Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evra napisał(a):
Ubranko dla Gajki było zakupione na szkolenie, ponieważ sporo ćwiczeń było stacjonarnych-"siad-zostań-waruj-zostań itd." i Gaja trzęsła się z zimna. Ubranko trochę pomogło i chętniej wykonywała ćwiczenia. Poza tym Gaja ma mniej sierści niż inne boksery i nie ma tłuszczyku pod skórą, dba panna o linię:evil_lol:. Porównywałam ją z kilkoma bokserkami i inne mają więcej włosów.

Myślę, że ubranko jest bardziej dla mojego dobrego samopoczucia niż jej, na spacer w śniegu założyłam jej kubraczek tylko po to, żeby zrobić zdjęcia, Gajka fajnie w nim wygląda.

Dopóki bokser ma możliwość swobodnego biegania to kubraczek nie jest absolutnie potrzebny, pies wytwarza wystarczająco dużo ciepła. Na szaleństwa w zaśnieżonym parku nie będzie potrzebny.

Kubrak przydaje się w sytuacjach, gdy pies musi zostać na chwilę na mrozie w bezruchu np. gdy czekasz z nim na przystanku na mrozie, albo gdy wychodzi na spacer na krótkiej smyczy i nie może się rozgrzać.

Ja na spacery z bieganiem nie będę zakładać Gai kubraka, może jak będą mrozy to będzie w nim wychodziła na wieczorne siku. Kubrak przydaje się też gdy pada deszcz lub śnieg, a ja muszę wyjść z Gają przed pracą. Łatwiej ją wtedy wyciągnąć, bo nie chce się ruszyć od drzwi :evil_lol:.

Jestem po wrażeniem:lol:...
Dom Gajeczki jest "niemożebnie" wyedukowany!:razz:

Posted

mam nieciekawą wiadomość dla wielbicieli Gai... :huh:

nie będzie już foteczek...:niewiem:

zepsuł się nam aparat...:flaming:

:zly7:

Posted

Evra napisał(a):
mam nieciekawą wiadomość dla wielbicieli Gai... :huh:

nie będzie już foteczek...:niewiem:

zepsuł się nam aparat...:flaming:

:zly7:

A Mikołaj był? Nie przyniósł?:shake:
To może Gwiazdor zlituje się nad nami?

Posted

[quote name='Jagoda*']A Mikołaj był? Nie przyniósł?:shake:
To może Gwiazdor zlituje się nad nami?

Obawiam się, że nie...:shake: A zdjęcia wychodzą takie:

Posted

apple napisał(a):
Ogoniasek przyszedł do ogoniaska:loveu::evil_lol:

Witamy!!! :loveu::loveu::loveu:

P.S. Aparat pojechał do ekspertyzy. Trzymajcie kciuki za wynik.

Posted

Zdjecia fantastyczne !
Zazdroszczę śniegu - u nas co prawda w nocy trochę białego puchu spadnie , ale w dzień wszystko się rozpuści.
Co tu za święta bez śniegu ?! :shake: Zero atmosfery świątecznej .. a jeszcze te łańcuchy i mikołaje w supermarketach po 15 listopada ... to na pewno nie sprzyja świątecznej atmosferze ! :lol:

A ja chciałabym troszkę więcej zdjęc - na śnieg popatrzę sobie na fotach :evil_lol:

Posted

No cóż, aparat dalej w serwisie, więc nie będzie świątecznych foteczek w czapce Mikołaja :placz:.

Gaja ostatnio wyjątkowo grzeczna, w domu dużo śpi, albo się bawi, na spacerkach biega jak szalona i nawet wraca na zawołanie.

Odkryłam, że nie wolno jej wołać jak ma jakąś "zdobycz" w pysku, wtedy wołanie nie ma najmniejszego sensu, Gajce od razu przypomina się zabawa w berka. Trzeba poczekać, aż jej się znudzi, albo zgubi gdzieś łup i wtedy wołać na gryzak.

Próbuję podtuczyć nieco Gajkę na święta, ale ona dzielnie stawia opór. :evil_lol:
Chciałabym, żeby miała taką mięciutką dooopeczkę do klepania jak inne boksie.

Posted

Evra napisał(a):
No cóż, aparat dalej w serwisie, więc nie będzie świątecznych foteczek w czapce Mikołaja :placz:.

Gaja ostatnio wyjątkowo grzeczna, w domu dużo śpi, albo się bawi, na spacerkach biega jak szalona i nawet wraca na zawołanie.

Odkryłam, że nie wolno jej wołać jak ma jakąś "zdobycz" w pysku, wtedy wołanie nie ma najmniejszego sensu, Gajce od razu przypomina się zabawa w berka. Trzeba poczekać, aż jej się znudzi, albo zgubi gdzieś łup i wtedy wołać na gryzak.

Próbuję podtuczyć nieco Gajkę na święta, ale ona dzielnie stawia opór. :evil_lol:
Chciałabym, żeby miała taką mięciutką dooopeczkę do klepania jak inne boksie.

Szkoda, że aparatu nie ma, ale, co tam, poczekamy na zdjęcia.:razz:
Z tym łupem to u większości psiaków tak jest...co mi zrobisz, jak mnie złapiesz...;)

Jeszcze trochę, a będzie po czym klepać, na pewno!
Mizianko dla Ślicznotki ode mnie, buziaki od Kiri, a może odwrotnie?:lol: