Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ayshe, wielkie dzięki za zdjęcia, ostatni pies wygląda na mocniejszego, te ze zdjęć wcześniejszych faktycznie takie drobne, choć wiesz, czarny kolor wyszczupla :lol:

Posted

prosze bardzo:p .zdecydowanie czarne onki maja problemy z koscia i pietnem plci,zwiazaniem i przodami ale psy w typie bustera tez sie pojawiaja i sa uzywane do hodowli-wiec praca hodowlana trwa.:cool1:

Posted

ayshe,
mam prośbę :modla: Wrzucam tu zdjęcie mojego "maluszka". Mogłabyś go ocenić. Wiem, że to trudne ze zdjęcia ale napisz to co widzisz (zalety, wady). Nie musisz owijać w bawełnę - ja się nie obrażam ;)

Posted

[quote name='AM']ayshe,
mam prośbę :modla: Wrzucam tu zdjęcie mojego "maluszka". Mogłabyś go ocenić. Wiem, że to trudne ze zdjęcia ale napisz to co widzisz (zalety, wady). Nie musisz owijać w bawełnę - ja się nie obrażam ;)

bardzo ladna samcza glowa,dobre ramie,bardzo dobra lopatkawyrazny klab,pies zwiazany,z bardzo dobra gorna i dolna linia,wady:tyl-przydalby sie lepiej ulozony zad[za mocno sciety,linia od klebu do kosci kulszowych nie jest jednolita,zalamanie za klebem jest ale nieduze i przy takim ulozeniu przodu-norma],a co za tym idzie lepiej ulozone udo.zad o dlugosci wystarczajacej.pies w niemczach dostalby hodowlanke.zdecydowanie przydalby sie mocniejszy tyl.:oops: .

Posted

absolutnie nie jest-co za bzdura.:mad: .widzialam gorsze eksteriery ktorymi sie zachwycano tylko dlatego ze mialy dlugie tylne nogi i wygarbiony grzbiet[z nieplynna linia grzbietu tylko prosto za klebem i lup na dol].ludzie ktorzy uwazaja ze kazdy uzytek jest be bo nie wyglada dokladnie jak eksterier i nie zamiata tylkiem to zdecydowani zwolennicy tego ze jak onek nie zamiata tylkiem po ziemi i nie placza mu sie podudzia to juz boorek.ja sie z tym absolutnie nie zgadzam.przydaloby sie w uzytkach poprawic ulozenie zadu i ramienia.oraz pietno plci .z tym hodowcy uzytkow musza powalczyc bo to wplywa na ruch psa i wydajnosc tegoz ruchu.i jak widze robia to.znowu hodowcy eksterierow skonczyli [dobra,nie wszyscy;)]ped do hipertypu ringowych onkow.i pewnie gdzies w polowie drogi sie spotkaja nie rezygnujac z niczego a dazac do jednego celu-hodowli psow ktorym budowa ma pomagac a nie przeszkadzac.i nie zapominajac ze onek nie jest i nie moze byc psem hodowanym dla jakiegokolwiek przegiecia w ktorakolwiek strone.

Posted

Śliczny "pasztet" - fajnie sie ocenia fotki, no nie?;)
btw..czarne...ayshe......a jak Ty oceniasz Gero?/no poza długością sierści oczywiście/
Masa fotek na owczarek.pl i już nie mam siły kopiować- bywasz tam wiec widzisz ....

Posted

in_a napisał(a):
Śliczny "pasztet" - fajnie sie ocenia fotki, no nie?;)
btw..czarne...ayshe......a jak Ty oceniasz Gero?/no poza długością sierści oczywiście/
Masa fotek na owczarek.pl i już nie mam siły kopiować- bywasz tam wiec widzisz ....

mysle ze to fajna zabawa:razz: ;) .pies AM nie jest pasztetem.widzialam gorsze uzytki.DONow nie oceniam.nawet w zabawie.nie bawi mnie to bo i po co.ladny kudlaczek.i tyle.

Posted

Oczywiście że NIE JEST PASZTETEM ,dlatego użyłam jej własnego okreslenia w cudzysłowiu. Myśle nawet, że jest całkiem-całkiem jak na użytka.
Co do moich chłopaków, to uważam że nie są aż tak bardzo długowłose, znajdziesz nie jednego z podobną szatą nawet na niemieckich wystawachm, ale oczywiście nie nalegam na ocene:razz: ;)

Posted

jak juz na dogsach pisalam-bylam na twojej stronce.masz fajne psiaki.ale ja na temat donkow wchodzic nie bede-wybacz:oops: :roll: :cool3: .jestes sedzina od donow-mysle ze wiesz co masz:p .

• 1 month later...
  • 7 months later...
Posted

Witam!!! Chcemy zakupić czarnego owczarka niemieckiego. Zalezy mi żeby miał rodowód FCI. Mam pare pytan:

Czy czarne owczarki niemieckie mają charakter zblizony do "standardowych" owczarków? Pytam, gdyż posiadam białego owczarla niemieckie, a te czesto bywają strachliwe i takie jest własnie mój pies. Chciałabym uniknąć takich problemów, i czy czarne ony też odbiegają od wzorca ONA?
Czy mogłabym dostać jakieś namiary na hodowle FCI prowadzące czarne owczarki niemieckie? Z chęcia dowiem się też jakie hodowle w Polsce przodują w hodowaniu owczarków niemieckich (zależy mi oczywiście także na badaniach rodziców i zdrowiu!!!) Niestety nie znam się na dobrych liniach ON, bo jesli nie znajdę czarnego ONa napewno skusze się na tego "standardowego", a warto dowiedzieć się z jakiej linii najlepiej brac pieska:)
Pozdarwiam sredecznie.

• 3 months later...
Posted

proszę o adresy stron czeskich lub słowckich owczarka niemieckiego ale ma być czarny i z długim włosem jeżeli ktoś zna to bardzo proszę gg4834980

Posted

Czesi i Słowacy o ile wiem, nie hodują ON z długim włosem. Czasami w hodowlach ONków "normalnych" zdarzają się długowłose. Wtedy są sprzedawane jako "pety" za mniejsza cenę. O czarnych ONkach i hodowlach było TUTAJ, TUTAJ i TUTAJ

• 1 month later...
Posted

Jest do oddania czarny ONek, około roku, piękny, szkolony. Jeśli nie znajdzie domu zostanie uśpiony w ciągu 2 tygodni. Właścicielka chce się pozbyc psa ponieważ podobno ugryzł jej syna (prawdopodobnie pies był sprowokowany). Dlatego szukamy domu bez dzieci. PILNE!!!

Posted

dla mnie maja jeszcze troszke pracy nad ramieniem i koscia.;)
wole niemieckie.chociaz niektore czeskie sa juz ok.
niemiecki hasko fern-tal[a propos czarniawych;)]

Posted

V kkl1,schh3,syn quasy'ego bosen nachbarschaft:loveu: i wnuczki Ilji schwarzen zwinger -sid fasanerie,inbred na andrel'a 5-5

jego dzieci[moja parth jest po sidzie:loveu: ]-czarne bo to taki temat:p
quick eichenluft

panther eichenluft

z takich hodowli co maja czarniawe ktore cenie to hodowla schwarzen eule po suce eule schwarzen drachen
min.eule byla kryta psem orloff karthago sg,kkl1,schh3[orloff jest synem fero a raczej byl bo urodizl sie w 1989roku.].

• 2 weeks later...
Posted

uzytek czeski w nowoczesnym typie.
dygresja:jestem ciekawa COwymysla pseudohodowcy na swoje piszpan onki .bo slyszalam juz ze jak onek ma grzbiet jak np.belg to to oznacza ze jest uzytek:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .ale skuuuchaaaa:eviltong: :diabloti: .
Chino Leryka

i chino na treningu

Posted

U nas kiedyś przekonywali, że jak się urodzi w miocie eksterierów brzydki szczeniak to bedzie użytek :lol: :cool3: Nawet kiedyś kolega pewnego hodowcy chcąc zareklamować szczeniaka eksterierowego jako użytka powiedział: "no nie jest ładna ale za to bedzie użytkowa"... :roll:

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no tak..fajne "alibi'.jestem ciekawa co bedzie jak uzytki w wiekszej populacji beda eksterierowo ok.:roll: .pewnie ze rasa sie wyrodzila i nawet juz uzytki nie maja grzbietow belga:evil_lol: .
a tak na serio...ja oczywiscie przytupuje z zachwytu.nad praca hodowcow.ze nei szukaja owego alibi.pracuja nad eksterierem i pchaja to do przodu.dzieki temu hodowcy eksterierow beda musieli podciagnac charakter i popedy.taka jestem optymistka:oops: .wierze w to tepo i slepo ze hodowcy eksterierow musza w koncu sie ruszyc ze nei tylko klusowanie po ringu....bo inaczej moga sie obudzic z reka w nocniku8).