Jagienka Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Lucyja napisał(a):Jagienko rozmawiałam telefonicznie z Sylwią. Ustaliłyśmy, że kolak, albo pójdzie na stałe do Sylwii, albo do mnie na tymczas. Niestety pan straszy uśpieniem psa, więc nie ma no co czekać, tylko trzeba działać. Dzizus :crazyeye: Ciotki dzięki Wam ogromne!!!!!! :modla: :modla: :modla: Quote
Sylwia Gd Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 W takich sytuacjach trzeba działać szybko , więc nie dziękuj nam ;) . A ja mam taką naturę, że jak coś postanowię to idę jak burza hihihihi. W niedzielę damy znać jaki finał sprawy, bo napewno go po spotkaniu zabieram, teraz jestem na etapie " urabiania męża " Trzymajcie kciuki cioteczki :lol: . Boże, jak ja kocham collaki. To już jakaś obsesja !!!!! Quote
Lucyja Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Sylwia Gd napisał(a): Boże, jak ja kocham collaki. To już jakaś obsesja !!!!! Bo kolaki działają jak narkotyk :) Uzalezniają i nie da się z tego wyleczyć :evil_lol: Quote
ania_ns Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 witam wcale zięc nie decyduje o wszystkim on szuka najlepszego rozwiązania w tej sytuacji. Nawet nie zdajecie sobie sprawy w jakich warunkach żyl do tej pory ten piesek,naszym zdaniem zasługuje na dużo lepszy dom bo naprawdę jest wdzięcznym pieskiem.Wiem o czym mowie bo sami wzieliśmy psa ze schroniska i wiem jak trudno pogodzić sie z tym ze trzeba psa oddać.Ale jeżeli psu nie będzie brakowało jedzenia i miłości to na pewno będzie mu lepiej niż w tym domu. Quote
Lucyja Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ten piesek rzeczywiście na zdjęciach wygląda na smutnego psa. Jesli pani u której jest nie ma odpowiednich warunków czy funduszy na trzymanie pieska to rzeczywiście lepiej żeby go komuś oddać. A z drugiej strony jesli to jest starsza osoba, to może własnie ten pies nadaje sens jej życiu. Widzę, że to trudna sprawa, bo trzeba zadbać o dobra człowieka i psa. Quote
Dziunia_40 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Bardzo przepraszam, że ja nie na temat ale widzę, że na tym wątku wypowiadają się osoby z Nowego Sącza a właśnie w tym mieście potrzebna jest wizyta poprzedzająca adopcję. Nie możemy nikogo znaleźć z tych okolic kto by ją przeprowadził. Może ten domek okaże się godny zaufania i wówczas jakaś bieda znajdzie w nim schronienie. Numer do osoby zainteresowanej przygarnięciem psa podam na PW. Czy możecie nam pomóc? Quote
Lucyja Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Biedny Hamerek nie wie, że spędza ostatnie chwile ze swoją panią :( A potem wyruszy w podróż i miejmy nadzieję, że los się do niego uśmiechnie. Quote
Lucyja Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Sylwia odbiera Hamerka w środę od pana. A to czy piesio pojedzie do niej do domku na stałe czy do mnie na tymczas jest jeszcze pod znakiem zapytania. Sylwia potrzebuje czasu na urobienie TZ-ta :evil_lol: Quote
Jagienka Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 A ja wiem, że Hammer już pojechał... Będą jakieś informacje?? Mamy nawet chętnego na collie z tel po Hammera. Quote
Lucyja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Właśnie rozmawiałam z Sylwią. Hamer jedzie z nią do domu :multi: Jest jeszcze tylko jedna niewiadoma czy się wszystkie pieski dogadają, bo Sywia ma dwa pieski collie. Myślę, że to zgodne stworzenia, więc wszystko wygląda na to że Hamerek ma dom i wspaniałą pańcie, pana i dzieciaki do towarzystwa :) Quote
Lucyja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Jagienka napisał(a): Mamy nawet chętnego na collie z tel po Hammera. Jagienko może by wykorzystać tą chętną osobe na collie dla innego kolusia. W Niepołomicach jest niewidomy Mawi i jest też mix collie suczka Laura. Quote
Ulka18 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Lucynko, mam od Jagienki wolny domek dla collie. Panstwo z dwojka dzieci, dom z ogrodem. Chca sunie jak najmlodsza :roll: i jak najmniejsza nie wiem czy taka znajdziemy :???: Quote
Lucyja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Na forum collie Pati pisze o suni śniadej w Opolu. Zobaczymy co się o niej dowie. Może akurat nadawałaby się do chętnego domku. Szkoda, że ludzie chcą tylko młode pieski. Przecież trochę starsze też sie potrafią przywiązać i dać tyle samo miłości co młode. Sylwia mówiła, że Hamerek chodzi za nią krok w krok. Jest z nią trzy dni i już nie spuszcza pańci z oka :) Mówiła, że to ideał psa. Jak wszystkie kolasy :loveu: Quote
Jagienka Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 No właśnie te kolaki... Nigdy mi sie nie podobały tak zewnętrznie... Były mi obojętne jako rasa, ale kiedyś trafiły do Nas do Krakowa do hotelu w wieliczce Tekla i Finka... i się zaczęło, to są BOSKIE STWORZENIA w pełnym tego słowa znaczeniu... nigdy nie znałam takich psów... dostojnych, a zarazem ciepłych, dopasowujących się do człowieka w 100%, zachowują się tak, żeby Ciebie usatysfakcjonować... mają wdzięk, klasę... no po prostu uwielbiałam się wtulać w Tekle, całować ja po pysku, pozwalać sobie na dużo za dużo... ech... Quote
Lucyja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Jagienka napisał(a):No właśnie te kolaki... Nigdy mi sie nie podobały tak zewnętrznie... Były mi obojętne jako rasa, ale kiedyś trafiły do Nas do Krakowa do hotelu w wieliczce Tekla i Finka... i się zaczęło, to są BOSKIE STWORZENIA w pełnym tego słowa znaczeniu... nigdy nie znałam takich psów... dostojnych, a zarazem ciepłych, dopasowujących się do człowieka w 100%, zachowują się tak, żeby Ciebie usatysfakcjonować... mają wdzięk, klasę... no po prostu uwielbiałam się wtulać w Tekle, całować ja po pysku, pozwalać sobie na dużo za dużo... ech... Jagienko pięknie to ujęłaś :loveu: Kolaki poprostu chcą dawać 100% satysfakcji czyli 100% posłuszeństwa swojemu panu. Grzeczne, ułożone i z książęcą dystynkcją. Ale jak Ci się mogły niepodobać zewnętrznie ?:lol: Przecież to chodzące cudeńka. :loveu: A w ich miękkie futerka tylko sie wtulać. No i te długie nochale do całowania :loveu: Ja jestem w kolakach zakochana od dziecka. Quote
Jagienka Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Lucyja napisał(a): Ale jak Ci się mogły niepodobać zewnętrznie ?:lol: Przecież to chodzące cudeńka. :loveu: Ja zawsze gustowałam w wielkich niedźwiedziach... :eviltong: Sylwia gdzieś się zaszyła z Hamerkiem...?? :cool3: Quote
Ulka18 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 No i te długie nochale do całowania Ja jestem w kolakach zakochana od dziecka. Cudne dluuugie pyszczorki z nochalami na koncu :loveu: :loveu: :loveu: I charaktery bez wad (no tylko ta szczekliwosc :eviltong: ) Mam nadzieje, ze Hamer jest szczesliwy u Sylwii, a Sylwia zakochana w Hamerku :loveu: Quote
Sylwia Gd Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Zaszyłam się z Hamerkiem i dwoma pozostałymi collakami nareszcie u siebie. Psy poznaja się nawzajem, a Hamer poznaje teren swojego nowego domu. Jest przekochany. Sypia po "mojej" stronie łóżka i towarzyszy mi przez cały dzień. Powarkuje na Kukiego - schroniskowego kota, który do tej pory miał wyłączność na Pańcię w domu, a teraz musi się dzielić :evil_lol: . Nie bardzo mu się to podoba. Za to Hamer podoba się nam wszystkim:loveu: Wysłałam Lucyji kilka zdjęć z dnia dzisiejszego i wspólnych psich zabaw. Może wstawi fotki, bo ja jakoś nie potrafie ;) Quote
Lucyja Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 A ja powiem wszystkim w tajemnicy ;) , że Sylwia się zakochała :cool3: To była miłość od pierwszego wejrzenia i z wzajemnością :) Sylwia kocha Hamera, a on ją :loveu: A oto kilka fotek: Quote
Jagienka Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 No jaka idylla :loveu: Ale maja psiaki piękne włości :lol: Quote
Jagienka Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Sylwia no co Ty.. boisz się już wchodzic na dogo?? :diabloti: Pisu co u Was!! Quote
IgUsIoLeK Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Cudownie ;-) Nie Mógł Trafić Lepiej.. Słuchajcie a wiecie Może Czy Tutaj na Dogo Ktoś Chce Oddać Z przyczyn Losowych Bądz czy..- gdzieś w schroniskach [ na terenie polski.] Chce ktoś oddać Collie? B. Proszę o Kontakt. Quote
Jagienka Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 [quote name='IgUsIoLeK']Cudownie ;-) Nie Mógł Trafić Lepiej.. Słuchajcie a wiecie Może Czy Tutaj na Dogo Ktoś Chce Oddać Z przyczyn Losowych Bądz czy..- gdzieś w schroniskach [ na terenie polski.] Chce ktoś oddać Collie? B. Proszę o Kontakt. napisz pw do Ulka18 :cool3: Quote
Recommended Posts