Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się zastanawiam, żeby za 3-4 lata kiedy już odpowiednio wychowam (a przynajmniej będę chciał :lol: ) Jenny wziąć następnego psa, niekoniecznie labradora, może jakąś mniejszą rasę, ale raczej drugiego labka.😛
Czy wtedy kupić psiaka z tej samej czy też innej hodowli?
Ile miały lat wasze dotychczasowe psy, kiedy wprowadzaliście do domu nowego labowego czy też "labopodobnego" domownika? 😛

Posted

Czy z tej samej hodowli czy z innej to od Ciebie zależy, czy jesteś zadowolony, czy masz dobry kontakt z hodowcą, a przede wszystkim czy widzisz że pies którego brałeś miał dobrą socjalizację. Należy wziąć pod uwagę ogólne wrażenie - czy hodowca utrzymuje kontakt z nowymi właścicielami, pomaga w wystawach, przejmuje się losem psiaków, wybiera dobry dom czy myśli jedynie o zarobku.

Myślę, że decyzję o kolejnym psie najlepiej podjąć po odpowiednim ułożeniu pierwszego psa. Pamiętaj o tym, że psy uczą się od siebie zachowań - najczęściej niestety tych złych. A tak z ciekawości, o jakiej rasie poza labkiem jeszcze myślisz? :)

Posted

Hodowla jest spoko, socjalizacja ok, kontakt z hodowcą mam stały, przejmuje się losem, udziela wskazówek.
Dlatego myślę że tak dopiero za 3-4 lata, może dłużej gdy Jenny będzie dobrze ułożona, przynajmniej w części.
Poza labradorem myślałem też o Jack Russel Terier lub Buldogu Francuskim, ale coś mi się wydaje, że jednak będzie to labrador ;) :eviltong: