Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gajusia przytyła ociupinkę, nie wystaje jej już kręgosłup, udka nie przypominają nóżek zagłodzonego kurczaka. Ale żeberka jeszcze lekko widoczne. Gaja nad morzem nie miała wielkiego apetytu, może z powodu gorąca, albo zmiany otoczenia. Ciągle była też w ruchu.

A dziś cieszy się jak nigdy i apetyt ma za dwóch!

Posted

Do spania miałam własną kanapkę...

Państwo dbali, żebym nie marzła w nocy...

Opalałam się tylko w cieniu...

Posted

Widać, że Gajeczka jest u Was szczęśliwa i że o nią dbacie:) Bardzo się ciesze, ze tp Wy ją przygarnelicie. Kiedy podjedziecie do schroniska pokazać mi ją i jeszcze kilku wolontariuszą. ? :cool3:

Posted

[przemas-ol]Widać, że Gajeczka jest u Was szczęśliwa i że o nią dbacie:) Bardzo się ciesze, ze tp Wy ją przygarnelicie. Kiedy podjedziecie do schroniska pokazać mi ją i jeszcze kilku wolontariuszą. ? :cool3:

Wizyta w schronisku byłaby dla Gai szokiem i stresem, jeszcze jest na to za wcześnie. Może za jakiś czas.

Posted

Evra napisał(a):
[przemas-ol]Widać, że Gajeczka jest u Was szczęśliwa i że o nią dbacie:) Bardzo się ciesze, ze tp Wy ją przygarnelicie. Kiedy podjedziecie do schroniska pokazać mi ją i jeszcze kilku wolontariuszą. ? :cool3:

Wizyta w schronisku byłaby dla Gai szokiem i stresem, jeszcze jest na to za wcześnie. Może za jakiś czas.

I słusznie, po co wywoływać negatywne emocje, niech lepiej zapomni to miejsce i cieszy się nowym, kochającym ją domem.

Posted

Gaja szybko zorientowała się, że wrzucony do wody aport po chwili sam przypłynie na piasek. Po co więc wchodzić do wody?

Posted

Evra napisał(a):

Gaja szybko zorientowała się, że wrzucony do wody aport po chwili sam przypłynie na piasek. Po co więc wchodzić do wody?

Bo to inteligentna Sunia, myśli...:razz:

Posted

Tak, Gaja jest bardzo mądra i robi się coraz bardziej pewna siebie i niezależna. O spuszczaniu z linki nie ma już mowy, Gaja gania rowerzystów, skacze radośnie na obcych ludzi i dzieci, nie reaguje na żadne komendy. Dopóki jest na lince to się słucha, umie zostać w miejscu, oddalamy się na długość linki, a nawet dalej, wołamy, Gaja przychodzi, dostaje nagrodę. A po spuszczeniu zamienia się w istnego diabła!:diabloti: Jest jeszcze bardzo szczeniakowata :loveu:.

Posted

To ostatnie zdjęcie jest dopiero przepiękne!!!!!!!!!!!!!!:loveu:
http://img112.imageshack.us/img112/7606/img0482vp9.jpg

a zachód słońca, ehhhh, pozazdrościć!!!

trzymamy kciuki za szkolenie ;) ja sama z moi olewjącym mnie szarpejkim zapisuje sie do szkółki:evil_lol:

a na tym
http://img518.imageshack.us/img518/1785/img0793ji7.jpg

wyglądą jakby na chmurke wjeżdżał samochód z zapalonymi reflektorami - uważaj na UFO, żeby takiej pięknej Gaji nie porwali!

Posted

Evra napisał(a):
Będziemy dziś na spacerku nad jeziorem ok. 19.

Przez kilka dni jest u nas Bambuś ze schroniska, przeszedł zabieg kastracji, dziś ma dostać ostatni antybiotyk po południu, ale nie wiem jeszcze o której. Bambuś w sobotę jedzie do nowego domu.:lol:
Wyślę sms-a czy z naszej strony spotkanie jest aktualne.

Posted

Wczoraj Gajeczka nareszcie zyskała kompana do zabawy na osiedlu!:multi: Do tej pory nie miała się z kim bawić, małe psiaki się jej boją, a duże są za duże i nie chcą się z nią bawić.

Okazało się, że w bloku naprzeciwko mieszka 1,5 roczny, żywiołowy boksio o imieniu Solbi. Wczoraj spotkaliśmy go na spacerze, oba psiaki aż się rwały do siebie i zaprzyjaźniły się od razu! Żałuję, że nie mieliśmy aparatu, szalały razem prawie godzinę, bawiły się w berka, piłeczką i wspólne bieganie z tą samą gałęzią w pyskach. Cudownie się razem bawiły! Odważyliśmy się nawet spuścić Gaję ze smyczy, zajęta nowym przyjacielem nie zwracała uwagi na ludzi (na nas też :placz:), dzieci itp. Nareszcie mogła się wybiegać.

Pani Solbiego również zadowolona, bo Solbi jest bardzo żywiołowy i właściciele innych psiaków nie zawsze pozwalali im się z nim bawić. Solbi zaczepia inne psiaki łapą, dokładnie tak samo jak Gaja.

Może kiedyś spotkamy się razem z Kiri, Solbim i Gają? Będą trzy boksie pręgowane!

Możliwe, że za kilka miesięcy do wspólnych zabaw dołączy młody szarpejek, na razie jest za mały, ma dopiero 2 m-ce. Cudo! Wygląda jak pluszowa maskotka, jest czarny, mieszka u nas w bloku.

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Najlepsza zabawa to boksio- boksio.
Jutro mały Bambo jedzie do nowego domu to, jeśli pogoda dopisze, będziemy na Waszych łąkach pod wieczór.

To i my będziemy. Chyba, że lunie z tej czarnej chmury, która wisi nad nami.

Posted

Gajeczka tak się wybiegała z Kiri, że po kolacji po prostu padła i śpi. :loveu:

Oto fotki z dzisiejszego spacerku:

Reszta fotek jutro.

Posted

Gaja wygląda b. ładnie, zaokrągliły się boczki, sierść błyszczy, wypoczęta po urlopie nad morzem.:razz:
Na tych zdjęciach Gaja i Kiri wyszły jak grzeczne dziewczynki...:evil_lol:
Kiri też zjadła i padła.:evil_lol: