Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DZIŚ NA SPACERZE GAJA SZALAŁA Z IGĄ, IGA NIE CHCIAŁA WRÓCIĆ, A JA ZAWOŁAŁAM GAJĘ " NA GRYZAKA" I GAJA MOMENT PRZYBIEGŁA, CHOCIAŻ IGA JEJ NIE PUSZCZAŁA !!!!!

Czyżby nastąpił przełom?

Posted

Evra napisał(a):
O! Siostrzyczka! Rzeczywiście podobne, Gajeczka ma dłuższy pysio i uszy, no i ciałka ma mniej. Mam nadzieję, że z wiekiem trochę zmężnieje.

napewno nabierze ciałka.
Tygra ma 18miesięcy więc niewiele starsza, ale nie miała za sobą takich przejść jak Gaja.

Posted

Evra napisał(a):
Czy wasze boksie też skaczą innym psom na głowę w trakcie zabawy?

Tygra jak najbardziej - czasem na glowę a czasem po prostu je przeskakuje :).

Jak wysoka jest Gaja i ile wazy (pytam z ciekawości :))

Posted

tygra napisał(a):

Jak wysoka jest Gaja i ile wazy (pytam z ciekawości :))

Gaja ma 53 cm waży ok 23kg (raczej mniej niż więcej), jest drobna i jak na boksera ma cienkie kości i wąską "klatkę". Też widać jej żebra, chociaż je ile chce.

Za to charakter typowo boksiowaty!

Posted

Evra napisał(a):
Gaja ma 53 cm waży ok 23kg (raczej mniej niż więcej), jest drobna i jak na boksera ma cienkie kości i wąską "klatkę". Też widać jej żebra, chociaż je ile chce.

Za to charakter typowo boksiowaty!

jest sporo bokserek o podobnej wadze na dogo.
Moja to w takim razie większa starsza siostra 60cm i 28kg

Bardzo ładne foteczki :)

Posted

Na dzisiejszym szkoleniu Gaja nie odbiegała poziomem od psiaków, które mają za sobą dużo więcej lekcji. Jestem dumna z Gai, dziś pokazała wg. p.szkoleniowca "mistrzostwo świata" w przychodzeniu na zawołanie!!!

Zdjęcia ze szkolenia:

Gaja i goldenka Bindi. Bindi jest dopiero drugi raz. Jest b.energiczna i kocha wszystkie psiaki. Jej młodziutka pani nie może sobie z nią poradzić.

Gaja i Baffi. Baffi też ma problemy z wracaniem na zawołanie i muszę się pochwalić, że Gaja zrobiła większe postępy, chociaż krócej chodzi na szkolenie.

Na tym zdjęciu wyraźnie widać jak bardzo Gaja jest "nierasowa"

Posted

Zdjęcia z dzisiejszego szkolenia. Gaja coraz lepiej sobie radzi, może nauczy się chodzić przy nodze bez smyczy?

W przerwie harce z Atosem. Chociaż Atos jest prawie dwukrotnie większy Gaja odważnie wskakiwała mu na głowę.:loveu:

Próba sił:

No i kto jest większy?

Czas zastosować chwyt nożycowy:

Posted

Po chwili Atos miał już dosyć małego diabła i próbował się schować za swoją panią:

Ale Gaja jest niezmordowana:

Po przerwie pilnie ćwiczymy:

A na koniec prześliczna Baffi

Posted

Wczoraj Gaja wykonała niezły numer, nie wiem dokładnie jak to było, nie było mnie przy tym. Uciekła TZ-owi na spacerze, spłoszyły ją dwa wielkie wilczury i Gaja nie chciała wrócić.

Ponad godzinę szukaliśmy jej po polach i łąkach, teren ogromny, a Gaja ma dobre ubarwienie maskujące. Już zaczęłam się porządnie martwić, na szczęście jacyś chłopcy ją widzieli i wskazali kierunek, w którym pobiegła.

Na widok TZ Gaja przypadła przerażona do ziemi, wiedziała, że źle zrobiła, cała trzęsła się ze strachu. Musiała być bardzo karcona za nieposłuszeństwo przez poprzedniego właściciela, może nawet była bita.

Przez to spóźniliśmy się o godzinę na szkolenie.

Gaja jeszcze próbuje, cały czas testuje nas, co wolno a co nie wolno. Potrafi w mojej obecności wejść na kanapę i bezczelnie się patrzy co zrobię. Jak coś idzie nie po jej myśli to gryzie w buty, próbuje na siłę wymusić zabawę.

Podczas zakładania kagańca (muszę z nią czasem jechać pociągiem czy autobusem) na serio pokazuje zęby! Łapię ją wtedy za pysk, drugą ręką szybko zakładam kaganiec, ale mam przy tym trochę stracha, że mnie capnie.
Skacze też na nas w celach ...hm...kopulacyjnych...

Wg. szkoleniowca to jest normalne zachowanie psa, który walczy o wyższą pozycję w stadzie. Trzeba konsekwentnie nie pozwalać na takie zachowania i bezwzględnie egzekwować posłuszeństwo. Gaja jest jeszcze młodziutka i traktuje to jak zabawę, ale gdy dorośnie i dalej będzie tak robić, to może być źle.

Jednak myślę, że do tego nie dojdzie, na razie jakoś sobie radzimy i Gaja nie sprawia większych problemów.

Posted

Gaju, trafiłaś do SUPER Domu...:razz:

P.S.
Te wilczury tam bywają często (to chyba suczki), razem są niezbyt przyjaźnie nastawione do psów, przekonałam się...

Posted

teraz sobie radzici to poradzicie sobie później. Nie daj jej poznać że się strachasz :)
co do kopulacji Tygra ma jednego psiula ktorego też tak atakuje :) -wygląda to dziwnie a on się dziwi jeszcze bardziej(on jest chlopcem)

Posted

Gaja została niedawno zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki, ma podejrzane przełysienia za uszami, na razie mamy tylko obserwować, jeżeli po miesiącu będzie gorzej to zrobimy zeskrobinę. Pani wet. twierdzi, że prawdopodobnie to taka "gajowa" uroda i genetycznie słaby włos, ale może też być zakażenie grzybem (nie potrafię powtórzyć nazwy).

A teraz fotki z dzisiejszego spacerku: