danani Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Nigdzie na naszym forum nie znalazłam nic na ten temat. Od kilku dni Iwanek lizał przednią łapkę zwłaszcza przed spaniem. Myślałam, że coś z pazurkiem. Reagował na wszelkie moje próby obejrzenia bardzo nerwowo, wręcz przeistaczał się we wściekłą bestię. W końcu jednak jakoś mi się udało. Odkryłam jakąś jakby kulkę między palcami :placz: Byłam dziś u weta i stwierdził, że piesek musiał się zakłuć czymś na spacerze, pewnie jakąś suchą trawą, a to miejsce jest bardzo wrażliwe. Obecnie często ma takie przypadki nawet u dużych psów. Stwierdził też, że dobrze, że szybko zareagowałam, bo czasami przychodzą do niego psy z cała łapą spuchniętą od tego. Iwan dostał jakieś dwa zastrzyki, które zniósł dzielnie i maść ichtiolową do smarowania. Jeśli chodzi o smarowanie zdecydowanie jest mniej dzielny :-( Wychodzi na to, że trzeba teraz bardzo z tym uważać i dokładnie patrzeć na łapeczki naszych maluszków. Czy ktoś juz to przerabiał? Quote
danani Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 Agata_B napisał(a):U biedaczek :( po tygodniu smarowania wszystko było ok :multi: Quote
Patikujek Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 ojej koleżanki suczka(kundelka mała) miała to samo tylko że u niej szybciej napuchło. Jednego dnia lizała sobie namiętnie łapkę i nic widać nie było, na drugi dzień jak sie obudzili miała mocno napuichniętą łapkę i pojechali do weta. Okazało się że przez noc zdążyła się już tam ropa zebrać i musiała mieć nacinaną poduszeczkę ale wszystko było ok. Też dostała zaszczyki i potem maść do smarowania i po tyg. było ok:) Quote
Recommended Posts