Wilejkaros Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Chyba 2 dni temu sunie ze schroniska w Ostrowii Maz dzięki Wolanturioszkom ze Stow. Niczyje trafiły na płatny tymczas do Teresina. To tak jakoś pomiędzy W-wą a Sochaczewem. Nie byłam tam osobiście i nie wiedziałam, ale szczegóły zna KingaW. Może jest tam miejsce jeszcze i może niedrogo? Quote
DarkAngels Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Nic nie obiecuje, ale postaram znaleźć psiakowi dom tymczasowy pośród znajomych. W Olsztynie także jest bardzo dobra klinika dla zwierząt przy Uniwersytecie, tam Szekspirek mógłby być leczony. Tylko co by było z kosztami leczeń? Ja bym po niego przyjechał, może by otworzyć skarpetke na Afn gdzie mozna by bylo wplacac pieniadze na leczenie i takie tam ... co Wy na to? Quote
gwen Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Myślę, że to świetny pomysł! Oby się tylko udało! Quote
erka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Przemas-ol, to by było świetnie:loveu: . Gdyby Ci się udało, to z pewnościa będą wpłaty na Szekspirka, bo już kilka osób deklarowało pomoc, ale nie było osoby, która by zajęła sie tym konkretniej. Quote
asiamm Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 przemas-ol byłoby super!!! to może jak się znajdzie DT wtedy założymy skarpetę na AFN? A ja zapytam Kingę o ten tymczas w Teresinie. Quote
Fiona.22 Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Czyżby Szekspirek zasilił armię tych, którym się udało? Quote
Wilejkaros Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Czytałam wątek Kluska-Olinka, którego przygarnęła Dorothy. Tam jest bardzo dużo zamieszania z pieniędzmi zebranymi na AFNie. Nie można ich wypłacić bez konkretnych faktur, a za paliwo nie zwracają wcale. Może lepiej na prywatne konto? No, nie wiem... Quote
halbina Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Dziewczyny i chłopaki, jeśli się zdecydujecie wpłacać na czyjeś konto bezpośrednio, to prosimy bardzo o jasne deklaracje wpłat i rozliczanie się z ich pożytkowania na wątku... sprawa dagi27 uczy, że w kwestiach finansowych zaufanie musi być ograniczone... :roll: Quote
Ziutka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Nie było mnie chwilkę na wątku naszego Szekspirka a tu takie dobre wieści :multi: :multi: Przemku....byłoby super gdyby udało Ci się znaleźć DT dla Szekspirka. Co do konta....Ja niestety nie mam konta....jestem na rencie i listonosz mi ją przynosi do domu więc konto mi jest zbędne....a nie chciałabym korzystać z konta TZ. Wydaje mi się, że jeżeli uda się Przemkowi znaleźć DT u niego....wśród znajomy to pieniążki powinny być wpłacane na jego konto :roll:.....jeżeli oczywiście się ze mną zgodzisz Przemku. Będziemy w sobotę w Azorku.....to powiemy Szekspirkowi, że może już niedługo będzie zdrowy i miał wspaniały DT....i że będziemy mu szukać najwspanialszego domku na świecie.....bo zasługuje na taki....jak każdy psiak. Quote
DarkAngels Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 A więc dzisiaj zaczynam poszukiwanie domu tymczasowego dla Szekspirka :) Quote
erka Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Przemas-ol, trzymamy kciuki,żeby Ci się udało, w Tobie teraz jedyna nadzieja dla Szekspirka.:p Quote
manforte Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Musi się udać! Pilnie potrzebny domek dla wspaniałego Szekspira. Quote
Marka Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ja myślę, że kwestie pieniężne nie są tu najważniejsze (no, chyba, że pies znalazłby się w hotelu), bo on nie potrzebuje żadnych operacji czy drogich konsultacji u specjalistów - to okropna, ale jednak "zwykła" rana - więc koszt jakiś maści gojących itp. nie powinien być duży. Jeszcze raz powtórzę - tu chodzi o czysty dom, opiekę i czas na zagojenie rany (zanim się zagoi i obrośnie sierścią minie pewnie co najmniej dwa miesiące). PS. A dzięki temu, że AFN działa tak jak działa (wypłaca pieniądze tylko na podstawie faktur z lecznic weterynaryjnych wystawionych na konkretnego psa) - ma zaufanie wielu internautów, którzy nie chcą wpłacać na prywatne konta - i ja rozumiem taką ostrożność. Quote
erka Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 To wszystko jeszzce do ustalenia, najważniejsze, żeby przemasowi -ol udłało się znaleźć jakis DT. Quote
Fiona.22 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Trzymamy kciuki za przemas-ol !!! Domek musi być!!! Quote
Marka Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 A ja tymczasem wystawiłam Szekspirkowi nowe ogłoszenie na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=222010153 (bardzo by się przydały nowe, ładne zdjęcia np. ze spaceru - bo te nie oddają jego urody i są zbyt mało zachęcające ;)) Quote
asiamm Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 MARCHEWA też mu cały czas odnawia Allegro, bo pytałam. Wrzuciłam go na stronę Azorka w dział Najbardziej potrzebujące (wykorzystałam Twój tekst, Marka). KingaW na razie nie odpisuje. Od mosii też chyba brak wieści... Czekamy na dobre wieści od przemasa-ol. Quote
asiamm Posted August 2, 2007 Author Posted August 2, 2007 KingaW mi odpisała. Ale to chyba nie jest dobre miejsce na DT dla Szekspira. Pewnie warunki miałby podobne jak w schronisku, a nie chodzi nam o to żeby go po prostu wyrwać ze schroniska, ale znaleść miejsce, w którym wygoi się rana. W każdym razie Kinga w weekend tam jedzie, obluka co i jak, i mi napisze jak to tam wygląda. Quote
DarkAngels Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Ja zaglądam i dalej szukam domku, a jak nie znajdzie sie domek? to moze hotelik, doba 20-40 zlotych. Prowadzą go moi znajomi. Mieści się on w domku jednorodzinnym z duza posesja. Ale to narazie nie wiem. Mam nadzieje, ze znajde tymczas :) trzymam sam za siebie kciuki :thumbs: Quote
Fiona.22 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Szekspirek wraca na góre i ludziom się pokazuje !!! Quote
Recommended Posts