zachraniarka Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 Dzięki wielkie!! Ostatnio spędziłam trzy dni w lecznicy na Stryjskiej i nie wpadłam na to by zajrzeć do sklepu. No nic trzeba będzie się tam wybrać ponownie.. Quote
tunio Posted June 13, 2004 Posted June 13, 2004 Nice a myslisz ze gdzie go kupilam ? :wink: Emmo nie myslalam ze z nia sa az takie problemy :o Quote
Gosia Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 Emma- a jakie problemy ma Twoja suka ze stawami? Skąd ten pomysł na podawanie Chondrocanu, czy Gelacanu? I czy bierze jakieś leki przy tej swojej padaczce? Może trzeba jej osłuchać serce porządnie? A zamiast powyższych podać Arthroflex albo inny preparat? Gosia Quote
Gosia Posted June 15, 2004 Posted June 15, 2004 A- jeszcze jedno- chyba dobrze byłoby robić badanie obrazu krwi. To może rzucić światło na stan jej "całości". Gosia Quote
Emma2 Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Gosia napisała Emma- a jakie problemy ma Twoja suka ze stawami? Skąd ten pomysł na podawanie Chondrocanu, czy Gelacanu? O Emmie pisałam już wielokrotnie na forum. / pod inną nazwą/, powiem tylko w skrucie. Gdy miała 8 miesięcy miała operację na staw biodrowy - lewej nogi, / przełożenie mięśni / , mając 1,5 roku zerwała wiązadło kolenowe- była długa rehabilitacja. Od 8 miesiąca stosowała Atrhryl - ludzki preparat bo Arthroflexu jeszcze nie było . Arthroflex stosuję do dnia dzisiejszego , ale nie jest to preparat skuteczny przy mocnym nadwyrężeniu łapy/ nogi/ - jeżeli chodzi o moją sunię. Między czasie dostawała traumel lub ostatno metacam. Dlatego szukam preparatu który wzmocni jej cały układ ruchowy. Dodam, że mieszkam na czwartym piętrze i martwię się o jej starszy wiek. Musi wejść mi sama jak długo się da na czwarte piętro. Przednie łapy miała prześwietlane przy stawie biodrowym i przy kolanie i nie stwierdzono wówczas żadnych zmian. Jest to sunia bardzo ruchliwa - bardzo lubi aportować , chodzę z nia na bardzo długie spacery na których też biega . Do tej pory moim problemem było kolano u suni . W tej chwili dochodzi przednia łapa. I czy bierze jakieś leki przy tej swojej padaczce? Tak bieże luminal - padaczkę ma od czwartego roku po wybuchu petardy na naszym balkonie w środku nocy w listpadzie . Do tej pory nie bała sie ani burzy , petard . Może nie boi się samych wybuchów : ale piorunów przy burzy a przy petardach świetlistych ogonów i specyficznego dzwięku . Atak również ma po silnym przeżyciu np dwa razy była ona i ja atakowana przez sunie amstafa - broniłyśmy sie świetnie ale efekt tego zdażenia był atak padaczki. A- jeszcze jedno- chyba dobrze byłoby robić badanie obrazu krwi. To może rzucić światło na stan jej "całości". W marcu wykonałam jej sterylizację , miała wykonane badania krwi - i tu też jest wszystki w porządku. Carr napisała Emmo nie myslalam ze z nia sa az takie problemy Carr skąd pogłaś wiedzieć. :wink: Będzie dobrze Emma Quote
Emma2 Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Carr napisała Emmo nie myslalam ze z nia sa az takie problemy Carr skąd mogłaś wiedzieć :wink: Będzie dobrze Emma. Quote
tunio Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 a nie wiem,ale na tych fotografiach wygladala jak zdrowy rottas :roll: BTW.apropo atakow.....W trakcie zabawy wilczur z ktorym sie maly bawil (wilczur 15m-cy) rzucil sie na niego i chcial pogryzc :-? A Cerigen jak to dzentelmen rykiem go postraszyl i przyszedl do mamusi poskarzyc sie na "niegrzecznego kolege" :wink: Quote
