irysek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 szukam do 2 super domów: 1 koteczki takiej kolo 3-4 miesiecy buraski albo bialej z dodatkami i kocurk 6-7 MIESIECY tricolor, albo rudy. prosze o info na pw, jesli wiecie o takowych... Quote
irysek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 to na ostatnim zdjeciu to facecik czy kobietka? Quote
BIANKA1 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 irysek napisał(a):szukam do 2 super domów: 1 koteczki takiej kolo 3-4 miesiecy buraski albo bialej z dodatkami i kocurk 6-7 MIESIECY tricolor, albo rudy. prosze o info na pw, jesli wiecie o takowych... O ile sie orientuje , to kocurków trikolorków nie ma nigdy :cool3: Jak cos jest tri , to zawsze koteczka . Quote
irysek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 nie ma nigdzie, nie egzystuje cos takiego w przyrodzie? no do licha, to prosili mnie o szukanie wiatru w polu heheh. musze sie z nimi skontaktowac i przegadac sprawe. Quote
BIANKA1 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='irysek']nie ma nigdzie, nie egzystuje cos takiego w przyrodzie? no do licha, to prosili mnie o szukanie wiatru w polu heheh. musze sie z nimi skontaktowac i przegadac sprawe. Ale maja szanse na rudego kocurka :lol: http://pl.euroanimal.eu/Rude_kocury_i_kotki_tricolorki Quote
magda z. Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ja szukam domów dla 3 rudzielców i kotki czarno-rudej, koleżanki bratu podrzucono na budowę:shake: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79367&highlight= Quote
Agnieszka Co. Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 BIANKA1 napisał(a):O ile sie orientuje , to kocurków trikolorków nie ma nigdy :cool3: Jak cos jest tri , to zawsze koteczka . To ubarwienie jest sprzeżone z płcią, ale zdażają się baaaardzo rzadko kocury, które są niepłodne. Quote
Jola_K Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 irysek napisał(a):szukam do 2 super domów: 1 koteczki takiej kolo 3-4 miesiecy buraski albo bialej z dodatkami i kocurk 6-7 MIESIECY tricolor, albo rudy. prosze o info na pw, jesli wiecie o takowych... napisz prosze wiecej o tych domach-tu lub na pw, jakie maja warunki (wychodzace czy nie itp) czy to aktualne? ja dopiero dzisiaj dotarlam na net mam "osobniki" pasujace do opisow ;) oprocz trikolorka kocurka, to ewenement :roll: kotki sa zdrowe po szczepieniu Quote
Jola_K Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Dwa kociaki mogę zabrać z Żywieckiego schroniska do Herspri na Dt w Cieszynie, pokryję koszty ich utrzymania. Herspri ma u siebie juz kota, ktory nie raz przyjmował pod swój dach maleństwa. Proszę o kontakt z kims kto mógłby nam pomóc przy ich odbiorze. Ja mam u siebie Mariana z Żywca i on niestety nie lubi kotów. Proszę o info na pw. witaj Elzbietka :) ja dopiero dzisiaj mam dostep do internetu wiem, ze Bydrysek jest juz z Toba w kontakcie i ze dwa kotki juz sa w drodze na dt dziekuje za pomoc **** w schronisku pozostalo 11 kociat, w tym 3 zakatarzone, ktore dzisiaj pojechaly do kliniki na leczenie pozostale czekaja na dt, gdzie w dobrych warunkach czekalyby na swoje wymarzone domki kotki sa szczepione Quote
peate Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 jutro dziewczyny będą w schronie to może pstrykną kilka fotek nowym maluchom ;) jak je będzie widać to może chętne domki szybciej się znajdą :razz: Quote
Jola_K Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 wczoraj w poludnie 3 kociaki trafily do lecznicy a 2 na dt do Cieszyna natomiast poznym wieczorem pozostala w schronie 9 zostala zabrana na dt wszystkie koty maja objawy kk, biegunki, sa odwodnione, potrzebuja opieki i pomocy lekarskiej Quote
BUDRYSEK Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Piąteczka moich nowych tymczasików nie wyglada za dobrze! 2 sa b.słabiutkie,cały czas tylko siedzą,3 daja sobie jakos rade,karmie je conv przez strzykawke. Wymiotuja,mają biegunki!:shake: Przerazliwie chude!!! I maleńkie!!!!!!! Jutro zabieram je do kliniki! Quote
Jola_K Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 jejku :( trzymam kciuki jestem pewna ze to z tej kwasnicy! musi byc dobrze! Quote
przyjaciel_koni Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Kolejne... Czy to jest do opanowania kiedykolwiek... Prosimy bardzo o pomoc finansową !!!!! Taka liczba kocinków pociąga za sobą naprawdę ogromne koszty !!!! Główny problem to opłacanie leczenia, kolejny to domy... Każda wpłata ma znaczenie ! Bardzo będziemy wdzięczni za Wasze wsparcie i zrozumienie, jak ciężka jest sytuacja !!! Jeśli więcej Osób wpłaci choć po kilka zł. to kociny będą miały większe szanse na przeżycie !!! Większość kocinek choruje... niektóre bardzo poważnie ! Quote
Herspri Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Co te koty dostawały do jedzenia w schronisku ? Bo moja dwójka od niedzieli zauważyłam że mają nie ciekawe kupki i tak jakby miały gazy :shake:. Koteczka jest mniej ruchliwa od buraska no i zdecydowanie chudsza. Apetyt mają taki sobie. Poza tym są bardzo pro ludzkie, i nie dają człowiekowi spokojnie posiedzieć przy komputerze ;) Jeśli były szczepione to koniecznie trzeba im załatwić książeczki zdrownia - przy adopcji ludzie o to pytają a wcale nie muszą mi wierzyć na słowo że były szczepione, gdyby dało się to jakoś załatwić było by super. Koty w swoich warunkach naturalnych :evil_lol: Quote
Jola_K Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Herspri napisał(a):Co te koty dostawały do jedzenia w schronisku ? ostatnio kwasnice :roll: potrawki na jej bazie ********* wlasnie qpy mnie interesowaly, bo te u Budryska tez maja biegunki, dzisiaj byly u weta ale jeszcze nie znam wyniku tej wizyty 4 pozostale kotki ktore pojechaly do Bytomia, te maja qpy w normie nie wiem dlaczego nie dostaly ksiazeczek zdrowia na te chwile szczepienie przyjmowalabym z przymruzeniem oka Quote
przyjaciel_koni Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Kociny nieustająco proszą o Waszą pomoc !!!!! Każdy grosz potrzebny... Jest zatrzęsienie kotków chorych !!!! Dziewczyny już nie wyrabiają !!!! Quote
BUDRYSEK Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Dzisiaj moja piąteczka Kocinek pojechała do kliniki-biegunki miały niesamowite!!! Zostały do jutra - dostają kroplówki,jutro będzie pobrany qpa do bad. Biedactwa były słabiutkie,wymiotowały,futerka matowe i te błagające oczka zeby Im pomóc!!!:-( Quote
peate Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 biedne kociaki :-( ciekawe kto wpadł na ten wspaniały pomysł nakarmienia psów i kotów kwaśnicą :angryy: teraz wszystkie biedaki przez to cierpią :madgo: Quote
BUDRYSEK Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 peate napisał(a):biedne kociaki :-( ciekawe kto wpadł na ten wspaniały pomysł nakarmienia psów i kotów kwaśnicą :angryy: teraz wszystkie biedaki przez to cierpią :madgo: Tak jest co roku!!!!!!!! W niedziele widziałam jeszcze 2 beczki tej kwaśnicy!!!!!!!! Quote
peate Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 BUDRYSEK napisał(a): W niedziele widziałam jeszcze 2 beczki tej kwaśnicy!!!!!!!! trzeba było zrobić w nich dziurki :diabloti: Quote
Jola_K Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 BUDRYSEK napisał(a):Tak jest co roku!!!!!!!! W niedziele widziałam jeszcze 2 beczki tej kwaśnicy!!!!!!!! miasto wpadlo na pomysl gdzie utylizowac odpady w schronisku :angryy: Quote
Recommended Posts