NNL-BC Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Na poczatek: tak, wiemy że późno... ;) Ale dopiero od wczoraj wiemy na pewno ze mozemy skorzystac z hipodromu Akademii Rolniczej w Lublinie :multi: 14/15.07.07 organizujemy pikinikowy weekend agility & frisbee w Lublinie. Miejsce: Hipodrom Akademii Rolniczej przy ulicy Doswiadczalnej w Lublinie - http://www.ar.lublin.pl/mapa.html (Obszar III) Plan weekendu: Sobota 14.07.07: Agility - Need4Speed Cup 8.30 - 9.30: przyjmowanie zawodnikow 10.00: rozpoczecie przebiegow Agility: - Agility 0 - Agility Open - Puppy run - Team run Przerwa - Jumping 0 - Jumping Open - Puppy run - Team run Rozdanie nagrod Wieczorem gry na torze Puppy run to konkurencja dla psów w wieku od 4 do 15 miesięcy. W przypadku większej ilości zgłoszonych psów dzielimy psy na 2 klasy (od 4 do 10, od 10 do 15 miesięcy). W puppy run nie ma dyskwalifikacji, chyba ze ktos zupelnie pominie przeszkode i pobiegnie dalej. Mozna pobiec z zabawka w rece, nie mozna wejsc na tor ze smakolykami (smakołykami w liczbie mnogiej), można mieć JEDEN smakołyk dla psa w ręce - za zgubienie smaczka - dyskwalifikacja ;) Team to dwa psy tej samej klasy wzrostowej z 2 przewodnikami. Niedziela 15.07.07: Need4Speed Frisbee Cup 8.30 - 9.30: przyjmowanie zawodnikow 10.00: rozpoczecie zawodow Frisbee: - minidistance (1 runda) - time trial - puppy minidistance (rollerki ;)) - dartbee przerwa - pokazy freestyle - long distance - minidistance (2 runda) Rozdanie nagrod Puppy MiniDistance od 4 do 9 miesiecy, pole zmniejszone o polowe, czyli 5 jardow pomiedzy liniami. Dozwolone tyko rollerki. Czas 90 sec. Wszystkie rodzaje bezpiecznych dyskow dozwolone. Reszta wedlug regulaminu USDDN. Oplata startowa - 30zl za jeden dzien (agility albo frisbee), 50zl za dwa dni (agility + frisbee) Za drugiego psa 25zl za jeden dzien (agility albo frisbee), 40zl za dwa dni (agility + frisbee) Zgloszenia prosze przesylac mailem na adres ewabajka45@wp.pl Termin nadsylania zgloszen: preferowany do 09.07, absolutnie ostateczny do 12.07 (do 12.00) Sugestie, propozycje i konstruktywna krytyka mile widziane :lol: Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia w Lublinie!!! Ewa Quote
Asti Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Świetny pomysł :) - puppy run to jest doskonałe, w końcu coś dla amatorów agility z młodymi psami! Szkoda tylko, że mam tak daleko. Quote
Ewa3 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 a w zerowkach mozna miec smaczka lub zabawke:cool3: ? Quote
I-w-o-n-a Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 a w zerowkach mozna miec smaczka lub zabawke:cool3: ? Tak, zasady takie same jak dla papisiów. a kto bedzie sedziowal agility? Nie jest to do końca ustalone :oops: Na dniach wszystko będzie jasne, więc proszę o cierpliwość. Quote
stereo Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Szkoda, że tak późno :( Ja niestety wyjeżdżam, ale życzę Wam dobrej zabawy :D Quote
PATIszon Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 NNL-BC napisał(a): Puppy run to konkurencja dla psów w wieku od 4 do 15 miesięcy. W przypadku większej ilości zgłoszonych psów dzielimy psy na 2 klasy (od 4 do 10, od 10 do 15 miesięcy). W puppy run nie ma dyskwalifikacji, chyba ze ktos zupelnie pominie przeszkode i pobiegnie dalej. Mozna pobiec z zabawka w rece, nie mozna wejsc na tor ze smakolykami (smakołykami w liczbie mnogiej), można mieć JEDEN smakołyk dla psa w ręce - za zgubienie smaczka - dyskwalifikacja ;) A moge wiedziec jakie przeszkody wchodzic beda w sklad toru? Quote
I-w-o-n-a Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 A moge wiedziec jakie przeszkody wchodzic beda w sklad toru? Przede wszystkim tunele, ewentualnie hopki z tyczką na ziemii, być może rozłożona palisada, kładka na wysokości 40cm. Wszystko zależy od tego jakie psy się zgłoszą (w jakim wieku). To ma być zabawa i przyzwyczajenie maluchów do atmosfery zawodów. "Torki" naprawde bede bardzo proste i króciutkie ;) Quote
PATIszon Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 I-w-o-n-a napisał(a):Przede wszystkim tunele, ewentualnie hopki z tyczką na ziemii, być może rozłożona palisada, kładka na wysokości 40cm. Wszystko zależy od tego jakie psy się zgłoszą (w jakim wieku). To ma być zabawa i przyzwyczajenie maluchów do atmosfery zawodów. "Torki" naprawde bede bardzo proste i króciutkie ;) Brzmi kuszaco, choc nie wiem czy to nie za wczesnie ...... No nic, pomysle....... Jest jeszcze jedno ale......czy ja dam rade.....:evil_lol: Quote
Flaire Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 PATIszon napisał(a):Jest jeszcze jedno ale......czy ja dam rade.....:evil_lol:No będziesz miała nie lada wyzwanie biegnąc z dwoma "papisiami" na raz! ;) A że papiś potrafi, to Ty wiesz, bo już takowego filmowałaś! :lol: Quote
PATIszon Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Flaire napisał(a):No będziesz miała nie lada wyzwanie biegnąc z dwoma "papisiami" na raz! ;) No to co ja uprawiam trudno nazwac bieganiem.....:evil_lol: Rozum mowi nie....:roll: Umowmy sie tak: jesli uda mi sie przelozyc wizyte u lekarza, ktora mam w sobote to pojade. W koncu z Wawy do Lublina rzut beretem:p Quote
Mokka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 OlaAB napisał(a):czy to są oficjalne zawody?:cool3: A skąd takie podejrzenia? ;) Stawiałabym raczej na nieoficjalny piknik. Takie są najlepsze, szkoda, że już mam plany na ten weekend :shake: . Quote
2Monika2 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 kurcze no, też w tym czasie wyjezdżam :angryy: Quote
OlaAB Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Mokka ja też nie będę na tym "pikniku" ale patrząc na komunikat GKSP ....:eviltong: Quote
Mokka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 OlaAB napisał(a):Mokka ja też nie będę na tym "pikniku" ale patrząc na komunikat GKSP ....:eviltong: To nie patrz, dbaj o higienę psychiczną :lol:. Quote
OlaAB Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 staram się , naprawdę (już nawet wyprasuję koszulkę klubową - chociaż zwykle tego nie robię :lol: ) Quote
Aussie Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Dopiero zobaczyłam! Akurat ten weekend mam wolny i bardzo, bardzo chętnie bym przyjechała! Tylko nie mam jak zabrać dwóch psów! Kto z W-wy jedzie i miałby miejsce albo dla mnie z dwoma piesami, albo chociaz dla samej Asti? Astka jest zupełnie bezproblemowa w podróży, Musiałek może potwierdzić! Jesli będę miała jak zabrać oba piesy, to chętnie oba zgłoszę i na agility i na frisbee! Quote
stereo Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Ja też mogę potwierdzić, że Asti nie sprawia żadnych problemów. I prawie nie zajmuje miejsca ;) Quote
belgunia Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 A my się wybieramy, mam bardzo chętnych młodych zawodników:) Koszulki klubowe, może zdążymy je też zamówić i dostać:) Świeżutkie, nowiutkie:) Piknikowe oczywiście!:) NNLdki bardzo mamy ochotę przyjechać i zrobimy sporo, zeby dojechać, chociaż to kawałek drogi od domu... belgunia Quote
NNL-BC Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Zmiany w pierwszym moim poscie w odpowiedzi na pytania na priv: Oplata startowa - 30zl za jeden dzien (agility albo frisbee), 50zl za dwa dni (agility + frisbee) Za drugiego psa 25zl za jeden dzien (agility albo frisbee), 40zl za dwa dni (agility + frisbee) Zgloszenia prosze przesylac mailem na adres ewabajka45@wp.pl Termin nadsylania zgloszen: preferowany do 09.07, absolutnie ostateczny do 12.07 (do 12.00) Apropos dojazdu: ja nigdy po Lublinie nie jezdzilam autobusami ;) wiec nie wiem :oops: Ale sie dowiem i dam znac ;) http://www.ar.lublin.pl/mapa.html - PKS na granicy Obszaru I i III, PKP w obszarze III Pozdrawiam Ewa Quote
Guciek Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Brzmi bardzo kusząco, tym bardziej, że połączenia mam CUDOWNE :loveu: przenocuję w Radomiu a stamtąd od razu na dworzec PKP i autobusem do AR :) mój akurat ma ostatni krzyk na "puppisie" bo za tydzien bedzie konczyl 15mcy ;) hmm jak tu się nauczyć tunelów w 11 dni, bez posiadania takowych? :evil_lol: Quote
stereo Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Z prześcieradeł i krzeseł sobie zrób. Albo jakieś kręgi do studni przewrócone. Albo mu nory wykop w ogródku. ;) W końcu czego się nie robi dla startu w zawodach ;) Quote
Recommended Posts