Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucyja napisał(a):
Jagienko rozmawiałam telefonicznie z Sylwią. Ustaliłyśmy, że kolak, albo pójdzie na stałe do Sylwii, albo do mnie na tymczas.
Niestety pan straszy uśpieniem psa, więc nie ma no co czekać, tylko trzeba działać.

Dzizus :crazyeye: Ciotki dzięki Wam ogromne!!!!!! :modla: :modla: :modla:

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takich sytuacjach trzeba działać szybko , więc nie dziękuj nam ;) . A ja mam taką naturę, że jak coś postanowię to idę jak burza hihihihi. W niedzielę damy znać jaki finał sprawy, bo napewno go po spotkaniu zabieram, teraz jestem na etapie " urabiania męża " Trzymajcie kciuki cioteczki :lol: . Boże, jak ja kocham collaki. To już jakaś obsesja !!!!!

Posted

Sylwia Gd napisał(a):
Boże, jak ja kocham collaki. To już jakaś obsesja !!!!!

Bo kolaki działają jak narkotyk :) Uzalezniają i nie da się z tego wyleczyć :evil_lol:

Posted

witam
wcale zięc nie decyduje o wszystkim on szuka najlepszego rozwiązania w tej sytuacji. Nawet nie zdajecie sobie sprawy w jakich warunkach żyl do tej pory ten piesek,naszym zdaniem zasługuje na dużo lepszy dom bo naprawdę jest wdzięcznym pieskiem.Wiem o czym mowie bo sami wzieliśmy psa ze schroniska i wiem jak trudno pogodzić sie z tym ze trzeba psa oddać.Ale jeżeli psu nie będzie brakowało jedzenia i miłości to na pewno będzie mu lepiej niż w tym domu.

Posted

Ten piesek rzeczywiście na zdjęciach wygląda na smutnego psa. Jesli pani u której jest nie ma odpowiednich warunków czy funduszy na trzymanie pieska to rzeczywiście lepiej żeby go komuś oddać. A z drugiej strony jesli to jest starsza osoba, to może własnie ten pies nadaje sens jej życiu. Widzę, że to trudna sprawa, bo trzeba zadbać o dobra człowieka i psa.

Posted

Bardzo przepraszam, że ja nie na temat ale widzę, że na tym wątku wypowiadają się osoby z Nowego Sącza a właśnie w tym mieście potrzebna jest wizyta poprzedzająca adopcję. Nie możemy nikogo znaleźć z tych okolic kto by ją przeprowadził. Może ten domek okaże się godny zaufania i wówczas jakaś bieda znajdzie w nim schronienie. Numer do osoby zainteresowanej przygarnięciem psa podam na PW. Czy możecie nam pomóc?

Posted

Biedny Hamerek nie wie, że spędza ostatnie chwile ze swoją panią :( A potem wyruszy w podróż i miejmy nadzieję, że los się do niego uśmiechnie.

Posted

Sylwia odbiera Hamerka w środę od pana. A to czy piesio pojedzie do niej do domku na stałe czy do mnie na tymczas jest jeszcze pod znakiem zapytania. Sylwia potrzebuje czasu na urobienie TZ-ta :evil_lol:

Posted

Właśnie rozmawiałam z Sylwią. Hamer jedzie z nią do domu :multi: Jest jeszcze tylko jedna niewiadoma czy się wszystkie pieski dogadają, bo Sywia ma dwa pieski collie. Myślę, że to zgodne stworzenia, więc wszystko wygląda na to że Hamerek ma dom i wspaniałą pańcie, pana i dzieciaki do towarzystwa :)

Posted

Jagienka napisał(a):
Mamy nawet chętnego na collie z tel po Hammera.

Jagienko może by wykorzystać tą chętną osobe na collie dla innego kolusia. W Niepołomicach jest niewidomy Mawi i jest też mix collie suczka Laura.

Posted

Lucynko,
mam od Jagienki wolny domek dla collie. Panstwo z dwojka dzieci, dom z ogrodem. Chca sunie jak najmlodsza :roll: i jak najmniejsza nie wiem czy taka znajdziemy :???:

Posted

Na forum collie Pati pisze o suni śniadej w Opolu. Zobaczymy co się o niej dowie. Może akurat nadawałaby się do chętnego domku. Szkoda, że ludzie chcą tylko młode pieski. Przecież trochę starsze też sie potrafią przywiązać i dać tyle samo miłości co młode.
Sylwia mówiła, że Hamerek chodzi za nią krok w krok. Jest z nią trzy dni i już nie spuszcza pańci z oka :) Mówiła, że to ideał psa. Jak wszystkie kolasy :loveu:

