Jump to content
Dogomania

Need4speed Cup Agility & Frisbee Lublin 14/15.07.07

Recommended Posts

Posted

Na poczatek: tak, wiemy że późno... ;)

Ale dopiero od wczoraj wiemy na pewno ze mozemy skorzystac z hipodromu Akademii Rolniczej w Lublinie :multi:

14/15.07.07 organizujemy pikinikowy weekend agility & frisbee w Lublinie.

Miejsce: Hipodrom Akademii Rolniczej przy ulicy Doswiadczalnej w Lublinie - http://www.ar.lublin.pl/mapa.html (Obszar III)

Plan weekendu:
Sobota 14.07.07: Agility - Need4Speed Cup

8.30 - 9.30: przyjmowanie zawodnikow
10.00: rozpoczecie przebiegow

Agility:
- Agility 0
- Agility Open
- Puppy run
- Team run
Przerwa
- Jumping 0
- Jumping Open
- Puppy run
- Team run
Rozdanie nagrod

Wieczorem gry na torze

Puppy run to konkurencja dla psów w wieku od 4 do 15 miesięcy. W przypadku większej ilości zgłoszonych psów dzielimy psy na 2 klasy (od 4 do 10, od 10 do 15 miesięcy).
W puppy run nie ma dyskwalifikacji, chyba ze ktos zupelnie pominie przeszkode i pobiegnie dalej. Mozna pobiec z zabawka w rece, nie mozna wejsc na tor ze smakolykami (smakołykami w liczbie mnogiej), można mieć JEDEN smakołyk dla psa w ręce - za zgubienie smaczka - dyskwalifikacja ;)

Team to dwa psy tej samej klasy wzrostowej z 2 przewodnikami.

Niedziela 15.07.07: Need4Speed Frisbee Cup

8.30 - 9.30: przyjmowanie zawodnikow
10.00: rozpoczecie zawodow

Frisbee:
- minidistance (1 runda)
- time trial
- puppy minidistance (rollerki ;))
- dartbee
przerwa
- pokazy freestyle
- long distance
- minidistance (2 runda)
Rozdanie nagrod

Puppy MiniDistance od 4 do 9 miesiecy, pole zmniejszone o polowe, czyli 5 jardow pomiedzy liniami. Dozwolone tyko rollerki. Czas 90 sec. Wszystkie rodzaje bezpiecznych dyskow dozwolone.
Reszta wedlug regulaminu USDDN.

Oplata startowa - 30zl za jeden dzien (agility albo frisbee), 50zl za dwa dni (agility + frisbee).

Zgloszenia prosze przesylac mailem na adres ewabajka45@wp.pl

Sugestie, propozycje i konstruktywna krytyka mile widziane :lol:

Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia w Lublinie!!!
Ewa

Posted

ja niestety też nie będę mógł przyjechać (dawno zaplanowany urlop:-), ale gratuluję pomysłu i rozmachu i życzę świetnej zabawy!

Posted

ŁukaszK napisał(a):
ehhh... akurat wypadlo na jedyna niedziele lipca ktora mam juz zajeta... :wallbash:

ale sobote masz wolna:razz:

Posted

Kurde nie mogło byc odwrotnie ja bym mogła ale w niedzielę, a wolę agility bo frisbee to dopiero zaczynamy ale może?????? do kiedy można zgłaszać soę do Ciebie Ewa????

Posted

Generalnie do ostatniej chwili, ale wolalabym ciut wczesniej ;)
Frisbee zaczynacie?? Cos mi chyba kit wciskasz :razz:

Przyjezdzaj na niedziele, jest bardzo malo osob na samo frisbee wiec beda tez gry agilitowe, biegi rownolegle itd.
No i super zabawa mam nadzieje :lol:

Pozdrawiam
Ewa

Posted

Ewa3 napisał(a):
ale sobote masz wolna:razz:

no i co z tego...? :eviltong:

Mudik napisał(a):
Kurde nie mogło byc odwrotnie ja bym mogła ale w niedzielę, a wolę agility bo frisbee to dopiero zaczynamy ale może??????

jedz magda na frisbee to bedzie chociaz jeden przedstawiciel klubu na tych zawodach... ;)

Posted

oki wyskrobię te 30 zeta hmm tylko jest jeden szkopuł dojazd.
no nic podjadę tylko byłabym późno w sobotę i z dworca w sobotę i w niedzielę popołudniu -wieczór do dworca musiałby mnie ktosik podrzucić:-)
;-)
z rana poniedziałek muszę być w wawie w pracy(i znów mi do pierwszego nie starczy i będę brać zaliczkę- a wszystko przez te Victorowe ząbki:-( )
a co z dyskami bo ja mam tylko swoje dwa mocno używane??????

Posted

oki wyskrobię te 30 zeta hmm tylko jest jeden szkopuł dojazd.
no nic podjadę tylko byłabym późno w sobotę i z dworca w sobotę i w niedzielę popołudniu -wieczór do dworca musiałby mnie ktosik podrzucić:smile:
;-)

SUPER!!! Zrobi sie :lol:

z rana poniedziałek muszę być w wawie w pracy(i znów mi do pierwszego nie starczy i będę brać zaliczkę- a wszystko przez te Victorowe ząbki:-( )
a co z dyskami bo ja mam tylko swoje dwa mocno używane??????

W zasadzie nie planowalam, ale moge odstapic kilka dyskow do uzycia w startach. Jakimi teraz zucasz?

Lukasz :razz: co z ta sobota???:razz:

Pozdrawiam
Ewa

Posted

o jesteś on line rzuam competitonami poluje na eurablendy a chyba pomyślę o flexach bo com. szybko sa podziurawione a jawzem nie idzie mi rzucanie, właśnie podliczyłam ,że będzie mnie ta wycieczka 75 zeta kosztowała a,e policzyłam wydatki -rozchody i przychody i na 90 % będę jeszcze w przyszłym tygodniu sprawdzę busy bo wracać bym jechała busem z Lublina do radomia i stamta do siebie pkp, musze do kotów pojechać, a rano do wawy do pracy będzie wesoło :-) jak nie zapomnę to Twoje ksiażki przywiozę:-)

Posted

Widzę,że już poszłaś spać czy może szykujesz się na jutro nie wiem czy się wybierasz, ja juz idę spać Dobranoc bo raniutko wstaję Pozdrawiam Magda&Mudiki

Posted

Było bardzo fajnie i jeszcze bardziej gorąco, wyniki z sobotnich przebiegów agility są w poście o tym samym tytule na wątku agility zawody by I_W_O_N_A. Byliśmy 10 ci w minidistance i muszę sporo nadrobic do mojego diabełka dziecko łapie rzuty za 4 w locie tylko Pańcia tak nie umie rzucać(jeszcze,jeszcze:-) ) Była woda do ochłody, super ciacho i atmosfera rodzinnego pikniku,było warto ale psy wykończone pogoda wstały o 12(hmm,hmm poszliśmy spac o 3 nad ranem te pociągi polskie:-( )
Magda&Mudiki

Posted

Mudik napisał(a):
Było bardzo fajnie i jeszcze bardziej gorąco, wyniki z sobotnich przebiegów agility są w poście o tym samym tytule na wątku agility zawody by I_W_O_N_A. Byliśmy 10 ci w minidistance i muszę sporo nadrobic do mojego diabełka dziecko łapie rzuty za 4 w locie tylko Pańcia tak nie umie rzucać(jeszcze,jeszcze:-) ) Była woda do ochłody, super ciacho i atmosfera rodzinnego pikniku,było warto ale psy wykończone pogoda wstały o 12(hmm,hmm poszliśmy spac o 3 nad ranem te pociągi polskie:-( )
Magda&Mudiki

No, ogólnie brzmi bardzo fajnie :multi:

A zdjęcia jakieś może macie? :cool3:

Posted

Pogoda dopisala, slonce i patelnia caly dzien, niestety byly rowniez dosc nieprzewidywalne powiewy wiatru :cool1: co chyba widac po wynikach ;)
Zaczelismy z opoznieniem, czekalismy na dojezdzajace z Warszawy teamy, Wieslaw & Bajka sie niestety nie pojawili.

Na Time Trial itp nie starczyla nam czasu ani sily, do Ultimate tez jakos chetnych nie bylo :cool1:

Na poczatek dnia byl Welcome Torcik:

Mial byc jeszcze jeden torcik, frisbowy, ale w kuchni zezarly go moje psy niestety (ktos nie domknal dzwi :placz:)

Ponizej wyniki, bez zadnych rewelacji niestety :roll:

Puppy MiniDistance:
1. Martyna & Kosma 34 (18 + 16)
2. Ela & Milki 33 (15 + 18 )
3. Marzena & Jaya 31 (15 + 16)

Young Dogs MiniDistance:
1. Iwona & Ness 20 (11 + 9)
2. Rafal & Rumor 14 (10,5 + 3,5)

MiniDistance:
1. Regis & Olly 21 (9 + 12)
2. Aga & Aksa 17 (6,5 + 10,5)
3. Marzena & Cassy 15,5 (0 + 15,5)
4. Aga & Ruda 13 ( 5 + 8 )
5. Regis & Alice 12,5 (8,5 + 4)
6. Regis & Seven 11,5 (3,5 + 8 )
7. Ewa & Ruda 11 (4,5 + 6,5)
8. Martyna & Raisa 10 (4,5 + 5,5)
9. Ewa & Olly 9 (2,5 + 6,5)
10. Magda & Victor 8 (4,5 + 3,5)
11. Jarek & Raisa 7,5 (0 + 7,5)
12. Ela & Pessi 7 (4 + 3)
12. Regis & Vinci 7 (3 + 4)
14. Ewa & Pessi 4 (4 + 0)
15. Regis & Bajka 3,5 (3,5 + 0)

Pozdrawiam
Ewa

Posted

Pogoda z całą pewnością postawiła poprzeczke bardzo wysoko. Szymon udowodnił że będze coraz groźniejszy! Ja chciałem podziękowac Ewie i Spółce za inicjatywę i namawiac innych by szli w jej ślady.
Mam jeszcze pytanie, Marzena miała 15,5 w drugiej kolejce, a w pierwszej 0. Czy to oznacza że nie dojechała na pierwszą?

Posted

Mam jeszcze pytanie, Marzena miała 15,5 w drugiej kolejce, a w pierwszej 0. Czy to oznacza że nie dojechała na pierwszą?

Marzenka byla u nas od piatku wieczora, w 1 rundzie po prostu jej nie poszlo... :roll:
A co do inicjatywy...ciesze sie ze tym ktorzy byli sie podobalo, reszta niech zaluje !!! :diabloti:

Pozdrawiam
Ewa

Posted

NNL-BC napisał(a):

A co do inicjatywy...ciesze sie ze tym ktorzy byli sie podobalo, reszta niech zaluje !!! :diabloti:

Pozdrawiam
Ewa

oj, reszta żałuje, bo reszta jeszcze w sumie żadnych zawodów frisbee nie widziała:oops: :lol:

Ale reszta chętnie by obejrzała, gdyby takie coś zorganizowano w Łodzi, ew. okolicach:cool3:

Pozdrawiam,
Natalia