oraz na biezace wydatki zwiazane z akcja sterylizacyjna moich tymczasowiczow.

Szczegolowy wykaz kociakow jest TUTAJ "

Kociaki żyją dzięki jej działaniom, żyją i znajdują domy... Pomóż ratować ich życie, kupując cegiełkę... to przecież gest niewielki, a gest nieoceniony, to gest serca!

Posted

ta to jest profesjonalistka! mein Gott! ale Ci zazdroszczę!
to ten tekst do aukcji,
poza tym potrzeba nr konta JOLU i ewent. telefon kontaktowy.
a cegiełkami będą dyplomy z podziękowaniem

Posted

Dziewczyny super!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi:

A tu wiadmosc dla Joli...dostalam wlasnie od Pani cyt.
własnie przegladam na naszej klasie profil - szukam kocurka dla znajomej - szarego whiskasika - raczej małego - oczywiscie ona i mąż kochaja wszystkie koty ale z sentymentu chcieliby takiego własnie. Sama jestem wolontariuszem od kotków

Jola co Ty na to???:oops:

Posted

no ja bym taki tekst do konca zycia tworzyla :oops:
dziekuje halbina

okrasimy to zdjeciami jeszcze, moze wlasnie tych kociakow o ktorych mowa w tresci, moge je podeslac mailem
lub odnajde je na forum gdzie byly wkejone - to za chwilke

nr konta to

Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

NIP 7412025929
KRS 0000264523

Numer konta:
VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

Przelewy z zagranicy:
SWIFT: BIG BPLPW

PL 50 1160 2202 0000 0000 8747 3146

koniecznie z dopiskiem "Koty Zywieckie" tylko tak pieniadze trafia na nasze podkonto

Posted

Jola_K napisał(a):
zdenerwowalam sie
az mnie glowa rozbolala i brzuch

jedna kotka kuleje, to wynik upadku
martwie sie o nia i laze patrzec czy wsio jest dobrze

kurde

na szczescie kotka nie ma zlamania
uffffffffffff
upadla z wysoka i nie wygladalo to dobrze
dostala lek przeciwbolowy podskornie i kropelki do domu

w domu male rotacje:
- Diuna pojechala na sterylke
- przyjechala Alaska, ktora zamieszkala w lazience jako 3 kotka! tu potrzebne inne dt lub ds najlepiej, to mala powierzchnia, dlugo tak mieszkac nie moga (na szczescie maja okno)
- rujke dostaly kotki z grupy dzikuski Salmy, sa z bracmi w jednym pomieszczeniu wiec ich sterylka to najwyzsza koniecznosc (3 x 120zl skad wziac! :placz: )
- rujke dostala kotka od staruszki, to wolnozyjaca kotka, wiec ide o zaklad ze juz jest zaciazona, jej sterylka to rowniez priorytet!

Posted

ok, poczekamy
dzieki

jest problem

dzwonila do mnie kobieta, ktora musi oddac trzy swoje koty
ma je od niedawna, wszystkie to przygarniete kotki z ulicy
jakis czas temu ujawnily sie objawy astmy u jej meza i syna
zastosowano leki oraz rozne maszyny do oczyszczania powietrza w domu, czeste sprzatanie odkurzani etc
mialo to pomoc
oddanie kotow to miala byc ostatecznosc

teraz objawy sie nasily, maz ma ataki zagrazajace jego zyciu
zastosowane srodki nie dzialaja
kobieta dzwonila proszac o pomoc dla dwoch z trzech kotkow, bo dla jednego znalazla domek u znajomej

ta para powinna isc do jednego domu, sa zzyte, kocurek rudy bardziej odwazny i chowajaca sie za nim jego bialo bura siostrzyczka, zawsze razem, wspierajace sie

mam dostac ich zdjecia, lada dzien mam je zabrac

koty sa strylkowe
na moja prosbe beda zaszczepione

bede prosila o pomoc w oglaszaniu

Posted

[quote name='Kamila_s']Jola przeslalam Ci wczoraj pare grosikow;)
wstaw zdjecia tych kotkow zrobie im allegro!;)

dzieki! pieniadze sa juz na koncie :)
kotkow jeszcze nie widzialam, jej opiekunka obiecala mi wkrotce przyslac ich zdjecia
dzieki!

[quote name='magda z.']http://www.dogomania.pl/forum/f99/pkp-3-krawaty-znaczek-obrazki-notes-dluzyna-kociaki-jola_k-8ii-22-00-a-130675/

połowa dla kociaków:p

dziekuje Magda :)

Posted

zdjec pary kotow, o ktorych pisalam powyzej jeszcze nie dostalam

dzisiaj byl kolejny dzien przerzutowo, transportowy

po godzinnym oczekiwaniu pod zamknieta klinika odebralam kotke Diune po sterylce, jest jeszcze obolala, ale juz wyspinala sie na kaloryfer i grzeje doopinke

by nie robic pustych przebiegow, do lecznicy pojechaly ze mna dwa inne kotki - od staruszki

kotka w pelnym rozwicie rujkowym oraz kocur z rowalona lapa
oba zostaly
kotka na sterylke
kot na chirurgiczne czyszczenie pod narkoza i od razu na kastracje

kocurek na tej lapie w ogole nie staje - jest conajmniej raz wieksza od pozostalych, nabrzmiala, krwawiaca, nie wyglada to dobrze
od razu mial trafic na stol, wet powiedzial ze nie ma na co czekac

kocurek wyraznie cierpial, byl przygaszony, nawet sie nie bronil przy wkladaniu do klatki
cala podroz do Bielska przelezal cichutko

wiecej zdjec i wiadomosci w ich watku osobistym TUTAJ