Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj znalazłam kolejna ofiare chłopskiego targu.
Jak w każdy wtorek i piątek okoliczni rolnicy przyjeżdzają handlować na targu w Gostyninie.
Po prawie każdym takim dniu można spotkać błąkające sie psy, koty w workach - dosłownie:crazyeye: - szkoda słów.

Dzisiaj - siedzę sobie w pracy i przez okno słysze straszne maiłczenie:-(
nie mogłam wytrzymać, poszłam szukać i znalazłam.
Przy murku w gęstym i wysokom zielsku siedział mały skulony kociak:placz: kochany właściciel pawdopodobnie wyrzucił malucha kilkanaście minut wcześniej bo jeszcze nie zdążył zmoknąć.

Posted

Zabrałam maluszka do srodka, starsznie płakał:shake:
Koleżanka zaoferołasi sie ze go zabierze ale.................
Ale jak okazało sie, że to mała kociczka to niestety chetni znikneli:-(
Zawiozłam znajdę do domu, jednak nie jest to szcześliwe zakończenie tej historii.
W domu mam 4 psy, które nienawidza kotów:mad: .
Jak odjeżdzałam to moja mama prawie biegła za samochodem i dobrze ze byłam szybsza.

Posted

jak to???!!!to kotka nie może być koffanym,przytulaśnym misiem?????:shake:
jak ten kocisz tam funkcjonuje wśród "pobratymców"?:diabloti:

agula:mam mase rodziny w i okolicach Płocka i niestety wiem jakie tam panują zwyczaje i mentalność odnośnie zwierząt:shake:chodzi mi głównie o wsie:shake:

Posted

dzwoniłam do domu, nie jest dobrze:shake:
moje psy dostały szału, kociak musi być cały czas noszony:shake:
Nie ma mowy by został u nas:shake:
Nie wiem gdzie moge go ogłosić, nie wiem również czy dobrze założyłam o nim wątek.
Kociak musi być oddany komus pod opiekę. My go nie upilnujemy przed psami, zreszta znając nastawienie mojej mamy do kotów nawet nie bedzie go pilnować:placz: i wygna na dwór.
Jak on to wytrzyma.
Niech mi ktos pomoże bo teraz siędze wpracy i tylko o nim myślę:-(

Posted

może zmień tytuł tematu np na: TYMCZAS DLA KOCIĄTKA NATYCHMIAST POTRZEBNY!PŁOCK! czy coś takiego...może ktoś się odezwie:shake: nie masz jakichś znajomych,którzy mogliby się nią zająć tymczasowo??
jest jakaś płocka strona internetowa,gdzie można zamieszczać ogłoszenia??można też popytać w okolicy,czy ktoś potrzebuje kota albo porozwieszać plakaty,że jest kiciulas do oddania pilnie...

Posted

a masz choćby piwnicę,schowek,cokolwiek gdzie można zamknąć,odizolować kota??zrób mu tam ciepłe posłanko,zorganizuj pudełko z piaskiem i może tam sobie siedzieć,gdy nie możesz się nim zająć...nic mu się nie stanie:)

Posted

niestety chyba narazie nie ma innego wyjścia...niech płacze...chyba lepsze to niż rozszarpanie przez psa;)dzwoń,dzwoń,może ktoś się zdecyduje:shake:zapraszaj do siebie ludzi,pokazuj im kotka,często jest tak,ze ktoś wcale nie planuje przygarnąć kota a jak go zobczay,zako****e się i kończy się happy endem:loveu:

Posted

ostatnie wieści z domu.
Na ławie stoi koszyczek dla malucha, on sam na rękach a mówj pies powoli demontuje ławę:evil_lol: biedny :diabloti: on jest wielkości kota wiec z takimi gabarytami to chyba padnie z przemeczenia.

Do nocy jakos bedzie, gorzej jak pójdziemy spać:shake: ale to jeszcze kilkanaście godzin

Posted

Proponuje zamknac kotka w lazience jezeli nie posiadasz zadnej klatki,transportera badz czegokolwiek w czym mogla bys go umiescic.Poloz tam dla niego poslanie i termofor z goraca woda.Moze jak poczuje cieplo i spokoj to usnie i da Wam chwile odpoczynku ;)

Posted

o i możesz też wsadzić tykający zegarek owinięty czymś miękkim:loveu:maluszki to lubią bo przypomina im bicie matczynego serduszka:loveu:mój Qndzio po jakimś czasie odkrył,że tościema i rozbroił budzik:diabloti:

Posted

wreszcie jestem, (nie mam neta w domu) :shake:
niestety ani groźbami ani prośbami nie mogłam uspokoić mojego jednego pieseczka:angryy: trzy pozostałe jakoś zachowują się przyzwoicie czyli:
ja z koteczkiem stoję na dworku i czekam jak załatwi swoje potrzeby to :angryy: biegają w odległości metra i z partyzanta próbuja podgryzać maluszka.
Do pomocy przyjechała moja siostrzenica kicię pilnować:shake: . Może dzisiaj będzie lepiej.
Maluszek mieszka w małym i wysokim kartoniczku, troszke jest spokojniejszy, ładnie wcina puszeczkę i mleczko.
Mam kilka fotek( nie umiem ich wkleić) ale niestety nie mogłam pokazać w pełni jego urody bo czterech zbujców tylko czychało aby skubnąć.

Posted

:shake: nie wiem jak długo bedę mogła go przetrzymać
jutro siostrzenica, która zajmuje sie kotkiem gdy jestem w pracy wraca do domu

Posted

słeecior!:loveu:

kiepska sprawa:shake:ale przecie kotkiem nie trzeba zajmować się 24h/dobę:cool3:
ja mojego kota na początku trzymałam w piwnicy w tajemnicy przed rodzicami i kotek siedział sam dobre parę godzin dziennie:)przeżył jakoś tą samotność,pytanie tylko czy domownicy zniosą jakieśmiałki i kwikiw razie czego;)

Posted

główny problem jest taki, że moje psy próbują go zagryść. Staram sie jak moge aby go zaakceptowały, pokazuję go, krzyczę jak na niego warczą, nawet karcę. Baz skutku:shake:
To jest ich pierwszy kotek a te wcześniej spotkane to tylko ganiały:shake:
Teraz biegają, są niespokojne, przestały jeść one poprostu dostały głupoty, siedzą i czekaja na okazję.

Kociak jest żywy, ciagle chce się bawic, jak idziemy do ogródka trzeba go pilnować bo wchodzi na drzewa w każdą dziurę itp:evil_lol:
W tym czasie psy są w domu zamkniete i dzieje sie meksyk na kółkach:angryy:

Posted

może ktos sie znajdzie :-( i go wybawi.
Ja juz wszystkich znajowych obdzwoniłam ale bez skutku.
Kicius jest naprawde słodki, biega, skacze, w kartoniku zamontowałam mu wiszacą zabawke (wyrób własny) bawił sie chyba 3 godziny tylko z przerwa na jedzonko:cool3:

Posted

Formica napisał(a):
ja go wezme jesli jest zdrowy i znajdzie sie transport na sląsk
, moge go dorzucic go mojej 4 tygodniowej dwójki

ale super:multi: :multi: :multi: :multi:
tylko zaznaczam, ze nie wiem jak to płeć:oops: