Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='przemas-ol']?Ale ja sie ciesze :multi: Taki boski psiak z przeszzloscia wkoncu sie przekona do ludzi i bedzie ich kochac z calego serca :) :loveu: :multi:
on mimo tego co ma za sobą - jest przekonany do ludzi i jest im oddany jak chyba żaden inny w schronisku (no, może poza Huzarem :p) :lol:

Posted

[quote name='Marka']on mimo tego co ma za sobą - jest przekonany do ludzi i jest im oddany jak chyba żaden inny w schronisku (no, może poza Huzarem :p) :lol:Marka, Ty jesteś nieuleczalna z Huzara, hehe.
Tak sobie wyobraziłam jakbym to Huzarowi miała taką ranę oczyszczać. I mimo mojej sympatii dla tego radosnego miśka ciarki mi przeszły polecach ;)

Posted

Osiolek, Marka, to w końcu smarować mu tym Tormentiolem? Może Rivanolem by się szybciej zagoiło ale nikt mu tam nie bedzie co dzien rany przemywał, a jak Tormentiolem się posmaruje to na dłużej będzie.

Posted

asiamm napisał(a):
Osiolek, Marka, to w końcu smarować mu tym Tormentiolem? Może Rivanolem by się szybciej zagoiło ale nikt mu tam nie bedzie co dzien rany przemywał, a jak Tormentiolem się posmaruje to na dłużej będzie.

Ja bym posmarowala...

Poniewaz jak piszesz nikt mu codziennie nie bedzie przemywac, to moze przemyj rivanolem i potem poloz tormentiol.
On w temperaturze ciala bedzie sie rozplywal, wiec nie bedzie to caly czas gruby kit na szyi, ale cienka warstwa, ktora ma dzialanie lecznicze, ale jednoczesnie przepuszcza powietrze.

Sama nie wiem....

Ale mysle ze tu trzeba wybrac najmniejsze zlo - miedzy tym ze rana jest nieopatrywana i pozostawiana sama sobie, a tym ze sie przynajmniej probuje czyms ja "potraktowac".....

Mysle ze posmarowanie tormentiolen nie pogorszy, a jest szansa ze poprawi, a innej opcji nie ma....

Posted

Ja myślę, że to dobry pomysł, żeby najpierw ranę porządnie przemyć rivanolem, a potem cienko posmarować tormentiolem - wtedy powinno być OK (tylko pewnie za późno to piszę, bo Asia chyba wczoraj była w schronisku :oops:)

Posted

Byłyśmy tylko na chwilkę w schronisku. Tubka Tormentiolu wyciśnięta. Od góry rana już ładnie zrośnięta i porasta sierścią. A Szekspir cały czas radosny.

Posted

[quote name='asiamm']Byłyśmy tylko na chwilkę w schronisku. Tubka Tormentiolu wyciśnięta. Od góry rana już ładnie zrośnięta i porasta sierścią. A Szekspir cały czas radosny.

Co za uroda, a serce jakie - starczy dla dużej rodziny!

Posted

Fiona.22 napisał(a):
Nie wiem czy mi się coś nie pomyliło ale gdzieś na jego wątku chyba czytałam, ze on ma już zaklepany domek... :cool3:

Tak, dobrze czytałaś

Pani Monika ma przyjechać po Szekspirka w poniedziałek lub we wtorek....
Szekspir będzie mieszkał w Kaliszu....więc czeka go długa droga do domu...

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Tak, dobrze czytałaś

Pani Monika ma przyjechać po Szekspirka w poniedziałek lub we wtorek....
Szekspir będzie mieszkał w Kaliszu....więc czeka go długa droga do domu...

:multi::multi::multi:nie wazna droga,najwazniejsze,ze ta droga prowadzi do jego domku:lol:

Posted

droga rzeczywiście troszkę dluga ale bedzie miał wspaniały domek, a skąd to wiem? bo to bedzie mój domek:razz: , z niecierpliwością odliczam dni czekam aż zacznie sie urlopik i bedziemy mogli przetransportować bidulke i poświęcić mu cały ten wolny czas az sie psinka zaklimatyzuje

Posted

[quote name='foxi']droga rzeczywiście troszkę dluga ale bedzie miał wspaniały domek, a skąd to wiem? bo to bedzie mój domek:razz: , z niecierpliwością odliczam dni czekam aż zacznie sie urlopik i bedziemy mogli przetransportować bidulke i poświęcić mu cały ten wolny czas az sie psinka zaklimatyzuje
foxi :Cool!::Cool!::Cool!:jestescie wielcy:calus:

Posted

Foxi , tak bardzo się cieszę ,że zaadoptujesz Szekspirka. :multi: Cały czas dopingowałam temu pięknemu psiakowi , licząc na to ,że w końcu skruszy czyjeś serce:loveu: :loveu: :loveu: .