Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś się postarałam, zapraszam ! :loveu::loveu::loveu:

Dobre wiadomości: może już za 2 tyg. będziemy mieli aparat! :multi:

A tu Gajeczka ze swym panem na wczorajszym spacerku:

Posted

cześć
co do szelek z obciążeniem to fakt ze bardzo drogie, na forum amstaff- pitbull ktoś pisał że jedzie do hoffero i maga i zbiera zamówienia - koszt szelek tam to chyba coś koło 120 czy 140zł (chyba). Ja mam obrożę i jestem zadowolona z niej - już widzę że Tygra poprawiła się. Fakt że też żywienie u nas sprawilo że Tygra nabrała pięknie masy.
Tygra ćwiczy od początku stycznia a 2 lata skończy w marcu. Zaczynać możecie po ukończeniu przez Gaję jakiś 18-20miesięcy - tylko powoli bez pośpiechu. Trzeba dawać coś na stawy.

Posted

Gaja ma już 17 m-cy, jak tylko zrobi się cieplej to planuję rozpocząć trening rowerowy:loveu:. Nie będzie lekko, Gaja na widok rowerzysty dostaje szału, skacze, ciągnie za buty i gryzie w koła:diabloti:.

Posted

Evra napisał(a):
Gaja ma już 17 m-cy, jak tylko zrobi się cieplej to planuję rozpocząć trening rowerowy:loveu:. Nie będzie lekko, Gaja na widok rowerzysty dostaje szału, skacze, ciągnie za buty i gryzie w koła:diabloti:.

No to będzie wesoło
;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Evra napisał(a):

A czy rower ma trzy koła?:evil_lol:

Posted

[quote name='Jagoda*']A czy rower ma trzy koła?:evil_lol:

O tak, trzecie by się przydało:evil_lol:! Jak dotąd, tylko raz próbowałam Gaję poprowadzić przy rowerze i nie udało się ujechać ani centymetra:placz:.

A musi się nauczyć, idzie wiosna, musi się nauczyć, że nie wolno jej gonić za każdym rowerzystą i gryźć go po nogach :mad:, bo już nigdy jej nie spuszczę ze smyczy! A rowerzystów u nas nie brakuje, także dzieci na rowerkach jest sporo przy ładnej pogodzie.

Dziś Gaja była na spacerze z TZ, minęła ich jakaś pani, dopóki szła normalnie Gaja nie zwróciła na nią większej uwagi. Nagle pani zaczęła biec...Gaja rzuciła się za nią radośnie w celach zabawowych (skakanie i łapanie za buty) :angryy::angryy::angryy:. Nawet na chwilę nie można jej spuścić z oczu:mad::mad::mad:.

Posted

http://img522.imageshack.us/img522/841/dsc5500za9.jpg

Bardzo nie podobają mi się te wysięgniki, pies biegnie przy tylnym kole i nie ma nad nim żadnej kontroli. Planuję smycz, którą będę po prostu trzymać w ręku, może z lekkim amortyzatorem ( nigdzie nie mogę takiej dostać). W razie zagrożenia smycz można puścić i uniknąć wywrotki. W ostateczności w początkowym etapie nauki założę Gajce halti.
Niech tylko już będzie wiosna! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiejsze harce z Igą. Iga to jedyny pies na osiedlu, który dorównuje Gajce kondycją i szybkością! Świetnie się razem bawią, Iga jest dosyć brutalna w zabawie, ale Gaja się jej nie boi.

Gaja biega jeszcze z linką przy obroży, Iga zawsze łapie za tą linkę i ciągnie z całych sił! A potem zaczyna biegać jak szalona z Gają uczepioną na lince :loveu:

Posted

Nareszcie nadeszła jakaś konkretna odpowiedź z serwisu po 2,5 m-cach czekania:
a) aparatu nie da się naprawić :placz:
b) części nie ma nawet w Japonii :crazyeye:
c) ten model jest już przestarzały :shake: ale....

WYMIENILI NAM NA NOWY 5 RAZY LEPSZY !!! :loveu::loveu::loveu: