wishnu7 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Obrady byly burzliwe. Decyzji nie podjeto. Wiecej info pozniej. Pisze z komorki ;P Bunt nawet byl.. Quote
wishnu7 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Relację napiszemy jutro. Dziś jesteśmy wykończone. Nie podjęto jeszcze żadnej decyzji, ale obiecali, że na pewno nie odeślą go do schronu, ani nie uśpią. Dziś o 21:45 w kurierze Warszawskim będzie relacja.(tvp3) a jutro w super expressie. To na razie tyle. Quote
ewatonieja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 może ktoś nagrał i wrzuci na you tube? bo ja z łodzi jestem :( a kibicuje łatkowi Quote
wishnu7 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Przyznali tysiąc złotych na budę i środki zachęcające do wejścia do niej i odstraszające od klatki dla Łatka. Szukają nowej lokalizacji. Tylko od Łatka zależy, czy do niej wejdzie. To tyle, po krótce. Jutro poszuka się na stronie tvp. powiedzieli jeszcze, że dostali mnóstwo maili :] Bardzo Wam dziekujemy :) btw. z jakimi dziewczynami rozmawiałam? ujawnijcie się :PP Quote
ewatonieja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 :placz::multi::multi::multi: super,oby wszystko się dobrze ułożyło,przetłumaczcie Łatkowi ze to dla jego dobra! Quote
Bella11 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Trzymam kciuki za Łatka :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Zmysł Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 wishnu7 napisał(a):Przyznali tysiąc złotych na budę i środki zachęcające do wejścia do niej i odstraszające od klatki dla Łatka. Szukają nowej lokalizacji. Tylko od Łatka zależy, czy do niej wejdzie. To tyle, po krótce. Jutro poszuka się na stronie tvp. powiedzieli jeszcze, że dostali mnóstwo maili :] Bardzo Wam dziekujemy :) btw. z jakimi dziewczynami rozmawiałam? ujawnijcie się :PP A propos maili - stwierdzono, że sprawa jest znana już w całej Polsce, bo tyle petycji przyszło z różnych stron kraju. Quote
mycha101 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Na początek dziesiejszy artykuł z Wyborczej http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4310734.html Quote
Olga132 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 ja nie mogę znaleźc w internecie programu!!! a szkoda.....chetnie bym zobaczyła Quote
Kasia Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Przeczytałam artykuł :lol: Czy Emir również była obecna na zebraniu? Quote
mycha101 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Na zebranie przybyło dużo osób i z przybyłych tylko dwie były źle do Łatka nastawione, pomijając osoby z rady osiedla. Perę osób nie odezwało się słowem, wiec niestety nie znamy ich zdania. Była Wyborcza, WOT i SUper Express. Była też Fundacja EMIR, wolontariuszka z Fundacji Canis i być może jacyś dogomaniacy, którzy się nie ujawnili, była oczywiście Tania11, Olga132, Wishnu7 i ja. Przebieg całego zebrania był burzliwy. Pan przewodniczący zachowywał się bardzo chmsko. Przerywał, nie pozwalał dokończyć, oczywiście p. Sędek (zła) mogła powiedzieć wszystko. Pani z Fundacji Canis przedstawiła swoje bardzo mądre propozycje: 1)nowa buda w nowym miejscu 2)zakup środków zachęcających psa do zamieszkania w nowym miejscu i zakup środków odstraszających go od klatki (jakiś spray) 3)mieszkań musieliby pilnować zamykania drzwi 4) behawiorysta pomagający psu zaakceptowanie nowego miejsca jak coś pominęłam to przepraszam Pani to zaproponowała, a ktoś mądry, żeby od jutra już stosować te środki które mają go odstraszać od klatki. I tu ten wątek się urwał, stanęło na niczym. Było też mówione, że potrzebny jest czas na realizację takich zadań i chodzi o to żeby p. Sędek dała czas, a ona na to, że znowu zostanie oszukana i tak co pół roku będzie o czas proszona. Sąsiadka jej to ją wręcz błagała. A co p. Sędęk zrobiła??? Odwróciła się na pięcie i wyszła. I było na sali głośno, wypowiedział sie prawnik, mieszkaniec osiedla, głos zabierała też Emir, która powiedziała, że skoro p. Sędek nie chce rozmawiać, to ona składa wniosek do prokuratury o znecanie sie nad zwierzęciem i to poparła odpowiednim paragrafem z ustawy. Przynajmniej baba pochodzi na przesłuchania. Myślę, że trzeba takie sprawy nagłaśniać, bo może takie kroki pomogą innym zwierzakom, ktoś się najpierw zastanowi nad swoim postępowaniem. Padło dużo słów w obronie Łatka. Najlepszy jednak był ten przewodniczący, który chyba nie za bardzo się orientował, sprawiał wrażenie oszołomka. Pokazał petycje i że co my sobie myślimy, że nikt nie chciał Łatka do schronu wywieźć ani go uśpić (schronu chciała Sędek), że co np. człowiek z Gdyni ma do Łatka i tu Emir odpowiedziała, że nie jest to już tylko sprawa osiedla, ale miasta, Polski i być może Europy:cool3: Zebranie zakończyło się ostrą kłótnią:mad:. Było wypraszanie, czerwone z wściekłości twarzyczki:cool3:. Podeszliśmy do przewodniczącego, który zamiast mówić to krzyczał, żeby zapytać jak w końcu będzie z Łatkiem, to mieli nad tym debatować, ale to powiedział nam jakiś spokojny pan. Z mojej strony tyle, proszę o uzupełnienie relacji. Główka aż z emocji bolała. W IMIENIU SWOIM I NIE TYLKO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY PRZYBYLI NA ZEBRANIE I DZIELNIE BRONILI ŁATKA, NIE ZOSTAWILI GO W POTRZEBIE.:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: ŻEBY HISTORIA ŁATKA POZOSTAŁA NA DŁUGO W PAMIĘCI JEGO PRZECIWNIKÓW. Quote
mycha101 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Z programu na TVP3 dowiedzieliśmy się, że na sprawę Łatka przeznaczono 1000zł. PAMIĘTAJMY, ŻE SPRAWA ŁATKA SIĘ NIE ZAKOŃCZYŁA, ŻE NIE MOŻNA TERAZ O NIM ZAPOMNIEĆ. I WSZYSTKIE OBIETNICE MUSZĄ ZOSTAĆ ZREALIZOWANE, BO MY PRZECIEŻ NIE ODPUŚCIMY, PRAWDA???? Quote
Kasia Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Jeśli znów trzeba będzie bombardować pismami bądź mailami to na mnie możecie liczyć ;) Na zebrania żadne jednak chodzić nie będę bo odległość zbyt daleka ale mam nadzieję, że będziecie trzymać rękę na pulsie...? ;) Quote
basiaap Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 To mam nadzieję, że ci, którzy są blisko, będą monitorować sprawę i w razie czego wołać dogomaniaków na pomoc;) Po takim hałasie ta pani i rada osiedla pewnie się nie odważą skrzywdzić psa, ale lepiej pilnować... Quote
paolka_chelsea Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 A czy ktoś mieszkający na parterze nie może umieścić tej budy w swoim ogródku?? Są na pewno tam takie osoby, które nie uprawiają ogródka?? Zaraz postawi się budę i znowu ktoś przjdzie i skrzywdzi psiaka:angryy: Tyle oszołomów łazi!! Panom urzędnikom gratuluje postawy godnej reprezentantów miasta i ...kultury osobistej. Mimo, iż nie wolno nikomu źle życzyć, to tej starej prukwie życzę, aby spaliły ją ognie piekielne:angryy: Quote
Olga132 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Dla mnie najbardziej wzruszające było jak starszy pan przywiózł swoim starym mercedesem 4 staruszki na to zebranie – przynajmniej 2 z nich chodziły o kulach…oczywiście te staruszki przyjechały bronić Łatka Quote
tania11 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 JA DOŁĄCZAM SIĘ OCZYWIŚCIE DO PODZIĘKOWAŃ DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY WSPIERAJĄ ŁATKA. SZCZEGÓLNE PODZIĘKOWANIA DLA EMIR, OLGI132, MYCHA101, WISHNU7 - KOBITY JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!!!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :Dog_run: Quote
Aga76 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 mycha101 napisał(a):Z programu na TVP3 dowiedzieliśmy się, że na sprawę Łatka przeznaczono 1000zł. PAMIĘTAJMY, ŻE SPRAWA ŁATKA SIĘ NIE ZAKOŃCZYŁA, ŻE NIE MOŻNA TERAZ O NIM ZAPOMNIEĆ. I WSZYSTKIE OBIETNICE MUSZĄ ZOSTAĆ ZREALIZOWANE, BO MY PRZECIEŻ NIE ODPUŚCIMY, PRAWDA???? nie można odpuścić... i nie odpuścimy Quote
wishnu7 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Chciałam tylko dodać, że nie skończyło się na tym, że od jutra będą odstraszać od klatki. Udało mi się zabrać głos i powiedziałam, że najpierw musi być nowa buda w nowym miejscu i zachęcanie, a dopiero później odstraszanie od klatki, a nie odstraszanie od jutra. Przewodniczący przyznał, że nie usłyszał i powtórzyłam to ponownie aż potwierdził, że dotarło do niego. Quote
Aga76 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 wishnu7 napisał(a):Chciałam tylko dodać, że nie skończyło się na tym, że od jutra będą odstraszać od klatki. Udało mi się zabrać głos i powiedziałam, że najpierw musi być nowa buda w nowym miejscu i zachęcanie, a dopiero później odstraszanie od klatki, a nie odstraszanie od jutra. Przewodniczący przyznał, że nie usłyszał i powtórzyłam to ponownie aż potwierdził, że dotarło do niego. i bardzo dobrze, najpierw musi być gotowe nowe bezpieczne miejsce, a nie rozpoczęcie działań od (...) strony i znów męczenia Łatka, który nie będzie wiedział gdzie się schować Quote
Olga132 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 najdzielniejsz ze WSZYSTKICH to była nasza MYCHA która po zebraniu podeszła do członków Rady i każdemu z osobna mówiła o słuszności pozostawienia Łatka na osiedlu i przy okazji dała im wykład o znecaniu się nad zwierzetami MYCHA BRAVO !!!!:multi: Quote
Recommended Posts