Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nigdzie na naszym forum nie znalazłam nic na ten temat.

Od kilku dni Iwanek lizał przednią łapkę zwłaszcza przed spaniem. Myślałam, że coś z pazurkiem. Reagował na wszelkie moje próby obejrzenia bardzo nerwowo, wręcz przeistaczał się we wściekłą bestię. W końcu jednak jakoś mi się udało.
Odkryłam jakąś jakby kulkę między palcami :placz:
Byłam dziś u weta i stwierdził, że piesek musiał się zakłuć czymś na spacerze, pewnie jakąś suchą trawą, a to miejsce jest bardzo wrażliwe. Obecnie często ma takie przypadki nawet u dużych psów. Stwierdził też, że dobrze, że szybko zareagowałam, bo czasami przychodzą do niego psy z cała łapą spuchniętą od tego.
Iwan dostał jakieś dwa zastrzyki, które zniósł dzielnie i maść ichtiolową do smarowania. Jeśli chodzi o smarowanie zdecydowanie jest mniej dzielny :-(
Wychodzi na to, że trzeba teraz bardzo z tym uważać i dokładnie patrzeć na łapeczki naszych maluszków.

Czy ktoś juz to przerabiał?

• 2 months later...
Posted

ojej koleżanki suczka(kundelka mała) miała to samo tylko że u niej szybciej napuchło. Jednego dnia lizała sobie namiętnie łapkę i nic widać nie było, na drugi dzień jak sie obudzili miała mocno napuichniętą łapkę i pojechali do weta. Okazało się że przez noc zdążyła się już tam ropa zebrać i musiała mieć nacinaną poduszeczkę ale wszystko było ok. Też dostała zaszczyki i potem maść do smarowania i po tyg. było ok:)