Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja jestem, ale zdjecia musze podrukowac i pokazac osobie, ktora koteczke chce :)
wiesz, ktora z nich jest najbiedniejsza i najstarsza, albo, ktora najdluzej czeka na dom?
(musi byc taka do glaskania, nie dzika i nie gryzaca!)

Posted

z tego co ja wiem to:
Salma jest raczej nietykalska :diabloti:
Myszka jest przylepką :loveu:
Diuna była dzikuską, ale po wyadoptowaniu jej dzieci podobno zrobiła się całkiem łagodna
mama ozdrowieńców ... hmm o nie w sumie niezbyt dużo wiem :roll:
Alaska i Dakota są u Joli od niedawna, ale to Alaska jest chyba do jak najszybszego wydania, ponieważ niezbyt dobrze czuje się w towarzystwie innych kotek Joli :roll: chyba nie jest agresywną dzikuską, ale jako, że zabrana została z ulicy to musi się oswoić z nową sytuacją ..
a Dakota .. to najprawdopodobniej domowa kotka, którąś ktoś wyrzucił .. i miziak straszny :loveu:
ale ja nie mieszkam z nimi na co dzień, więc mogłam coś przeoczyć, dlatego lepiej poczekać aż Jola się wypowie .. a może ma jeszcze jakichś innych kandydatów lub kandydatki :cool3:

Posted

peate napisał(a):
z tego co ja wiem to:
Salma jest raczej nietykalska :diabloti:
Myszka jest przylepką :loveu:
Diuna była dzikuską, ale po wyadoptowaniu jej dzieci podobno zrobiła się całkiem łagodna
mama ozdrowieńców ... hmm o nie w sumie niezbyt dużo wiem :roll:
Alaska i Dakota są u Joli od niedawna, ale to Alaska jest chyba do jak najszybszego wydania, ponieważ niezbyt dobrze czuje się w towarzystwie innych kotek Joli :roll: chyba nie jest agresywną dzikuską, ale jako, że zabrana została z ulicy to musi się oswoić z nową sytuacją ..
a Dakota .. to najprawdopodobniej domowa kotka, którąś ktoś wyrzucił .. i miziak straszny :loveu:
ale ja nie mieszkam z nimi na co dzień, więc mogłam coś przeoczyć, dlatego lepiej poczekać aż Jola się wypowie .. a może ma jeszcze jakichś innych kandydatów lub kandydatki :cool3:

uzupelnie tylko
mama ozdrowiencow, to lagodna kotka, miziasta

najdluzej czeka Myszka

prosze o wiecej informacji o nowym domu to pomoge dobrac odpowiednia kandydatke

Posted

no i na reszcie jest Jola
to ja już mogę iść spać ;)

a jeszcze tylko chciałam zapytać co z imieniem mamy ozdrowieńców :cool3:
bo taka biedaczka bezimienna jest :roll:

Posted

peate napisał(a):
no i na reszcie jest Jola
to ja już mogę iść spać ;)

a jeszcze tylko chciałam zapytać co z imieniem mamy ozdrowieńców :cool3:
bo taka biedaczka bezimienna jest :roll:

pracuje nad tym
mam tez nowe zdjecia, szczegolnie wlasne kociej mamy bo ona tylko byla chetna do pozowania :roll:

Posted

Jola_K napisał(a):
pracuje nad tym
mam tez nowe zdjecia, szczegolnie wlasne kociej mamy bo ona tylko byla chetna do pozowania :roll:

o! no to już nie mogę się doczekać tych fotek :multi:

no i może któraś z mam w końcu będzie miała swój własny domek
Irysek :thumbs:

Posted

moze i tak. domek we wroclawiu by byl.
jolu, ktora jest najbiedniejsza i najdluzej juz czeka?

edit:
jolu, ja juz 4 kotki wyadoptowalam, wiec jakies dosiwadczenie mam. ostatniej znalazlam dom z 3 tygodnie temu. a czekala 3 miesiace.
dzis bylismy u babci mojego chlopaka, rzeskiej 80 tki ;) i bardzo chetnie przygarnelaby jakiegos koteczka. corka podrzuca jej w wakacje od jakiegos czasu 14 letniego persa, wiec wie co to kot. podrzuca tak na tydzien, dwa jak wyjezdzaja. bardzo fajna kobieta. kot czy kotka beda mialy u niej super.
tego cykorka (persa) wyczesuje, glaszcze karmi. wiec nie bedzie problemu z innym kotem. ale chce takiego wlasnie starszego, biedunia, do glaskania, ktory czeka dlugo.

musze jeszcze spytac kolezanki, ktora dziala u nas w schronie jakie koty sa. wstepnie na strone weszlam, ale chyba jakas nieuaktualniona byla. wiec musze dokladnie spytac.
ale chetnie pomoglabym tobie i odciazyla cie z 1 kotki. zawsze to mnie kasy na jedzenie, zwirek itd. a dlug masz spory z tego co wiem :)

Posted

nie wiem, czy kogoś nie urażę, ale wydaje mi się, że dla pani około 80-tki, nawet rześkiej jak tu piszesz :cool3: odpowiedniejszy byłby kociak starszy niż 2-3 lata :roll:
w końcu koty żyją nawet do 20 lat .. :oops:

Posted

wiesz co, jakos troche zyje na tym swiecie i nigdy nie zetknelam sie z kotem, ktory zylby 20 lat. rodzice maja teraz 13 latka, a ja co prawda pozegnalam chyba z 4 maluchy, ktore padły nie wiadomo na co, w kilka dni. odpukac moje 2 dorosle zyja i maja sie calkiem dobrze.
no nic, w takim razie szukam dalej.
dzieki za zainteresowanie i pokazanie zdjec.

Posted

MOJEJ CIOTKI KOTECZKA ŻYŁA 18 LAT:crazyeye:; NIBY MIAŁA SIĘ JAK "PĄCZEK W MAŚLE" ALE NIESTETY CIOTKA POZWALAŁA NA CIĄŻE CO ROKU:placz: I CO ROK BYŁ PROROK:angryy: MOŻE GDYBY MIAŁA STERYLKĘ, ŻYŁABY DO DZISIAJ...

Posted

irysek napisał(a):
wiesz co, jakos troche zyje na tym swiecie i nigdy nie zetknelam sie z kotem, ktory zylby 20 lat. rodzice maja teraz 13 latka, a ja co prawda pozegnalam chyba z 4 maluchy, ktore padły nie wiadomo na co, w kilka dni. odpukac moje 2 dorosle zyja i maja sie calkiem dobrze.
Moja pierwsza ma już prawie 16, sterylizowana lata temu a nasza wetka ocenia jej stan zdrowia na jakieś 8-10 lat. Kociczka jest w świetnej formie tylko trochę wzrok poleciał - więc może dożyje 20 :roll:

MAgda :multi::multi: Ja już Twoje książki mam opisane i pofotografowane tylko wystawić :oops:

Posted

wczoraj Sally i Mala Mi byly u weterynarza z oczkami

u Malej Mi odkryto narosle na wewn stronie trzeciej powieki, co jest powodem jej klopotow z oczami, ciagle wysunietej trzeciej powieki itp
bo chociaz widocznych objawow dzialanosci herpesa nie ma, to jednak we wnetrzu on nadal sobie siedzi
dostalismy nowe leki ktore mam podawac nawet przez 3 miesiace

Sally pojechala przy okazji w zwiazku z urazem sprzed tygodnia, ma nadal widoczny stan zapalny powiek, bedzie miala podawane kropelki przez 3 tygodnie

wiecej o urazie TUTAJ

Posted

irysek napisał(a):

ja 20 leniego też nie znam, ale coś około 20-tki :razz:
sąsiadka np. ma 17 letnią kotkę, po mastektomi tedzień temu i ropomaciczu z 2 lata temu .. i zawsze twierdzi, że ona jest już stara i niedługo umrze, ale kotka chyba na złość jej trzyma se całkiem nieźle :multi:
sama miałam psiaka 18 latka, na widok którego weci też dziwili się, że jeszcze żyje :eviltong:

ja nie chciałam Cię irysku w żaden sposób urazić i nie chciałabym, żeby to przez mojego posta, któraś z kotek Joli straciła szansę na dobry domek :shake:
dlatego jeśli Cię uraziłam to bardzo przepraszam :oops:
a Ty i Jola dogadajcie się już proszę we dwójkę

Posted

Peate nie tłumacz się,wszyscy wiedzą o co Ci chodziło.Czasami trzeba realnie spojrzeć na sprawę i zastanowić się co dalej......!:shock::shocked!:
Masz rację w 100% !!!