DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Szeksipr - Piękne imię :) Hopaj na pierwszą stonkę :) Quote
asiamm Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Zalosia napisał(a):proponuję nazwać pieska SZEKSPIR no to się zmienił tytuł wątku ;) Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Ale fajnie to brzmi :) Szkespir ... :) :multi: Quote
rita60 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Szekspir teraz szukamy dla ciebie odpowiedniego Hamleta ;) Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Nom. Hamlecie gdzie jestes? hop, hop. Szukamy Ciebie :evil_lol: Quote
asiamm Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 [quote name='przemas-ol']Nom. Hamlecie gdzie jestes? hop, hop. Szukamy Ciebie :evil_lol: nie chcemy więcej piesów do nadawania imion, wystarczą te które są, więc może Hamletem niech zostanie ten Azorkowy przystojniak: Quote
DarkAngels Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Jaki fajny psiak :) Hopamy na pierwszą stronkę :) Quote
Ziutka Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Dla mnie bomba te imiona...........Asiamm pomyśl sobie co jutro pani Zyta na to powie :lol:, że znowu coś wymyśliłyśmy i Ona się gubi w imionach :evil_lol:.......dla niej to wszystkie Misio i Misia :cool3: Quote
Zalosia Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 kochani moi, sprawiliście mi OGROMNĄ radość, cieszę się, że imię wam sie podoba, no tak się ucieszyłam, że aż wzruszyłam, no ale na starość człowiek dziwaczeje, u mnie jest min. Marcel od pana Proust'a, bo nie znam przeszłości pieska i wciąż żyjemy "W poszukiwaniu straconego czasu". Dzięki Sandra:loveu:, nie ma jak mariaż psiej duszy z literaturą piękną Quote
Ziutka Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Zalosia napisał(a): no ale na starość człowiek dziwaczeje :mdleje::mdleje::mdleje::roflt::roflt::roflt:dobre sobie....ale się ubawiłam :p Quote
MARCHEWA Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 No...i tak powinno być;) piękne imię dla pięknego psa:loveu: Quote
Witokret Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Faktycznie kawał przystojniaka z niego :loveu: Quote
BosiaB_86 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Świetne imię dla świetnego psiaka... :loveu: Gratuluje pomysłodawcy(czyni) ;) Quote
asiamm Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 halbina napisał(a):wrócimy tu jeszcze! o tak, wracaj z prezentem dla Szekspira! ;) Quote
agusiazet Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Pilnie potrzebny transport dla psiej mamy i szczeniaków na niedzielę 8 lipca z Lublina do Warszawy!!! Quote
halbina Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Szekspir był wielkim pisarzem, bo opisywał dramatyczne przeżycia ludzi. Ja jestem psem, ale mam na imię Szekspir, bo moje losy też są tragiczne… Chociaż mam najwyżej 9 miesięcy, wiem już, jakie czeka życie łańcuchowego psa. Od kiedy pamiętam, miałem już obrożę na szyi, a do niej przywiązany łańcuch. Chciałem być dobrym psem i służyć swojemu panu, a on zapominał dawać mi jeść i pić… zapomniał nawet o tym, że ja rosnę i że trzeba mi przecież zmieniać obrożę na większą… I tak ja rosłem, a obroża (a miała około 3 cm. szerokości) robiła się coraz bardziej ciasna i ciasna, dusiła mnie i raniła okrutnie, wrastała dosłownie w moje ciało… Kiedy zacząłem się dusić, a rana piekła już niemiłosiernie, postanowiłem spróbować uwolnić się z tej katuszy… szarpałem się, szarpałem długo, aż wreszcie się udało… W szaleństwie głodu i potwornego bólu pognałem przed siebie… Resztkami sił dobiegłem do stacji PKP w Sochaczewie i upadłem… Leżałem tak dwa dni... Tylko jeden człowiek pochylił się nade mną, tylko jeden zdecydował się mi pomóc… I tak trafiłem do schroniska. Tutaj jest lepiej niż na łańcuchu, choć i tu otacza mnie las krat i osacza samotność… Ale mam zawsze miskę wody i drugą jedzenia… Tutaj leczą moją szyję i czasem nawet pogłaszczą… Chcę być dobrym psem, ale nie chcę więcej łańcucha! Proszę, daj mi dom i swoją miłość, a ja dam ci wszystko, co mają do dania dobre psy! Quote
halbina Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 mam nadzieję, że mimo iż allegro już jest (Marchewo, dziękujemy!) to i "wyciskacz łez" się jeszcze przyda, choć fotki mówią same za siebie... :-( :-( :-( i tu wstawiłam opowieść Szekspira - psa łańcuchowego: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6301124&postcount=82 Quote
asiamm Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Halbino! Pięknie dziękujemy :loveu: Zapytam MARCHEWĘ czy może podmienić tekst na Allegro. Jeśli nie to damy go w następnej aukcji ;) Quote
Agnie Koty Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 z takim imieniem musi mu się udać! :lol: Kto pragnie ze mną iść W zielonym cieniu drzew, Gdzie szumi zdrój i liść, Gdzie dzwoni śmiech i śpiew- Niech śpiewa, niech śpiewa, niech śpiewa. Dzięcioła słychać stuk : Jedyny tutaj wróg To zima, wiatr i ulewa. /fragment piosenki z Jak Wam się podoba?/ Quote
asiamm Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Rana ładnie się goi. Psiak nadal przyjazny i spragniony ludzkiego dotyku. Quote
Ziutka Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Maleństwo strasznie płacze jak się go zostawia :-( :-(....serce pęka. Quote
rita60 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Szekspirku hopaj do gory i pokaz swoj słodziutki pycholek...... Quote
Recommended Posts