Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='przemas-ol']Nom. Hamlecie gdzie jestes? hop, hop. Szukamy Ciebie :evil_lol:
nie chcemy więcej piesów do nadawania imion, wystarczą te które są, więc może Hamletem niech zostanie ten Azorkowy przystojniak:

Posted

Dla mnie bomba te imiona...........Asiamm pomyśl sobie co jutro pani Zyta na to powie :lol:, że znowu coś wymyśliłyśmy i Ona się gubi w imionach :evil_lol:.......dla niej to wszystkie Misio i Misia :cool3:

Posted

kochani moi, sprawiliście mi OGROMNĄ radość, cieszę się, że imię wam sie podoba, no tak się ucieszyłam, że aż wzruszyłam, no ale na starość człowiek dziwaczeje, u mnie jest min. Marcel od pana Proust'a, bo nie znam przeszłości pieska i wciąż żyjemy "W poszukiwaniu straconego czasu". Dzięki Sandra:loveu:, nie ma jak mariaż psiej duszy z literaturą piękną

Posted

Zalosia napisał(a):
no ale na starość człowiek dziwaczeje

:mdleje::mdleje::mdleje::roflt::roflt::roflt:dobre sobie....ale się ubawiłam :p

Posted

Szekspir był wielkim pisarzem, bo opisywał dramatyczne przeżycia ludzi.
Ja jestem psem, ale mam na imię Szekspir, bo moje losy też są tragiczne…
Chociaż mam najwyżej 9 miesięcy, wiem już, jakie czeka życie łańcuchowego psa.
Od kiedy pamiętam, miałem już obrożę na szyi, a do niej przywiązany łańcuch.
Chciałem być dobrym psem i służyć swojemu panu, a on zapominał dawać mi jeść i pić… zapomniał nawet o tym, że ja rosnę i że trzeba mi przecież zmieniać obrożę na większą…
I tak ja rosłem, a obroża (a miała około 3 cm. szerokości) robiła się coraz bardziej ciasna i ciasna, dusiła mnie i raniła okrutnie, wrastała dosłownie w moje ciało… Kiedy zacząłem się dusić, a rana piekła już niemiłosiernie, postanowiłem spróbować uwolnić się z tej katuszy… szarpałem się, szarpałem długo, aż wreszcie się udało… W szaleństwie głodu i potwornego bólu pognałem przed siebie… Resztkami sił dobiegłem do stacji PKP w Sochaczewie i upadłem… Leżałem tak dwa dni...
Tylko jeden człowiek pochylił się nade mną, tylko jeden zdecydował się mi pomóc…
I tak trafiłem do schroniska. Tutaj jest lepiej niż na łańcuchu, choć i tu otacza mnie las krat i osacza samotność… Ale mam zawsze miskę wody i drugą jedzenia… Tutaj leczą moją szyję i czasem nawet pogłaszczą…
Chcę być dobrym psem, ale nie chcę więcej łańcucha! Proszę, daj mi dom i swoją miłość, a ja dam ci wszystko, co mają do dania dobre psy!

Posted

z takim imieniem musi mu się udać! :lol:

Kto pragnie ze mną iść
W zielonym cieniu drzew,
Gdzie szumi zdrój i liść,
Gdzie dzwoni śmiech i śpiew-
Niech śpiewa, niech śpiewa, niech śpiewa.
Dzięcioła słychać stuk :
Jedyny tutaj wróg
To zima, wiatr i ulewa.
/fragment piosenki z Jak Wam się podoba?/