Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emma- a jakie problemy ma Twoja suka ze stawami? Skąd ten pomysł na podawanie Chondrocanu, czy Gelacanu?

I czy bierze jakieś leki przy tej swojej padaczce?

Może trzeba jej osłuchać serce porządnie?

A zamiast powyższych podać Arthroflex albo inny preparat?

Gosia

Posted

Gosia napisała

Emma- a jakie problemy ma Twoja suka ze stawami? Skąd ten pomysł na podawanie Chondrocanu, czy Gelacanu?

O Emmie pisałam już wielokrotnie na forum. / pod inną nazwą/, powiem tylko w skrucie. Gdy miała 8 miesięcy miała operację na staw biodrowy - lewej nogi, / przełożenie mięśni / , mając 1,5 roku zerwała wiązadło kolenowe- była długa rehabilitacja. Od 8 miesiąca stosowała Atrhryl - ludzki preparat bo Arthroflexu jeszcze nie było . Arthroflex stosuję do dnia dzisiejszego , ale nie jest to preparat skuteczny przy mocnym nadwyrężeniu łapy/ nogi/ - jeżeli chodzi o moją sunię. Między czasie dostawała traumel lub ostatno metacam. Dlatego szukam preparatu który wzmocni jej cały układ ruchowy. Dodam, że mieszkam na czwartym piętrze i martwię się o jej starszy wiek. Musi wejść mi sama jak długo się da na czwarte piętro. Przednie łapy miała prześwietlane przy stawie biodrowym i przy kolanie i nie stwierdzono wówczas żadnych zmian.

Jest to sunia bardzo ruchliwa - bardzo lubi aportować , chodzę z nia na bardzo długie spacery na których też biega . Do tej pory moim problemem było kolano u suni . W tej chwili dochodzi przednia łapa.

I czy bierze jakieś leki przy tej swojej padaczce?

Tak bieże luminal - padaczkę ma od czwartego roku po wybuchu petardy na naszym balkonie w środku nocy w listpadzie . Do tej pory nie bała sie ani burzy , petard . Może nie boi się samych wybuchów : ale piorunów przy burzy a przy petardach świetlistych ogonów i specyficznego dzwięku .

Atak również ma po silnym przeżyciu np dwa razy była ona i ja atakowana przez sunie amstafa - broniłyśmy sie świetnie

ale efekt tego zdażenia był atak padaczki.

A- jeszcze jedno- chyba dobrze byłoby robić badanie obrazu krwi. To może rzucić światło na stan jej "całości".

W marcu wykonałam jej sterylizację , miała wykonane badania krwi - i tu też jest wszystki w porządku.

Carr napisała
Emmo nie myslalam ze z nia sa az takie problemy

Carr skąd pogłaś wiedzieć. :wink:

Będzie dobrze
Emma
Posted

a nie wiem,ale na tych fotografiach wygladala jak zdrowy rottas :roll:

BTW.apropo atakow.....W trakcie zabawy wilczur z ktorym sie maly bawil (wilczur 15m-cy) rzucil sie na niego i chcial pogryzc :-? A Cerigen jak to dzentelmen rykiem go postraszyl i przyszedl do mamusi poskarzyc sie na "niegrzecznego kolege" :wink:

Posted

Carr napisał

a nie wiem,ale na tych fotografiach wygladala jak zdrowy rottas

Tak każdy kto ją widzi jest tego samego zdania . Mój wet twierdzi ,że czynię z nią czry mary :D

Posted

A wlasnie apropo foty w "Psie"./.....Milo bylo zobaczyc jak wyglada Gosia ,ale na kolana powalil mnie napis pod fota a mianowicie "Ch.Rus.,Zw.Europy., WATZMANN v.d Bleichstrasse" 8)

Posted
Nie chce Ci się mnie odwiedzić... :cry:

alez ja Cie bardzo chetnie odwiedze,ale jesli cos to raczej pod koniec lipca .... :wink:

BTW.chodz na offa 8)

Posted

Justynka, pewnie że nie musisz mówić :wink:

Carry, to chyba raczej w połowie sierpnia? w każdym bądź razie, lipiec tez pasuje.

Nie chce mi się na offa :evil: Już chyba nie umiem z ludźmi rozmawiać :evil:

Posted

Kasia, mam nadzieje, że będę - byłabym baaardzo smutna :evilbat: , gdyby mi się nie udało, i chciałabym się tam znaleźć w czasie wystawy równiez. Spotkanie wtedy konieczne, a piffko obowiązkowe :angel:

Nie wiem jeszcze, co Gosia na to :wink: Albo Dzurga :wink: Bo będę skazana na którąś z nich. Albo one na mnie 8)

Posted

Dzurga mieszka w Poznaniu, ale przyjeżdża w lipcu do Warszawy - służbowo. a do Gosi to też bym chciała podjechać... Bo Gosia to teraz taka zapracowana kobieta, i nie ma czasu na nic :cry:

Nie uwolni sie ode mnie w te wakacje, bo Gosia pamiętasz o Widelcu?? :lol: :wink:

Posted

Kasiu,

Tylko ja nie mam z której wystawy zrezygnować :hmmmm:

Coś sie wymyśli.Najwyżej nie pojadę do Nowego Sącza do p.Redlickiego, w końcu krótki opis już nam dał w Kielcach :lol: :lol: