Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AniaB napisał(a):
Pralinka :loveu: - mała suśka - prosi o dom!!

Napiszcie mi coś o niej więcej, proszę...
Malutka, to znaczy?
Jaki ma charakter?
Czy jest zdrowa, ewentualnie co jej dolega?

Im więcej, tym lepiej...

Może...

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pralinka nie jest ani malenka ani zbyt duza. Taka w sam raz - w klebie troche powyzej polowy lydki.
Cudowne umszczenie, dluzszy wlos, puszysty ogon co widac na zdjeciach.
Ma wspanialy charakter, niezwykle tolerancyjna dla psow, chetnie se z nimi bawi. Kocha ludzi, uwielbia zabawy pieszczoty i przytulanie - jest radosna i energiczna. Wlasciwie to jeszcze psie dziecko (tylko takie starsze ;)). Ma ok 1,5 roku.
Jest zdrowa, po pierwsze cieczce, nie sterylizowana.
To naprawde wyjatkowa sunia tylko jakos nie ma szczescia. W schronisku jest juz od kilku miesiecy chociaz ciagle ja oglaszamy...

Posted

No, nie powiem, ale wylewni z tymi informacjami o psince to nie jesteście...:shake:

01 listopada odeszła moja ukochana sunia, Figa[*].... Wiem, że żaden inny pies nie wypełni mi pustki po NIEJ, ale szukam ...
Tak jak Figa, ze schroniska...

Zdradzę, że zako****ę się w.... hmm, jeszcze Pralince:evil_lol:, coraz bardziej, ale...
W domu mam jeszcze dwa inne, dorosłe psy. Wybierając nowego towarzysza, muszę mieć i to na uwadze...

Na podstawie fotek i kilku lakonicznych zdań to ja mogę wybierać co najwyżej makatkę...:mad:

Dlatego piszcie mi o niej jak najwięcej!

Czy kiedykolwiek mieliście okazję obserwować ją poza schroniskiem?
Jak reagowała na nowe, nieznane otoczenie?
Czy spokojnie zostaje w domu?
Czy ma jakieś uczulenia?
Czy jest zdrowa?

Czy? czy? czy? czy?........

Nie unikajcie też tych mniej "atrakcyjnych" informacji. Z wieloma niepożądanymi cechami można sobie przecież poradzić, mam doświadczenie w pracy z psami - niektórzy z Was kojarzą mnie być może ze startów w obedience czy agility...

Dajcie mi jakiś namiar na to schronisko, gdzie to wogóle jest??? (mam nadzieję, że w Polsce:diabloti:), jak tam dojechać?
Chcę spotkać się z sunią na żywo, tylko w ten sposób będziemy mogły stwierdzić wzajemnie, czy do siebie "pasujemy" ( o ile to wogóle możliwe w warunkach schroniskowych...:shake:), albo poczujemy do siebie "to coś", albo nie...

Posted

Figolandio - to co napisalismy o Pralince to wszystko co o niej wiemy... (pisanie nie jest moja najmocniejsza storna).
Przed chwila dzwonilem do Pani Kierownik zeby dopytac i przekazac Ci jakies dodatkowe informacje i dowiedzialem sie ze Pralinka w sobote pojechala do nowego domku.
Szkoda ze ta adopcja nie doszla do skutku - ominelo ja tyle fajnych rzeczy - psie sporty, kolezanki itp ale jednoczesnie bardzo sie ciesze ze malutka jest juz we wlasnym domku.
Byla jednym z najradosniejszych psiakow w schronisku a tyle czekala...

Powodzenia Pralinko w nowym domku!