Dharma Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Sunieczka przyjechala z Czestochowy na SGGW. W schronie pracownicy sadzili ze sunia ma dysplazje. Okazuje sie ze kilka tygodni lub nawet miesięcy temu miala wypadek lub zostala pobita i w ciezkim stanie pozostawiona sama sobie. Mała Mi ma złamania obu kości udowych. W lewej nozce zlamany byl trzon kosci. Teraz jest juz zrosniety ale krzywo i ze skreceniem. NIc nie da sie juz na to poradzic, bo proby ingerencji pogorszylyby tylko sytuacje. Prawa nozka to odlamana glowa kosci udowej + odlamki tkwiace gdzies w srodku. Do tego zepsute kolano. Ta nozke bedziemy operowac, trzeba pousuwac odlamki i odbudowac kosc. Leczenie dlugie, ciezkie i kosztowne; a potem rehabilitacja :( Cierpienia jakie przeszla w swoim krotkim zyciu musialy byc niewyobrazalne :cry: Te zlamania nie byly w zaden sposob leczone. Nie wiem jak mozna nazywac sie czlowiekiem dopuszczajac do czegos takiego :( Potrzebujemy pomocy. Mamy pod opieka mnostwo psow :( WSZYSTKIE chore. Tommy, Bolo, Toro, Gonzo, Mala Mi .. wszystkie wymagaja leczenia szpitalnego :( A lipiec sie jeszcze nie zaczal :( BARDZO PROSIMY O WPLATY NA RATOWANIE NOZEK MALEJ MI Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie Ul. Jagiełły 5 m 19 14-100 Ostróda Nr konta: 78213000042001038801430001 tytuł wpłaty: na boksery - Mala Mi Quote
Dharma Posted June 29, 2007 Author Posted June 29, 2007 bede robic dzis wieczorkiem - pocztowkowe allegro. Aukcja Toro sie konczy wiec teraz malutka oglosimy :( Quote
florida_blue Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 jak dobrze ze ją zabraliście..... Postaram sie pomóc, chociaż troszeczkę !!! Quote
michelle04 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 ...wyrwana ze schroniska i dalej brak jakiejś iskierki radości w tych oczkach....:shake: Quote
netti1 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 poproszę o adres na jaki można wysłac przydatne na aukcję dla malutkiej suni rzeczy. Quote
halbina Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 W tej chwili mogę tylko podnieść i porozsyłać informacje... Boże!!! :-( Quote
sara_rokitnica Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Boże jakie biedactwo :(:(:(:( aż się wierzyć nie chce... :(:(:( mogę niestety tylko podnieść :shake: Quote
michelle04 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 ...będziemy walczyć o Twój uśmiech aniołku..... Quote
akucha Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 To boksia, ona musi jeszcze w zyciu pobiegać, poskakać... Leć kochana!!! Quote
florida_blue Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Michele, skąd masz bannerek w podpisie ???? ja też bym chciała... Quote
michelle04 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 ..Florida zrobiłam na poczekaniu,proszę bardzo: www.pneumot.pl/images/zdjecia/luka/BANEREK_MM.jpg Quote
florida_blue Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74448 połowa dla młodej :) Quote
ef-ka Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 nigdy nie klnę, ale jednak wyrwało mi się grubo, jak przyjrzałam się tym zdjęciom rtg. Matko, ból przy tym musi być niewyobrażalny ( Dwa razy miałam połamane nogi dzięki mojej osobistej boksi - pamiętam jak cierpiałam, gdy próbowałam sama zwlec się z łąki, bo nie miałam przy sobie komórki). Nie mieści mi się w głowie. Jak do tego doszło? Jakie stare są te złamania? W jakim wieku jest Mi? Quote
Medorowa Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 ..... ;(( Malutka jeszcze będziesz wesoło biegać po łąkach:kciuki: Quote
Dharma Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 netti1 napisał(a):poproszę o adres na jaki można wysłac przydatne na aukcję dla malutkiej suni rzeczy. Netti, jesli mozesz cos nam przekazac to super. Moze byc na moj adres. Podam w PW. Quote
Dharma Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 Niestety nie znamy historii Malej Mi :placz: Musialo minac kilka tygodni bo lewa noga jest juz w zasadzie calkowiecie zrosnieta, tyle ze krzywo :placz: A sunia nie ma jeszcze prawdopodobnie roczku. To dziecko jeszcze :placz: Quote
florida_blue Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 ona ma jeszcze malutkie ząbeczki - nie zdziwiłabym sie, gdyby sie okazało, ze ma ok 7 mies .... Quote
florida_blue Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Mi wskakuj na górę slicznotko :) Tak Mi wyglądała u nas w schronisku, nie widziałam jej całej - chowała sie w budzie i za nic nie chciała wyjść ... Quote
sara_rokitnica Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 boshe jaka biedna :(:(:(:( malenka w gore! Quote
Recommended Posts