Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pozdrawiamy! :loveu:

Po zmianie karmy jest poprawa. Zniknął smrodek i łupież. Wyleczyliśmy zapalenie spojówek.

Gaja pechowo zerwała sobie ponownie piąty pazurek (a dopiero co odrósł). Jeżeli znów odrośnie i znów się oderwie to pomyślimy nad całkowitą amputacją, o ile nie będzie potrzebna narkoza.

Za jakieś 3 tyg. będą zdjęcia!

Posted

Gajeczka jest słodka i kochana, robi cudowne minki i jest najmniej kłopotliwym psem jakiego znam. :loveu::loveu::loveu:

Przed chwilą bez protestów połknęła tabletki na robale, zagryzła parówką i chciała jeszcze!

Nie mamy z nią już większych problemów, poza tym, że gdy się za bardzo rozemocjonuje na spacerze to nie chce się dać z powrotem zapiąć na smycz. Wtedy mamy czasem ochotę zrobić tak: :bad-word: :2gunfire: :flaming: i nie pomaga: :modla: :wallbash: i :bigcry:trzeba cierpliwie poczekać, aż się Gaja uspokoi.

Ostatnio stało się tak nad jeziorem, zamarzło na 20cm, więc weszliśmy na lód, Gaja zadowolona z nami...aż zauważyła co ma pod nogami...nagle popędziła z powrotem na brzeg no i się zaczęło: bieganie w kółko i szczekanie, nawet gryzak nie pomagał, spacer trochę się przedłużył, ale i tak było super.

Posted

Gajeczka jest śliczna... a ten problem ze spacerów jest mi dobrze znany :)) Zapraszam jeszcze raz do mojej galerii teraz mam nadzieje ze sie uda otworzyc zdjecia :):) Dziekuje za odwiedzinki i pozdrawiam :):)

Posted

Jagoda* napisał(a):
Pogoda BRRRRR, ale Gajeczce to na pewno nie przeszkadza:evil_lol:, gorzej z Pańcią...;)

Gaja, jak na arystokratkę przystało, w taką pogodę niechętnie wychodzi z domu, co by nie zamoczyć przypadkiem łapeczki :diabloti:. Dziś rano lało jak z cebra, chciałam wyprowadzić Gaję przed pracą, a księżniczka zaparła się w drzwiach i ani rusz! Nie pomogło tłumaczenie, że wrócę dopiero za 8 h i albo teraz albo wcale:mad:. W końcu musiałam zaprowadzić ją pod balkony i dopiero tam, pod daszkiem się załatwiła. Dobrze, że było ciemno i nikt nie widział...

Posted

Evra napisał(a):
Gaja, jak na arystokratkę przystało, w taką pogodę niechętnie wychodzi z domu, co by nie zamoczyć przypadkiem łapeczki :diabloti:. Dziś rano lało jak z cebra, chciałam wyprowadzić Gaję przed pracą, a księżniczka zaparła się w drzwiach i ani rusz! Nie pomogło tłumaczenie, że wrócę dopiero za 8 h i albo teraz albo wcale:mad:. W końcu musiałam zaprowadzić ją pod balkony i dopiero tam, pod daszkiem się załatwiła. Dobrze, że było ciemno i nikt nie widział...

Czyli, Księżniczka...:lol:

Posted

Aparat coś długo w serwisie...:placz::placz::placz:

Pogoda fatalna, więc dłuuugie spacery odpadają, Gaja nudzi się w domu, dobrze, że mam pluszaczki z lumpexu:p. Jeden wystarcza nawet na dość długo, czasem nawet na 2 tyg. Jak daję jej nowego misia do zamordowania to radości nie ma końca, najpierw go nosi i tarmosi, jakieś 2 dni, potem odgryza oczka, albo i nosek i przez powstałą dziurkę wyciąga wnętrzności z główki, następnie roznosi je dokładnie po całym mieszkaniu, przy czym każdy strzępek musi być dokładnie obśliniony, przeżuty i wypluty. Następnie odgryza główkę i wtedy jest największa radość: wypruwanie flaczków z misiowego brzuszka! Potem z misia zostaje już tylko skórka, ale w dalszym ciągu służy dobrej zabawie, można ją nosić, podrzucać, aportować i przeciągać się z Panem! A najlepiej to położyć ją wyślinioną na twarz Państwu jak śpią! :loveu:

Posted

Świetny pomysl z tym pluszakiem z lumpexu.
Ostatni ma wydłubane oczy, urwane ucho, rozpruty brzuszek...
Kiri ma "tymczasowego braciszka" i dostają do zabawy stare ręczniki do przeciagania...:evil_lol:

Posted

W serwisie powiedzieli, że muszą sprowadzić części z Japonii :smhair2: i dlatego naprawa aparatu tak długo trwa. Jak długo jeszcze - nie wiedzą :niewiem:.