Emma2 Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Carr napisał a nie wiem,ale na tych fotografiach wygladala jak zdrowy rottas Tak każdy kto ją widzi jest tego samego zdania . Mój wet twierdzi ,że czynię z nią czry mary :D Quote
tunio Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 A wlasnie apropo foty w "Psie"./.....Milo bylo zobaczyc jak wyglada Gosia ,ale na kolana powalil mnie napis pod fota a mianowicie "Ch.Rus.,Zw.Europy., WATZMANN v.d Bleichstrasse" 8) Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Od ostatniej światówki rownież Zwyc. Świata... Carry, a nie myslisz, że to dobry omen?? 8) :lol: Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 A to jest Precel, vel. Paco :D I jeszcze jedno :D A reszta na stronie. :lol: Quote
tunio Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 no coz pozyjemy zobaczymy 8) :lol: :lol: :lol: BTW.Daj jeszcze tutaj kilka fotek :modla: Quote
nice_girl Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Agus Chyba nie musze Ci mówić, ze z niego jest cudo? :wink: Quote
tunio Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Nie chce Ci się mnie odwiedzić... :cry: alez ja Cie bardzo chetnie odwiedze,ale jesli cos to raczej pod koniec lipca .... :wink: BTW.chodz na offa 8) Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Justynka, pewnie że nie musisz mówić :wink: Carry, to chyba raczej w połowie sierpnia? w każdym bądź razie, lipiec tez pasuje. Nie chce mi się na offa :evil: Już chyba nie umiem z ludźmi rozmawiać :evil: Quote
Katerinas Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Aguś - Paco jest śliczniutki :D A propos, czytałam na moloskach, że będziesz w Wawie w lipcu :wink: Super :angel: Się spotkamy? Wpadniesz na pifko? :D Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Kasia, mam nadzieje, że będę - byłabym baaardzo smutna :evilbat: , gdyby mi się nie udało, i chciałabym się tam znaleźć w czasie wystawy równiez. Spotkanie wtedy konieczne, a piffko obowiązkowe :angel: Nie wiem jeszcze, co Gosia na to :wink: Albo Dzurga :wink: Bo będę skazana na którąś z nich. Albo one na mnie 8) Quote
Katerinas Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 :hmmmm: Czekaj no... a nocujesz w Wawie? U Gosi? A Dzurga mieszka w Wawie? ... pogubiłam się :roll: Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 Dzurga mieszka w Poznaniu, ale przyjeżdża w lipcu do Warszawy - służbowo. a do Gosi to też bym chciała podjechać... Bo Gosia to teraz taka zapracowana kobieta, i nie ma czasu na nic :cry: Nie uwolni sie ode mnie w te wakacje, bo Gosia pamiętasz o Widelcu?? :lol: :wink: Quote
Katerinas Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 aaa... no to teraz wszystko jasne :wink: Czyli poznałabym też Dzurgę :angel: Super :angel: Zobaczymy jak się dzień ułoży. Ale pifka Wam nie odpuszczę :wink: Quote
nice_girl Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Aguś, Kurcze to moze ja sie zastanowię nad tą Wawa..Byłaby okazja aby sie spotkać :D Tylko trzeba kasę skombinowac :D Quote
Katerinas Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Justynka :angel: :angel: ja już się cieszę :D Quote
nice_girl Posted June 16, 2004 Posted June 16, 2004 Kasiu, Tylko ja nie mam z której wystawy zrezygnować :hmmmm: Coś sie wymyśli.Najwyżej nie pojadę do Nowego Sącza do p.Redlickiego, w końcu krótki opis już nam dał w Kielcach :lol: :lol: Quote
aga 2 Posted June 16, 2004 Author Posted June 16, 2004 O, widzisz Justynka :D Bardzo dobry pomysł :lol: Quote
Recommended Posts