Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szukam do 2 super domów: 1 koteczki takiej kolo 3-4 miesiecy buraski albo bialej z dodatkami i kocurk 6-7 MIESIECY tricolor, albo rudy. prosze o info na pw, jesli wiecie o takowych...

Posted

irysek napisał(a):
szukam do 2 super domów: 1 koteczki takiej kolo 3-4 miesiecy buraski albo bialej z dodatkami i kocurk 6-7 MIESIECY tricolor, albo rudy. prosze o info na pw, jesli wiecie o takowych...

O ile sie orientuje , to kocurków trikolorków nie ma nigdy :cool3: Jak cos jest tri , to zawsze koteczka .

Posted

nie ma nigdzie, nie egzystuje cos takiego w przyrodzie? no do licha, to prosili mnie o szukanie wiatru w polu heheh.
musze sie z nimi skontaktowac i przegadac sprawe.

Posted

BIANKA1 napisał(a):
O ile sie orientuje , to kocurków trikolorków nie ma nigdy :cool3: Jak cos jest tri , to zawsze koteczka .

To ubarwienie jest sprzeżone z płcią, ale zdażają się baaaardzo rzadko kocury, które są niepłodne.

Posted

irysek napisał(a):

napisz prosze wiecej o tych domach-tu lub na pw, jakie maja warunki (wychodzace czy nie itp)
czy to aktualne?

ja dopiero dzisiaj dotarlam na net
mam "osobniki" pasujace do opisow ;)

oprocz trikolorka kocurka, to ewenement :roll:

kotki sa zdrowe po szczepieniu

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Dwa kociaki mogę zabrać z Żywieckiego schroniska do Herspri na Dt w Cieszynie, pokryję koszty ich utrzymania. Herspri ma u siebie juz kota, ktory nie raz przyjmował pod swój dach maleństwa. Proszę o kontakt z kims kto mógłby nam pomóc przy ich odbiorze. Ja mam u siebie Mariana z Żywca i on niestety nie lubi kotów. Proszę o info na pw.

witaj Elzbietka :)
ja dopiero dzisiaj mam dostep do internetu

wiem, ze Bydrysek jest juz z Toba w kontakcie i ze dwa kotki juz sa w drodze na dt
dziekuje za pomoc

w schronisku pozostalo 11 kociat, w tym 3 zakatarzone, ktore dzisiaj pojechaly do kliniki na leczenie
pozostale czekaja na dt, gdzie w dobrych warunkach czekalyby na swoje wymarzone domki

kotki sa szczepione

Posted

jutro dziewczyny będą w schronie to może pstrykną kilka fotek nowym maluchom ;)
jak je będzie widać to może chętne domki szybciej się znajdą :razz:

Posted

wczoraj w poludnie 3 kociaki trafily do lecznicy a 2 na dt do Cieszyna
natomiast poznym wieczorem pozostala w schronie 9 zostala zabrana na dt

wszystkie koty maja objawy kk, biegunki, sa odwodnione, potrzebuja opieki i pomocy lekarskiej

Posted

Piąteczka moich nowych tymczasików nie wyglada za dobrze!
2 sa b.słabiutkie,cały czas tylko siedzą,3 daja sobie jakos rade,karmie je conv przez strzykawke.
Wymiotuja,mają biegunki!:shake:
Przerazliwie chude!!!
I maleńkie!!!!!!!
Jutro zabieram je do kliniki!

Posted

Kolejne...
Czy to jest do opanowania kiedykolwiek...

Prosimy bardzo o pomoc finansową !!!!!
Taka liczba kocinków pociąga za sobą naprawdę ogromne koszty !!!!
Główny problem to opłacanie leczenia, kolejny to domy...

Każda wpłata ma znaczenie !
Bardzo będziemy wdzięczni za Wasze wsparcie i zrozumienie, jak ciężka jest sytuacja !!!
Jeśli więcej Osób wpłaci choć po kilka zł. to kociny będą miały większe szanse na przeżycie !!!
Większość kocinek choruje... niektóre bardzo poważnie !

Posted

Co te koty dostawały do jedzenia w schronisku ? Bo moja dwójka od niedzieli zauważyłam że mają nie ciekawe kupki i tak jakby miały gazy :shake:. Koteczka jest mniej ruchliwa od buraska no i zdecydowanie chudsza. Apetyt mają taki sobie. Poza tym są bardzo pro ludzkie, i nie dają człowiekowi spokojnie posiedzieć przy komputerze ;) Jeśli były szczepione to koniecznie trzeba im załatwić książeczki zdrownia - przy adopcji ludzie o to pytają a wcale nie muszą mi wierzyć na słowo że były szczepione, gdyby dało się to jakoś załatwić było by super.

Koty w swoich warunkach naturalnych :evil_lol:

Posted

Herspri napisał(a):
Co te koty dostawały do jedzenia w schronisku ?

ostatnio kwasnice :roll:
potrawki na jej bazie

wlasnie qpy mnie interesowaly, bo te u Budryska tez maja biegunki, dzisiaj byly u weta ale jeszcze nie znam wyniku tej wizyty
4 pozostale kotki ktore pojechaly do Bytomia, te maja qpy w normie

nie wiem dlaczego nie dostaly ksiazeczek zdrowia
na te chwile szczepienie przyjmowalabym z przymruzeniem oka

Posted

Dzisiaj moja piąteczka Kocinek pojechała do kliniki-biegunki miały niesamowite!!!
Zostały do jutra - dostają kroplówki,jutro będzie pobrany qpa do bad.
Biedactwa były słabiutkie,wymiotowały,futerka matowe i te błagające oczka zeby Im pomóc!!!:-(

Posted

biedne kociaki :-(
ciekawe kto wpadł na ten wspaniały pomysł nakarmienia psów i kotów kwaśnicą :angryy:
teraz wszystkie biedaki przez to cierpią :madgo:

Posted

peate napisał(a):
biedne kociaki :-(
ciekawe kto wpadł na ten wspaniały pomysł nakarmienia psów i kotów kwaśnicą :angryy:
teraz wszystkie biedaki przez to cierpią :madgo:

Tak jest co roku!!!!!!!!
W niedziele widziałam jeszcze 2 beczki tej kwaśnicy!!!!!!!!

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Tak jest co roku!!!!!!!!
W niedziele widziałam jeszcze 2 beczki tej kwaśnicy!!!!!!!!

miasto wpadlo na pomysl gdzie utylizowac odpady
w schronisku :angryy: