Jagoda1 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Evra napisał(a): Spójrzcie sami czyż nie jest śliczna? Ale co za dużo to niezdrowo, Gaja podczas szaleństw zerwała sobie piąty pazur w tylnej łapie. Co dziwne na drugiej łapie ma tylko cztery pazurki. Jedziemy niedługo do weterynarza, bo nie wiem co zrobić z tym pazurem czy sam odpadnie czy przyrośnie, a może potrzebne będzie usunięcie? A czy Gaja była brzydka?:mad: Pazur zwykle odrasta, ale może lepiej niech obejrzy wet.? Chodzi o infekcję. Quote
Evra Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Byliśmy u weterynarza. Dla Gai najbardziej bolesne było znieczulenie, pani doktor zrobiła jej kilka znieczulających zastrzyków w okolice zranienia, a następnie odcięła pazur i wyrównała brzegi. Rdzeń pazurka ocalał, więc może odrośnie. Gaja trzęsła się ze strachu. Gaja polubiła ponton, śpi w nim nawet jak kanapa i fotel są odsłonięte. Ale czasem jeszcze sprawdza czy wolno jej na nie wchodzić. :evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Inteligentna Boksia + talenty dydaktyczne = sukces;) . Quote
Evra Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 To prawda.:loveu: Gaja spryciara nauczyła się przesuwać i ściągać przemyślną konstrukcję ze stolików, zasłaniającą kanapę. Wracamy do domu: a tam zadowolona Gajeczka na kanapie :angryy:. Trzeba było wzbogacić zasieki o krzesło, możliwe, że w użycie przyjdzie jeszcze deska do prasowania oraz suszarka do bielizny, ponieważ Gaja łatwo się nie poddaje. :lol: Czasem Gaja robi nam niespodziankę: budzimy się rano: a tu Gaja chrapie sobie obok na poduszce...:loveu: :angryy::angryy::angryy: A co to za potfór na moim posłanku???:placz: Jak państwo każą, no to już śpię w tym pontonie, ale i tak wolę na kanapie! Quote
Evra Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Evra napisał(a): Gaja grzeczna, po prostu złoto, jest cudowna! Na pewno mieszkała kiedyś w bloku, możliwe, że w domu z dzieckiem, na widok dzieci ożywia się i cieszy. Umie jeździć samochodem, sama wsiada i wysiada, zna windę i schody, nie ciągnie na smyczy, nie skacze na ludzi, uwielbia pieszczoty, ale nie jest nachalna, nie sępi przy stole, do innych psów podchodzi z zainteresowaniem, gdy chcą się bawić to się bawi, jak chcą wąchać to wącha, a jak nie to nie, po prostu idzie dalej. EDIT: po prawie dwóch miesiącach w nowym domu::cool3: Gaja ciągnie na smyczy, jest wulkanem energii, skacze na ludzi i chce się bawić ze wszystkim co się rusza, nie słucha się, zaczepia i poluje na inne psiaki, rozrabia w domu, sępi przy stole, włazi na kanapę, wpycha się do łóżka w sypialni, bez przerwy przynosi obślinione zabawki, na spacerach tapla się w błocie i kładzie się w każdej kałuży! Jest cudowną sunią i nie wyobrażamy sobie już domu bez niej! :eviltong: Quote
Evra Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Gaja nie przepuści żadnej okazji :loveu: Zauważyłam, że na innych wątkach fotki z przed roku się nie otwierają. Czy żeby zachować fotki Gai na forum, to muszę założyć jej GALERIĘ w fotoblogach i przekleić tam wszystkie zdjęcia??? :placz: Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 [quote name='Evra']Gaja nie przepuści żadnej okazji :loveu: Zauważyłam, że na innych wątkach fotki z przed roku się nie otwierają. Czy żeby zachować fotki Gai na forum, to muszę założyć jej GALERIĘ w fotoblogach i przekleić tam wszystkie zdjęcia??? :placz: Kochana, cudowna Gaja, widać, że jest inteligentna, próbuje fortelem osiągnąć swój cel.:evil_lol: W miarę upływu czasu będzie, ale tylko troszkę ;) stateczniejsza, natomiast jej niezwykły urok osobisty zostanie do końca życia. Dlatego ja tak kocham boksie... To jest boksio zadowolony, nie to co w pontonie, na podłodze:evil_lol: ... http://img406.imageshack.us/img406/2332/img0315tv1.jpg W sprawie przeniesienia wątku do fotoblogu napiszę do Moda. Podpowie, jak to zrobić, aby przenieść wątek do fotoblogów. Quote
Evra Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Wątek już w Foto Blogach! :crazyeye: Dziękuję! :loveu: Postaram się dziś o nowe spacerkowe foteczki. Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Evra napisał(a):Wątek już w Foto Blogach! :crazyeye: Dziękuję! :loveu: Postaram się dziś o nowe spacerkowe foteczki. A może jakiś oryginalny tytuł? Mogę zmienić, bo jak zakładałam wątek. Możesz podać na priv, albo w wątku... Czekamy na nowe foteczki Boksinki.. Zauważyłam w podpisie, może taki? Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Są ograniczenia w dużych literach, "moja bokserka" moge napisać tylko "Moja Bokserka". Jakie życzenia?:razz: Quote
Evra Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Tytuł super. Właśnie wróciłam z prawie godzinnego spacerku, Gaja zaczyna powoli łapać o co chodzi w aportowaniu, wie już, że jak mi przyniesie aport to znowu jej rzucę, a jak pogna z nim w pola to nici z dalszej zabawy. Na pewno postępy byłyby szybsze gdybym nagradzała Gaję za przyniesienie aportu, ale wtedy Gaja kompletnie traci zainteresowanie aportem, siada, waruje i "zdycha" bez komendy(!), żeby tylko dostać smakołyk. Więc za nagrodę musi wystarczyć tylko ponowne wyrzucenie aportu. Quote
Imbirka Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 oooooo, witamy Gajusię w FotoBlogach:multi: śledziłam wcześniej jej losy, jak miło, że można poczytać c.d. we wspaniałym domku:lol: Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Imbir1 napisał(a):oooooo, witamy Gajusię w FotoBlogach:multi: śledziłam wcześniej jej losy, jak miło, że można poczytać c.d. we wspaniałym domku:lol: Witaj w klubie, Twój Imbirek to przecież schroniskowa bida, a teraz Bokser całą faflą...:lol: Quote
caroolcia Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 gratulujemy nowej kategorii hi hi hi hi Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 caroolcia napisał(a):gratulujemy nowej kategorii hi hi hi hi Tez witaj w klubie, Twoja Bonka też przygarnięta boksia:razz: .. Quote
Recommended Posts