Posted

No właśnie te kolaki...
Nigdy mi sie nie podobały tak zewnętrznie... Były mi obojętne jako rasa, ale kiedyś trafiły do Nas do Krakowa do hotelu w wieliczce Tekla i Finka... i się zaczęło, to są BOSKIE STWORZENIA w pełnym tego słowa znaczeniu... nigdy nie znałam takich psów... dostojnych, a zarazem ciepłych, dopasowujących się do człowieka w 100%, zachowują się tak, żeby Ciebie usatysfakcjonować... mają wdzięk, klasę... no po prostu uwielbiałam się wtulać w Tekle, całować ja po pysku, pozwalać sobie na dużo za dużo... ech...

Posted

Jagienka napisał(a):
No właśnie te kolaki...
Nigdy mi sie nie podobały tak zewnętrznie... Były mi obojętne jako rasa, ale kiedyś trafiły do Nas do Krakowa do hotelu w wieliczce Tekla i Finka... i się zaczęło, to są BOSKIE STWORZENIA w pełnym tego słowa znaczeniu... nigdy nie znałam takich psów... dostojnych, a zarazem ciepłych, dopasowujących się do człowieka w 100%, zachowują się tak, żeby Ciebie usatysfakcjonować... mają wdzięk, klasę... no po prostu uwielbiałam się wtulać w Tekle, całować ja po pysku, pozwalać sobie na dużo za dużo... ech...

Jagienko pięknie to ujęłaś :loveu: Kolaki poprostu chcą dawać 100% satysfakcji czyli 100% posłuszeństwa swojemu panu. Grzeczne, ułożone i z książęcą dystynkcją. Ale jak Ci się mogły niepodobać zewnętrznie ?:lol: Przecież to chodzące cudeńka. :loveu: A w ich miękkie futerka tylko sie wtulać. No i te długie nochale do całowania :loveu: Ja jestem w kolakach zakochana od dziecka.

Posted

Lucyja napisał(a):
Ale jak Ci się mogły niepodobać zewnętrznie ?:lol: Przecież to chodzące cudeńka. :loveu:

Ja zawsze gustowałam w wielkich niedźwiedziach... :eviltong:

Sylwia gdzieś się zaszyła z Hamerkiem...?? :cool3:

Posted

No i te długie nochale do całowania Ja jestem w kolakach zakochana od dziecka.

Cudne dluuugie pyszczorki z nochalami na koncu :loveu: :loveu: :loveu:
I charaktery bez wad (no tylko ta szczekliwosc :eviltong: )

Mam nadzieje, ze Hamer jest szczesliwy u Sylwii, a Sylwia zakochana w Hamerku :loveu:

Posted

Zaszyłam się z Hamerkiem i dwoma pozostałymi collakami nareszcie u siebie. Psy poznaja się nawzajem, a Hamer poznaje teren swojego nowego domu. Jest przekochany. Sypia po "mojej" stronie łóżka i towarzyszy mi przez cały dzień. Powarkuje na Kukiego - schroniskowego kota, który do tej pory miał wyłączność na Pańcię w domu, a teraz musi się dzielić :evil_lol: . Nie bardzo mu się to podoba. Za to Hamer podoba się nam wszystkim:loveu: Wysłałam Lucyji kilka zdjęć z dnia dzisiejszego i wspólnych psich zabaw. Może wstawi fotki, bo ja jakoś nie potrafie ;)

Posted

A ja powiem wszystkim w tajemnicy ;) , że Sylwia się zakochała :cool3: To była miłość od pierwszego wejrzenia i z wzajemnością :) Sylwia kocha Hamera, a on ją :loveu:
A oto kilka fotek:

• 1 month later...
Posted

Cudownie ;-)
Nie Mógł Trafić Lepiej..
Słuchajcie a wiecie Może Czy Tutaj na Dogo Ktoś Chce Oddać Z przyczyn Losowych Bądz czy..- gdzieś w schroniskach [ na terenie polski.] Chce ktoś oddać Collie?

B. Proszę o Kontakt.

Posted

[quote name='IgUsIoLeK']Cudownie ;-)
Nie Mógł Trafić Lepiej..
Słuchajcie a wiecie Może Czy Tutaj na Dogo Ktoś Chce Oddać Z przyczyn Losowych Bądz czy..- gdzieś w schroniskach [ na terenie polski.] Chce ktoś oddać Collie?

B. Proszę o Kontakt.

napisz pw do Ulka18 :cool3: